جهانگیری: باید بر روی صادرات غیرنفتی تمرکز کنیم/ ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد برگردد
اسحاق جهانگیری روز سه شنبه در جلسه دیدار رییس و تعدادی از اعضای اتاق تعاون ایران از بخش تعاون به عنوان یکی از بخشهای مهم اقتصاد کشور یاد کرد و گفت: بخش تعاون یکی از دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران و برخاسته از انقلاب اسلامی است که شهید بهشتی منادی آن در کشور بود.
معاون اول رییس جمهوری افزود: خوشبختانه رییس اتاق تعاون ایران همانند رییس اتاق بازرگانی ایران در بیشتر جلسات تصمیم گیری اقتصادی نظیر جلسات شورای پول و اعتبار و جلسات شورای اقتصاد حضور دارد و این حضور فرصتی است که مسائل مرتبط با بخش تعاون در جلسات تصمیم گیری مدنظر قرار گیرد.
جهانگیری با اشاره به شرایط سخت پیش روی کشور و اعمال تحریمهای ظالمانه از سوی آمریکا خاطرنشان کرد: البته کشور در چهل سال اخیر همواره با تحریمهای آمریکا مواجه بوده اما دوره جدید تحریمها دورهای ویژه است که آمریکا بهشکل جدی به دنبال این است تا به زعم خودشان بتوانند اقتصاد ایران را از پا در آورند.
وی با قدردانی از بخش خصوصی و بخش تعاون که دلسوزانه پای کار ایستادهاند، افزود: بخش خصوصی و بخش تعاون اقدامات شایستهای در شرایط تحریم انجام دادند و اجازه ندادند اقتصاد کشور با فروپاشی مواجه شود و اگر چه امروز زندگی و وضعیت معیشتی مردم با سختی مواجه شده اما به هر حال با کمبود کالا روبرو نشدهایم.معاون اول رییس جمهوری با تأکید بر اینکه باید بهشکل جدی به بخش تعاون توجه کنیم تصریح کرد: اگر چه قرار بوده که سهم بخش تعاون در تولید ناخالص ملی ۲۵ درصد باشد اما در حال حاضر سهم این بخش در تولید ناخالص داخلی ۶ تا هفت درصد است که عدد کوچکی نیست.
بخش تعاون نیازمند فرهنگسازی است
جهانگیری افزود: تقویت و رشد بخش تعاون بیش از آنکه نیازمند اقدامات و پیگیری های اجرایی باشد به فرهنگ سازی نیاز دارد و لازم است فرهنگ سازی مناسبی در این باره در کشور انجام بگیرد تا شاهد حضور بخش تعاون قدرتمند در اقتصاد کشور باشیم.
معاون اول رییس جمهوری با اشاره به اینکه اتاق بازرگانی ایران معمولاً با مطالعه و بررسی تجربیات کشورهای موفق، پیشنهاداتی را برای رفع موانع پیش روی بخش خصوصی مطرح میکند، از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و اتاق تعاون ایران خواست با استفاده از تجربیات کشورهای موفق در بخش تعاون، پیشنهادات لازم را برای اعمال اصلاحات لازم و تقویت بخش تعاون ارائه دهند.
جهانگیری با تأکید بر اینکه صادرات غیرنفتی در سال جاری از اهمیت ویژهای برای کشور برخوردار است، تصریح کرد: در مقطع فعلی توسعه صادرات غیرنفتی برای کشور بسیار با اهمیت است چرا که برای اداره کشور به حداقل منابع ارزی نیازمند هستیم و این در حالی است که آمریکاییها به طور جدی تلاش میکنند تا نتوانیم به منابع ارزی مورد نیاز دسترسی داشته باشیم.
معاون اول رییس جمهوری از رییس و مدیران اتاق تعاون ایران خواست موضوع صادرات غیرنفتی را به موضوعی جدی در جلسات و برنامههای خود تبدیل کنند و اقدامات لازم را برای حمایت از صادرکنندگان بخش تعاون به کار گیرند.
دولت به دنبال فشار به صادرکنندگان نیست
وی با تأکید بر ضرورت بازگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی کشور گفت: دولت قصد ندارد به صادرکنندگان فشار وارد کند بلکه هدف از اجرای برنامه تعهد ارزی این است که ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد کشور بازگردد و گرنه هیچ کس در دولت تمایل ندارد که برای صادرکنندگان پرونده سازی شود.
