یوسف العتیبه، سفیر امارات در واشنگتن در این یادداشت خود که در صفحه اول روزنامه اسرائیلی "یدیعوت آحارونوت" تحت عنوان "شالوم علیکم" (سلام علیکم) منتشر شد، نوشت: اسرائیلی‌ها از این توافق در زمینه گردشگری، کار و آموزش و حتی عبادت بهره خواهند برد حتی امکان عبادت آنها در مرکز تسامح مذهبی که قرار است در امارات ساخته شود، فراهم خواهد شد.

او افزود، نخستین همکاری مهم میان دو طرف در زمینه مقابله با کرونا به عنوان سرآغاز همکاری‌ها در زمینه‌های هواپیمایی، ارتباطات و حمل و نقل بین‌المللی، بهداشت، امنیت غذایی، تکنولوژی انرژی و تبادل فرهنگی خواهد بود.

وی پس از بیان باز شدن در امارات به روی گردشگران اسرائیلی که شامل غرفه اسرائیل در نمایشگاه اکسپو در سال آتی در دبی، همکاری در زمینه فناوری اطلاعات (هایتک) می‌شود به عادی سازی روابط مذهبی و تنوع دینی مذهبی در امارات پرداخت تا به این اینجا برسد که "با این حال همچنان با زلزله‌ای بزرگ روبروست، ضعف در حکمرانی، اختلاف نظر و مداخله در سطح منطقه، شرایط را برای تراژدی‌ها و درگیری‌ها فراهم می‌کند. گسترش افراط گرایی را تشویق و ثبات را تهدید می‌کند. صدها سال عدم درک و چندین دهه سوء ظن تجاوز را زنده می‌کند".

العتیبه در توجیهاتی دروغین در مورد اقدام امارات به صلح با رژیم صهیونیستی گفت: از طریق این اقدام، امارات و اسرائیل دیپلماسی و همکاری را به عنوان گزینه برتر ما برای مقابله با این چالش‌ها انتخاب کردند. ما برای تقویت امنیت مشترک خود با ایالات متحده همکاری خواهیم کرد.

وی در یادداشت خود ادعا کرد: تصمیم اسرائیل بر ترجیح مذاکرات بر اقدامات یکجانبه و تعلیق طرح الحاق شاید مهمترین نتیجه توافق باشد. این تصمیم زمان و شرایط، پویایی و نشاط جدیدی به روند صلح می‌بخشد و موجب می‌شود راهکار تشکیل دو کشوری مطابق آنچه در اتحادیه عرب و جامعه بین‌الملل تصویب شده، زنده بماند. همچنین این توافق ثبات اردن را تقویت و اهمیتش در ابتکارعمل‌های آتی را اثبات می‌کند.

العتیبه در اوج تلاش‌ها برای توجیه این ائتلاف ادعا را به اینجا رساند که امارات با این توافق حامی سرسخت و پایدار ملت فلسطین، عزت، حقوق و کشور مستقل آنها باقی خواهد ماند. آنها باید از ثمره عادی سازی روابط بهره‌مند شوند. امارات همانطور که در طول ۶۰ سال حامی بوده، از تحقق این اهداف نیز حمایت خواهد کرد.

وی افزود: این درگیری خصمانه و درگیری‌های بیشتر دیگر همچنان بدون حل باقی مانده است اما با خشونت مداوم یا حرکت در مسیرهای مسدود ابدا حل نخواهد شد. تنها پتانسیل منطقه و آمال و آرزوهای ملت این منطقه است که بر باد می‌رود.

پس از اینکه العتیبه مدعی شد امارات و اسرائیل دو دولتی هستند که با برنامه ریزی جوامع مدرن ایجاد کرده‌اند، گفت: هر کدام جداگانه اقدام به این کار کردیم. همچنان فاصله‌ای وجود دارد.

وی در پایان یادداشتش که حتی یکبار عبارت اشغالگر به کار نرفته و حرفی از قدس اشغالی نیست، گفت: اکنون این در باز شده است. امارات و اسرائیل می‌توانند کنار یکدیگر حرکت کنند هر چند در هر سفری چالش‌ها و سختی‌ها وجود خواهند داشت. ما ممکن است درمورد رویکرد و مسیر بحث کنیم اما هدف روشن و بیش از هر زمان دیگری مورد اعتماد است: "خاورمیانه آرام‌تر، با شکوهتر و سرشار از امید".

سفیر امارات در واشنگتن عنوان مقاله خود را به زبان عبری نگاشته است و این نشان دهنده جهت گیری کشورش و همسویی با رژیم صهیونیستی است حتی اگر در ظاهر موضع گیری دیگری داشته باشد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.