شبکه خبری سی‌ان‌بی‌سی گزارش داد «تدروس آدهانوم» مدیر کل سازمان جهانی بهداشت روز چهارشنبه در یک کنفرانس آنلاین در مقر این سازمان در ژنو، گفت که کارگروه اجرایی نظارت بر آزمایش بالینی «هیدروکسی‌کلروکین»، داروی ضدمالاریا، پس از بررسی آزمایش‌های پیشین به این نتیجه رسیده که هیچ دلیلی برای توقف آزمایش بالینی این دارو وجود ندارد.

آدهانوم گفت که کارگروه اجرایی این توصیه را برای ازسرگیری آزمایش بالینی هیدروکسی‌کلروکین و همه شاخه‌های دیگر دارویی دریافت کرده و ادامه آزمایش را تایید کرده است.

مدیر کل سازمان جهانی بهداشت اوایل خرداد به تشکیل کارگروهی (موسوم به Solidarity Trial) برای کارآزمایی بالینی چهار دارو برای درمان کووید۱۹،اشاره کرد و گفت که این سازمان استفاده از داروی ضد مالاریای «هیدروکسی‌کلروکین» را در این آزمایش‌ها متوقف کرده است.

آدهانوم افزود که  نشریه پزشکی معتبر «لنست» مطالعه‌ای را درباره تاثیر «هیدروکسی‌کلروکین» و «کلروکین» روی بیماران بستری مبتلا به کرونا منتشر کرد که حاکی از نرخ بالای مرگ در آنان در مقایسه با نرخ مورد انتظار بوده است.

مدیر کل سازمان جهانی بهداشت توضیح داد که پس از انتشار این مطالعه، گروه اجرایی کارآزمایی بالینی این سازمان متشکل از ۱۰ کشور از میان ۳۵ کشور شرکت‌کننده در این کارگروه آزمایشی، تشکیل جلسه داده و تصمیم به بازنگری و تحلیل این موضوع گرفته‌اند.

گروه اجرایی کارآزمایی بالینی سازمان جهانی بهداشت همچنین تصمیم گرفته است که به صورت موقت استفاده از داروی «هیدروکسی‌کلروکین» را در این آزمایش‌ها متوقف کند.

در گزارش نشریه لنست آمده است که در این تحقیقات نتایج استفاده از این داروها با ردگیری وضعیت چهار گروه از بیماران، ارزیابی شد. گروه اول تنها با هیدروکسی‌کلروکین تحت درمان قرار گرفتند، گروه دوم تنها با کلروکین تحت درمان قرار گرفتند، دو گروه دیگر نیز با استفاده از این داروها به همراه آنتی‌بیوتیک تحت درمان قرار گرفتند. یک گروه کنترل نیز تحت نظر قرار گرفت که هیچ ‌کدام از این داروها را مصرف نکردند.

براساس این گزارش، در پایان مطالعه حدود ۹ درصد از اعضای گروه کنترل جان خود را از دست دادند. در گروه‌هایی که تنها با کلروکین یا هیدروکسی کلروکین تحت درمان قرار گرفتند، به ترتیب ۱۸ درصد و ۱۶.۴ درصد جان خود را از دست دادند.

در گروه‌هایی که داروها را به همراه آنتی‌بیوتیک دریافت کردند، ‌وضعیت بدتر بود. در واقع ۲۲.۸ درصد از گروهی که کلروکین و آنتی‌بیوتیک دریافت کردند و ۲۳.۸ درصد از اعضای گروهی که با هیدروکسی‌کلروکین و آنتی‌بیوتیک تحت درمان قرار گرفتند، جان خود را از دست دادند.

به گفته محققان، نتایج این تحقیقات نشان می‌دهد مصرف کلروکین و هیدروکسی‌کلروکین نه تنها موجب بهبود بیماران مبتلا به کووید ۱۹ نمی‌شود، بلکه خطر ابتلا به مشکلات قلبی و مرگ را نیز افزایش می‌دهد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.