کاهش نرخ بهره سیاستی است که بانک های مرکزی در اکثر کشورهای دنیا آن را اتخاذ کرده اند هنگامی که نرخ بهره منفی است، نهادهای مالی برای نگهداری حساب‌های خود نزد بانک مرکزی باید به بانک مرکزی بهره پرداخت کنند. با توجه به اینکه سپرده بانک‌ها نزد بانک مرکزی بر حسب میزان سپرده‌های نزد این بانک‌ها تعیین می‌شود، بانک‌ها برای پرداخت بهره کمتر به بانک مرکزی تشویق می‌شوند که بیشتر وام بدهند و سپرده‌های کمتری از مشتریان را نزد خود نگه دارند.

در انتیجه این سیاست، جریان نقدینگی بزرگی به اقتصاد تزریق می‌شود که می‌تواند در صورت هدایت درست این جریان به تقویت رشد اقتصادی منجر شود. البته این سیاست یک سیاست کاملا مثبت نیست چرا که با کاهش هزینه‌های استقراض، انگیزه پس‌انداز و سرمایه‌گذاری را کاهش می‌دهد و در بلندمدت می‌تواند تبعاتی برای اقتصاد داشته باشد.

یکی از تبعات کاهش نرخ بهره که در حال حاضر اکثر کشورهای دنیا با آن مواجه اند کاهش ارزش پول ملی است و همین امر سرمایه گذاران را به سمت بازارهای فلزات گران بها به خصوص طلا هدایت می کند.

فعالان بازار اکنون روی تصمیم سیاستگذاری بانک مرکزی اروپا در روز پنجشنبه متمرکز شده اند تا ببینند آیا این بانک سیاست های محرک مالی بیشتری را به اجرا خواهد گذاشت یا نه.

پس از آنکه آمارها نشان داد که اقتصاد ژاپن در سه ماهه دوم امسال بیش از آنکه تصور می شد کوچکتر شده و میزان هزینه های سرمایه ای در نتیجه کرونا آسیب دیده است، امیدها نسبت به ترمیم سریع اقتصادی کمرنگ شد.

پیش بینی کارشناسان بازار مالی حاکی از آن است که احتمال پیشروی طلا تا کانال ۸ هزار و ۵۰۰ دلار طی سال های آینده بسیار زیاد است و حتی ممکن است این فلز گران بها تا سال ۲۰۳۰ به ۱۰ هزار دلار در هر اونس برسد.

کارشناسان بر این باورند که با توجه به اینکه طلا از کانال ۲ هزار دلار برگشته است روند نزولی را تا ۴ الی ۶ هفته آینده ادامه خواهد داد و سپس دولاره به مدار صعودی باز خواهد گشت.

قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۳۲ درصد کاهش به ۱۹۲۷ دلار و ۴۷ سنت رسید. قیمت طلا در معاملات آتی امروز و برای تحویل در ماه دسامبر نیز با ۰.۰۱ درصد کاهش به ۱۹۳۴ دلار و ۱۰ سنت رسید.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.