با گذشت بیش از ۸ ماه از شیوع ویروس کرونا در جهان، محققان امیدوارند به راهکاری موثر برای مدیریت و کنترل این همه گیری دست یابند. با این حال، به دلیل آنکه این ویروس ناشناخته است و دانشمندان هیچ تجربه قبلی از رفتار این ویروس ندارند، هر روز ابعاد جدیدی از علائم و نوع رفتار کووید ۱۹ شناسایی می‌شود.

کرونا بیشتر از یک ماه در بدن زنده می‌ماند

مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های واگیردار آمریکا اعلام کرده است افرادی که تست کرونایشان مثبت اعلام شده است، می‌توانند پس از ۱۰ روز از برطرف شدن علائم بیماری به محیط کار یا مدرسه بازگردند، مگر آنکه در بیمارستان بستری شده باشند. با این وجود، تحقیقات جدید دانشمندان نشان می‌دهد ویروس کرونا و علائم آن احتمالا می‌تواند طولانی‌تر از آنچه پیش‌تر تصور می‌شد در بدن افراد باقی بماند.

تحقیقات جدید دانشمندان آمریکایی نشان می‌دهد بیماران باید حداقل یک ماه پس از بهبودی صبر کنند و مجدد تست کرونا بدهند تا از نبود ویروس در بدن خود اطمینان حاصل کنند. رعب آورترین بخش این تحقیقات آن است که تقریبا یک نفر از هر پنج نفر به اشتباه تست دوباره کرونایش منفی اعلام می‌شود. این بدان معناست که شمار زیادی از بهبود یافتگان از کرونا همچنان می‌توانند بدون آنکه خود بدانند به تشدید انتشار ویروس در جامعه دامن بزنند. این افراد می‌توانند به مانند ناقلان کشتار جمعی، به راحتی ویروس را به افراد آسیب پذیر منتقل کنند و باعث افزایش آمار قربانیان کووید ۱۹ شوند.

یافته‌های محققان نشان می‌دهد حتی در میان آن افرادی که تست دوباره کرونایشان به درستی منفی اعلام شده است، علائم و عوارض بیماری مانند از دست دادن حس بویایی، مه مغزی (اختلالات فکری) و درد‌های عضلانی ماه‌ها پس از بهبودی همچنان ادامه داشته است.

مه مغزی یکی از عوارض کروناست و به حالتی اطلاق می‌شود که فرد دچار اختلالات فکری می‌شود و احساس می‌کند فرآیند تفکر کردن و یادگیری او به درستی کار نمی‌کند. حافظه، پردازش اطلاعات، مهارت‌های دیداری، شنیداری و توانایی درک زبانی در این اختلال دست خوش تغییر می شوند.

دکتر ویلیام لی، یکی از متخصصان آمریکایی در این باره می‌گوید: تصور ما این است، عوارض بلند مدت که در بیماران کرونایی پس از بهبود مشاهده می‌شود به دلیل آسیب‌های وارد شده به رگ‌هاست. این امر نشان می‌دهد که حتی با نابودی ویروس کرونا در بدن بیمار، عوارض آن می‌تواند برای ماه‌ها در بدن فرد باقی بماند. تحقیقات نشان داده است ویروس کرونا به رگ‌هایی که تمام اعضا بدن را به هم متصل می کنند، آسیب وارد می‌کند.

پیشتر نیز یافته‌ها نشان داده بود ضعف به طور گسترده در میان بهبود یافتگان از کووید ۱۹ دیده می‌شود همچنین سندرم خستگی مزمن یکی از رایج‌ترین عوارضی است که بهبود یافتگان همواره از آن شکایت می‌کنند. سندرم خستگی مزمن در بهبود یافتگان از بیماری به گونه‌ای است که آن‌ها پس از انجام اقدامات روزمره مانند دوش گرفتن یا خرید از مغازه احساس خستگی شدید می‌کنند همچنین زمانی که به سرعت از جای خود برمی خیزند احساس سرگیجه و ضعف می‌کنند. برخی مبتلایان به این سندرم برای روز‌ها و هفته‌ها بستری می‌شوند، اما با وجود استراحت و خواب حالشان بهتر نمی‌شود.

این متخصص آمریکایی بیان کرد: از آنجا که نادانسته‌های ما درباره ویروس کرونا بسیار است و زمان زیادی از شیوع این ویروس نمی‌گذرد نمی‌توان به طور مشخص زمان دقیقی برای بهبودی کامل مبتلایان به کووید ۱۹ تعیین کرد.

دولت آمریکا هنوز موفق به کنترل شیوع ویروس کرونا در جامعه نشده است. تاکنون ۶ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر در این کشور به ویروس کرونا آلوده شده اند. از این میان، ۱۸۵ هزار تن جان خود را از دست داده اند.

دولت آمریکا با همکاری شرکت مدرنا، غول داروسازی این کشور در حال توسعه یک واکسن برای کووید ۱۹ است، این شرکت هم اینک در حال انجام مرحله پایانی آزمایش انسانی واکسن است. برآورد می‌شود نسخه اولیه واکسن کرونا اوایل سال ۲۰۲۱ میلادی به بازار عرضه شود. دولت آمریکا با پیش خرید میلیون‌ها دوز از این واکسن، برای واکسیناسیون عمومی مردم  برنامه ریزی کرده است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.