تسهیلات اجاره بها محدود به دوران کرونا است؟
حسام عقبایی با بیان اینکه توقع این بود که مقدار وامی که برای اجارهبها پرداخت میشود، بیشتر باشد، اظهار کرد: با توجه به اینکه در شهر تهران ۴۴ درصد و در سطح کشور ۳۳ درصد مردم مستأجر بوده و عموم آنها نیز کارمند و حقوق بگیر هستند، در نتیجه رشد حقوق آنها کمتر از تورم فروردین ماه است، ارائه این تسهیلات میتواند کمکی باشد تا این افراد عقبماندگی خود را در زمینه اجارهبها جبران کنند.
وی تصریح کرد: تسهیلات اجاره شاید ۱۰۰ درصد نتواند جا ماندن مستاجرین از رشد قیمت اجارهبها را جبران کند اما بدون تردید روی افزایش توان مستاجرین در پرداخت اجارهبها اثرگذار خواهد بود. اگر این اتفاق نمیافتاد شاید قیمتهای اجارهبها بیشتر از این رشد میکرد.
وی با اشاره به اینکه تسهیلات اجارهبها اثر روانی خود را بر بازار مسکن گذاشته است و پس از اجرا نیز تاثیرگذاری بیشتری در کنترل قیمت اجراهبها خواهد داشت، افزود: این تسهیلات باعث نزدیک شدن اجارهبها به قیمت واقعی خود و افزایش قدرت پرداخت مستاجرین خواهد شد.
عقبایی درباره بازپرداخت این تسهیلات گفت: در دیداری که با وزیر راه و شهرسازی داشتم، تأکید کردم سود این تسهیلات باید به گونهای باشد که قسط دیگری به اقساط مستاجرین تحمیل نشود. البته همین وام در هر صورت برای مستاجرین کمک کننده خواهد بود اما بهتر است دولت در بازپسگیری وامهای پرداخت شده، سود کمتری دریافت کند و سود آنها بیشتر از کارمزد نباشد زیرا این تسهیلات قرار است بازار را به نفع دهکهای آسیبپذیر جامعه تنظیم کند.
وی با تأکید بر اینکه نباید تسهیلات اجارهبها محدود به دوران کرونا باشد، اظهار کرد: باید سالهای بعد نیز این تسهیلات ادامه پیدا کند زیرا در کشور کاری برای تولید مسکن استیجاری نکردهایم و اگر قرار باشد دولت برای این تسهیلات برنامه درازمدت نداشته باشد، اثرگذاری زیادی نخواهد داشت.
نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک بیان کرد: این تسهیلات باید در بودجه کشور هر سال دیده شود و نمایندگان مجلس نیز آن را مصوب و به نوعی خط و خطوط را در این حوزه برای دولت ریلگذاری کنند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.