آمریکا اعلام کرد: از گفتوگو در لیبی حمایت میکنیم
«مورگان اورتگاس»، سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا میگوید واشنگتن از بازگشت به گفتوگوها در لیبی حمایت میکند.
اورتگاس چهارشنبه شب در گفتوگو با شبکه «التلویزیون العربی» ادعا کرد که آمریکا به تلاشهای همیشگی خود جهت تحقق راه حل سیاسی پایدار در لیبی ادامه میدهد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت که موضع این کشور در قبال لیبی تأکیدی است بر اهمیت بازگشت به میز گفتوگوها.
لیبی بعد از سرنگونی سرهنگ «معمر القذافی»، دیکتاتور لیبی در سال ۲۰۱۱، مدتی بدون دولت مرکزی ماند تا اینکه سال ۲۰۱۵ با حمایت سازمان ملل و جامعه بینالملل، دولت وفاق ملی با هدف ایجاد ثبات در این کشور به ریاست «فایز سراج» بر اساس توافق «صُخیرات» مغرب تشکیل شد. هماکنون شهر طرابلس، محل استقرار این دولت و پارلمان وابسته به آن است.
به دنبال تشکیل این دولت، نیروهای سیاسی و نظامی حامی ژنرال حفتر نیز دست به ایجاد دولت موازی به ریاست «عبدالله الثنی» و پارلمان در طبرق زدند که به پارلمان طبرق معروف است و طی این سالها، بین نیروهای مورد حمایت این دو دولت و پارلمان، جنگ و درگیری است.
دولت وفاق ملی و دولت طُبرق لیبی بر سر تصاحب قدرت در این کشور در حال نزاع و جنگ هستند و همین امر باعث ایجاد صفبندیهای بینالمللی و منطقهای شده است. به رغم اینکه دولت وفاق لیبی به ریاست فایز السراج مورد حمایت اروپا، آمریکا و سازمان ملل است، ولی مصر، عربستان سعودی، امارات و یونان، از دولت موازی مستقر در بنغازی حمایت سیاسی و نظامی میکنند.
ژنرال حفتر از ۱۵ فروردین سال ۱۳۹۸ با چراغ سبز عربستان سعودی و حمایت سیاسی و تسلیحاتی این کشور و کشورهای عربی مصر و امارات درصد تصرف شهر طرابلس (پایتخت رسمی لیبی و محل استقرار دولت سراج) برآمد ولی با ورود نظامی ترکیه و حمایتهای قطر این حملات بینتیجه ماند و طی چند ماه گذشته نیروهای حفتر متحمل شکستهای سنگینی شدهاند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.