بانک مرکزی در گزارش اردیبهشت ماه خود از تحولات بازار معاملات مسکن شهر تهران، از رشد بسیار قابل توجه معاملات در این ماه نسبت به ماه قبل خود خبر می‌دهد. در حالی که در فروردین شاهد انجام تنها هزار و ۲۴۳ معامله ملکی بودیم، در این ماه تعداد واحدهای مورد معامله با ۸۰۶ درصد رشد نسبت به نخستین ماه سال ۹۹، به ۱۱ هزار و ۳۱۰ واحد مسکونی افزایش یافته است.

معاملات از سر گرفته شد

به نظر می‌رسد، همه‌گیری ویروس کرونا و ممنوعیت فعالیت دفاتر معاملات ملکی که مهم‌ترین عوامل کاهش حجم فروش در فروردین ماه بوده، در این ماه کمرنگ شده است. در اردیبهشت ماه هر واحد مسکونی با ۱۱ درصد رشد نسبت به ماه قبل و ۳۳.۹ درصد رشد نسبت به ماه مشابه سال قبل به فروش رسید. در واقع خریداران در این ماه بابت خرید هر متر مربع واحد مسکونی، متوسط ۱۶ میلیون و ۹۷۲ هزار تومان هزینه کرده‌اند.

واحدهای قدیمی به تکاپو افتادند

در این بازار اگرچه واحدهای جوان گزینه‌های محبوب‌تری برای خرید و فروش بوده‌اند اما بازار واحدهای قدیمی نیز به رونق افتاده است. بر این اساس، با وجود اینکه بیشترین سهم را واحدهای تا ۵ سال ساخت با ۳۸.۸ درصد داشته‌اند اما نسبت به ماه مشابه سال قبل ۲.۲ درصد کاهش را تجربه کرده‌اند. در این ماه، ۴ هزار و ۳۹۱ واحد مسکونی تا ۵ سال معامله شده است و در مقابل واحدهای با قدمت ۶ تا ۱۰ سال و بالای ۱۶ سال به ترتیب با ۲ هزار و ۱۹۵ و ۲ هزار و ۸۵ رشد بیشتری را رقم زده‌اند.

منطقه ۵ صدرنشین است

بررسی وضعیت معاملات انجام شده در مناطق مختلف شهر تهران نشان می‌دهد، منطقه ۵ همچنان با ۱۵.۲ درصد، بیشترین سهم را در معاملات از آن خود کرده است. مناطق ۲ و ۴ نیز به ترتیب با سهم‌های ۶/۹ و ۳/۸ درصد در جایگاه‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

هر سال گران‌تر از پارسال

حالا باید نگاهی به گران‌ترین و ارزان‌ترین مناطق تهران انداخت. طبق آمارها، کسانی که در منطقه ۱ تهران اقدام به خرید واحد مسکونی کرده‌اند، بابت هر متر مربع آپارتمان خود متوسط ۳۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان هزینه کرده‌اند. در مقابل آنها، خریداران منطقه ۱۸ هستند که هر متر مربع واحد مسکونی‌شان را با متوسط ۷ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان تهیه کرده‌اند. این ارقام نسبت به ماه مشابه سال ۹۸، به ترتیب ۳۰.۳ و ۳۲.۸ درصد افزایش قیمت را نشان می‌دهد.

پرفروش‌ترین‌ها بر حسب قیمت و زیربنا

از میان پرفروش‌ترین‌ها، واحدهای مسکونی با دامنه قیمتی ۱۲ میلیون تا ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به ازای هر متر مربع، با ۸.۸ درصد، بیشترین سهم از تعداد معاملات شهر تهران را به خود اختصاص داده‌اند. همچنین، واحدهای مسکونی با زیربنای ۵۰ تا ۶۰ متر مربع با سهم ۱۵ درصد بیشترین تعداد معاملات را داشته‌اند.

جدول توزیع فراوانی تعداد معاملات انجام شده بر اساس ارزش هر واحد مسکونی

میلیارد ریال درصد

کمتر از ۱.۵ ۰.۴

۱.۵ تا ۳ ۱.۴

۳ تا ۴.۵ ۸.۷

۴.۵ تا ۶ ۱۰.۶

۶ تا ۷.۵ ۱۰

۷.۵ تا ۹ ۷.۸

۹ تا ۱۰.۵ ۶.۶

۱۰.۵ تا ۱۲ ۶.۴

۱۲ تا ۱۳.۵ ۵.۸

۱۳.۵ تا ۱۵ ۴.۳

۱۵ تا ۱۶.۵ ۳.۹

۱۶.۵ تا ۱۸ ۳.۲

۱۸ تا ۱۹.۵ ۲.۷

۱۹.۵ تا ۲۱ ۲.۶

۲۱ تا ۲۲.۵ ۲.۳

۲۲.۵ تا ۲۴ ۲

۲۴ تا ۲۵.۵ ۲.۲

۲۵.۵ تا ۲۷ ۱.۶

۲۷ تا ۲۸.۵ ۱.۵

۲۸.۵ تا ۳۰ ۱.۳

۳۰ تا ۳۱.۵ ۱.۳

۳۱.۵ تا ۳۳ ۱.۳

۳۳ تا ۳۴.۵ ۰.۹

۳۴.۵ تا ۳۶ ۰.۹

۳۶ تا ۳۷.۵ ۰.۷

۳۷.۵ تا ۳۹ ۰.۶

بیش از ۳۹ ۸.۷

برگرفته از آمارهای خام سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور

منبع: بانک مرکزی

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.