جهانگیری با اشاره به پیشنهاد مطرح شده در جلسه از سوی مدیرعامل اتحادیه خوراک دام و طیور مبنی بر آمادگی تأمین خوراک تمام مرغداریهای کشور، گفت: سالانه حدود چند میلیارد دلار ذرت، کنجاله و سویا برای تأمین خوراک مرغداریها وارد میشود که اگر پیشنهاد اتحادیه خوراک دام و طیور، پیشنهادی عملیاتی باشد میتواند نقش موثری در صرفه جویی ارزی ایفا کند.معاون اول رییس جمهوری همچنین با اشاره به موضوعات مطرح شده از سوی دیگر اعضای اتاق تعاون، خاطرنشان کرد: مشکلات و پیشنهاداتی که در این جلسه مطرح شد مورد بررسی قرار خواهد گرفت و تلاش خواهیم کرد موانع را از پیش روی بخش تعاون برداریم.
نقش خیرین در حل مشکلات مناطق محروم انکار ناپذیر است
اسحاق جهانگیری امروز در ادامه برنامه کاری خود در با تعدادی از اعضای هیات مدیره سازمانهای مردم نهاد؛ از خیرین مدرسه ساز و خیرین عرصه سلامت به عنوان افرادی نوع دوست و دلسوز کشور یاد کرد و گفت: خیرین با عشق و علاقه به دنبال رسیدگی به مشکلات افراد ضعیف و مناطق محروم هستند.
وی ضمن قدردانی از تلاش های خداپسندانه تشکل های مردم نهاد فعال در حوزه رسیدگی به دانش آموزان بازمانده از تحصیل، خاطرنشان کرد: در نظام جمهوری اسلامی ایران تحصیل از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و این موضوع آنقدر اهمیت دارد که در برخی روستاهای کشور مدارسی با یک دانش آموز دایر است که حکایت از توجه به تحصیل کودکان این کشور است.
جهانگیری با اشاره به اینکه متأسفانه در برخی مناطق محروم کشور کودکانی بدون شناسنامه و اسناد هویتی زندگی می کنند، گفت: شناسایی این کودکان بازمانده از تحصیل کاری دشوار است که امیدوارم با فعالیت تشکل های مردم نهاد شاهد شناسایی این کودکان و هدایت آنها به مدارس باشیم.
معاون اول رییس جمهوری خاطرنشان کرد: البته در طول سالهای پس از انقلاب اسلامی با تأسیس نهادهای حمایتی نظیر کمیته امداد امام خمینی(ره)، سازمان بهزیستی و نهادهایی از این دست تلاش شده است که افراد نیازمند شناسایی و مورد رسیدگی قرار گیرند اما همچنان افرادی در حاشیه شهرها زندگی می کنند که تحت پوشش هیچ یک از این نهادها نیستند و با انواع آسیب های اجتماعی مواجه هستند.
جهانگیری با بیان اینکه در شاخص های اقتصادی و توسعه نیز شاهد بی عدالتی در مناطق مختلف کشور هستیم، گفت: با وجود آنکه در طول سال های گذشته همواره دولت ها تلاش کرده اند که با اعطای امتیازهایی نظیر معافیت عوارض و مالیات در مناطق محروم کشور، زمینه توسعه و سرمایه گذاری را فراهم کنند اما امروز می بینیم که وضعیت مناطق محروم همچنان در جایگاه پایین تری نسبت به مناطق برخوردار قرار دارند و به نظر می رسد که باید امتیازات بیشتری برای توسعه مناطق کمتر برخوردار در نظر گرفته شود.
معاون اول رییس جمهوری اقدامات تشکل های فعال در حوزه حمایت از کودکان بازمانده از تحصیل را ارزشمند توصیف کرد و گفت: توجه به موضوع کودکان بازمانده از تحصیل تقریباً در کشور جدید است و امیدوارم با کار ارزشمندی که شما آغاز کرده اید این موضوع به موضوعی عمومی در کشور تبدیل شود و ظرف مدت کوتاهی شاهد کاهش چشمگیر تعداد کودکان بازمانده از تحصیل در کشور باشیم.
در این جلسه مدیران عامل مجمع خیرین حامی بازماندگان از تحصیل، موسسه حامی دانش آموزان مناطق محروم کشور، موسسه حامیان آینده نگر سیستان و بلوچستان و موسسه خانه توسعه روستا و عشایر گزارشی از اقدامات انجام شده و برنامه های خود برای کمک به مناطق محروم کشور و کمک به کودکان بازمانده از تحصیل ارائه کردند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.