اعلام آمادگی چین برای تقویت صنعت نفت ایران
با بسته شدن قرارداد ۲۵ ساله با چین، ایران برای تمام نفت خود یک مشتری دائم خواهد داشت. بنابراین تهران به سرعت در حال توسعه میادین نفتی خود است. این توسعه نه تنها شامل میادین اصلی در غرب کارون میشود بلکه میادین نفتی چالش برانگیزتر مثل میادین مشترک با عراق را هم در برمیگیرد. چین متعهد شده تولید در میادین نفتی غرب کارون را حداقل ۵۰۰ هزار بشکه در روز طی دو سال آینده افزایش دهد.
ایران مصمم است تولید در میادین مشترک با عراق را افزایش دهد، میادینی مانند دهلران، نفت شهر، آزادگان و یادآوران. میادین نفتی آذر چالشبرانگیزترین منابع نفتی در بلوک اناران هستند که شامل چنگوله و دهلران هم میشوند.
تکمیل فاز ۱ میدان نفتی آذر تمام برنامه بهینه سازی تولید نفت از میادین نفتی مشترک با عراق نیست. مطالعات جدید نشان می دهد ذخایر نفتی در این منطقه تا ۴ میلیارد بشکه میرسد یعنی دو برابر رقمی که قبلا تخمین زده شده بود. هدف فاز دوم تولید حداقل ۷۱۵۰۰ بشکه در روز به علاوه تولید ۸۰ میلیون فوت مکعب گاز طبیعی در روز است که قرار است تا پایان سال ۱۳۹۹ محقق شود.
به گفته منابع آگاه، فاز سوم تولید از میادین نفتی افزایش تولید تا بیش از ۱۰۰ هزار بشکه در روز است که منوط به مشارکت شرکت ملی نفت میشود.
شرکت استات اویل نروژ در ۲۰۰۳ توسعه میدان نفتی اناران را آغاز کرد و پس از اکتشاف نفت در ۲۰۰۵ در میادین آذر و چنگوله، شرکت لوک روسیه هم به آن پیوست. شرکت لوک اویل ۲۵ درصد سهام خود در بلوک اناران را در سالهای ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ پس از تحریمهای آمریکا واگذار کرد و کشورهای اتحادیه اروپا هم به دنبال استات اویل ۷۵ درصد سهام خود را در ۲۰۱۱ با تشدید تحریم ها کنار گذاشتند. با امضای قرارداد اتمی برجام در ۲۰۱۵، بسیاری از شرکتهای نفتی تفاهمنامه هایی برای میادین نفتی بلوک اناران امضا کردند که شامل شرکت DNO نروژ، PTTEP تایلند، گزپروم نفت و لوک روسیه هم میشد.
پس از بیرون رفتن یک طرفه آمریکا از قرارداد برجام در ۲۰۱۸ و تحریم های پس از آن، ایران به دنبال کمک از چین و روسیه بود و از نیروی متخصص دانشگاههای ایران و موسسات آکادمیک چین و روسیه هم استفاده میکرد. به گفته بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران، به تازگی ۱۳ قرارداد به ارزش ۱۶۰ میلیارد ریال (۱۷۰ میلیون دلار) با دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی برای انجام مطالعات در میادین نفت و گاز بسته شده است.
طبق گفته منابع ایرانی، حدود ۶ تا ۸ درصد از میادین نفتی این کشور تولید خود را از دست دادهاند که تنها با شیوههای EOR (ازدیاد برداشت نفت) قابل بازیابی است. این رقم برای نفت دریایی برابر با ۱۲ تا ۱۵ درصد است. بنابراین پاک کردن این خلأ برای رسیدن به هدف افزایش تولید نفت خام ضروری است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.