این دارو یکی از داروهایی است که در تلاش برای یافتن درمان کرونا، در کارآزمایی گسترده در سراسر جهان برای بررسی تاثیرش بر درمان کرونا آزمایش می‌شود.

کارشناسان می‌گویند اگر این دارو از ابتدای شیوع کرونا در انگلیس استفاده شده بود ممکن بود جان ۵۰۰۰ نفر را نجات دهد.

ارزانی و در دسترس بودن گسترده دگزامتازون به ویژه برای کشورهای فقیری که با کرونا درگیر شده‌اند، امتیاز بزرگی است.

این دارو خطر مرگ را برای یک سوم از بیماران کرونا که به دستگاه‌های ونتیلاتور وصل‌اند، کاهش می‌دهد. برای بیمارانی که به دستگاه‌های اکسیژن وصل هستند، این میزان به یک پنجم کاهش می‌رسد.

دولت انگلیس ۲۰۰ هزار دوره دارویی از دگزامتازون را در انبارهای خود دارد وقرار است سرویس سلامت همگانی این کشور این دارو را در دسترس بیماران قرار دهد.

یکی از مدیران ارشد پزشکی انگلیس اعلام کرده این دارو جان‌های زیادی را در سراسر جهان نجات خواهد داد.

حدود ۱۹ بیمار از ۲۰ بیمار مبتلا به کروناویروس بدون بستری در بیمارستان بهبود می‌یابند. از میان بستری شدگان نیز بیشتر بیماران بهبود می‌یابند اما برخی ممکن است به دستگاه‌های اکسیژن یا ونتیلاتور نیاز داشته باشند و به نظر می‌رسد دگزامتازون به این بیماران که با وخامت حال و خطر مرگ بیشتری مواجه‌اند، کمک می‌کند.

داروی دگزامتازون پیش از این برای کاهش التهاب در طیف دیگری از بیماری‌ها و مشکلات از جمله آرتروز، آسم و برخی از بیماری‌های پوستی استفاده می‌شد.

اکنون به نظر می‌رسد می‌تواند برخی از آسیب‌هایی را که سیستم ایمنی بدن هنگام تلاش برای مقابله با کروناویروس می‌بیند را متوقف کند. این واکنش بیش از حد  سیستم ایمنی بدن موسوم به "طوفان سایتوکاین" می‌تواند کشنده باشد.

در این کارآزمایی به سرپرستی تیمی از دانشگاه آکسفورد به حدود ۲۰۰۰ بیمار کرونای بستری در بیمارستان دگزامتازون داده شد و با بیش از ۴۰۰۰ بیمار که این دارو را استفاده نکردند، مقایسه شد.

نتیجه این آزمایش نشان داد داروی دگزامتازون برای بیماران متصل به دستگاه‌های ونتیلاتورها خطر مرگ را از ۴۰ درصد به ۲۸ درصد و برای بیماران متصل به دستگاه‌های اکسیژن از ۲۵ درصد به ۲۰ درصد کاهش می‌دهد.

درمان این بیماران وخیم کرونایی با دگزامتازون ۱۰ روز زمان برده و برای هر بیمار روزانه حدود پنج پوند هزینه دارد. این بدان معناست که هر بیمار با تنها ۳۵ پوند هزینه از خطر مرگ رهایی می‌یابد. 

بنا بر گزارش شبکه خبری بی‌بی‌سی، کارشناسان ضمن توصیه به پزشکان و بیمارستان‌ها برای استفاده از این دارو برای درمان بیماران کووید-۱۹ به مردم هشدار دادند به هیچ وجه از دگزامتازون به طور سرخود و در خانه استفاده نکنند، چرا که به نظر نمی‌رسد این دارو برای بیماران خفیف مبتلا به کرونا تاثیر مثبتی داشته باشد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.