در آن زمان، بنی یکی از مراکز شیوع ویروس ویرانگر ابولا، دومین عامل مرگ در تاریخ جهان بود. براساس آمار سازمان بهداشت جهانی، تقریباً ۳ هزار و ۵۰۰ نفر در اثر ویروس بیمار شدند و بیش از ۲ هزار نفر فوت کردند که این میزان مرگ و میر ۶۶درصد بود. خواهر زورین، راهبه کاتولیک، گفت: «کارکنان بخش درمان باید جامعه را متقاعد کنند که نیاز به معالجه دارند. از طرف دیگر، افرادی هستند که همیشه مردم را تحت تأثیر قرار می‌دهند تا از معالجه خودداری کنند.»

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، به نظر می‌رسد شیوع ابولا در شمال کیو به پایان رسیده است، همانطور که هراس کروناویروس اروپا و ایالات متحده را تحت الشعاع قرار داد. — سازمان جهانی بهداشت می‌گوید از ۱۷ فوریه امسال مورد جدیدی از ابولا رخ نداده است. علی‌رغم تفاوت‌های بارز در نحوه عملکرد ویروسها (ابولا به مراتب کشنده‌تر از کروناویروس است و فقط از طریق مایعات بدن آلوده منتقل می شود، در حالی که اعتقاد بر این است که COVID-۱۹ از طریق قطرات هوایی منتقل می شود)، شباهت‌های بسیاری هم وجود دارد. پاسخ عمومی، از انکار این بیماری برای تماس با ردیابی تا قرنطینه اجباری برای افرادی که به طور بالقوه به این بیماری مبتلا شده اند، مشکل دارد.

در ژانویه امسال، دکتر ریچارد اچ کازینسکی، بنیانگذار استنفورد، یک گروه نوآوری مراقبت‌های بهداشتی خارج از دانشکده پزشکی استنفورد و کوشی یامادا، دانشمند شرکت شیمیایی Toyama ژاپن، برای بحث و گفتگو در مورد شمال کیوو سفر کردند. بر اثر استفاده از فاویپیاویر، که درمانی برای افراد معرض ابولا بود، باشگاه علوم آزمایشگاهی حیوانات افزایش میزان بقا را هنگام مصرف دارو نشان داده بود و آزمایشات انسانی در طی شیوع بیماری ۲۰۱۵ آفریقای غربی نشان داد که این دارو می‌تواند برای بیمارانی که سطح ویروس پایین و متوسط ‌در خون خود دارند بطور بالقوه نجات بخش باشد. مانند کادر پزشکی که به طور اتفاقی خود را در معرض ابولا قرار دادند و سایر افرادی که اخیراً به این بیماری مبتلا شده بودند.

فاویپیراویر در ابتدا برای درمان آنفلوآنزا توسط تویاما کمیکال ساخته شده است که متعلق به شرکت فوجی فیلم، شرکت عکاسی ژاپنی است که هم اکنون داروهای قابل توجهی در زیست پزشکی تولید می‌کند. این دارو با نام آویگان به بازار عرضه شد و در سال ۲۰۱۴ برای مصرف انسان در ژاپن تصویب شد. یامادا، رئیس امور بین الملل تویاما می‌گوید: «دولت ژاپن ۲ میلیون مورد برای استفاده در برابر آنفلوآنزا جمع آوری کرده است.»

در کنار ژاپن، چندین کشور در طول این سال‌ها ذخایر دارویی خاص خود را ایجاد کرده‌اند. وزارت دفاع آمریکا در سال ۲۰۱۶، ۶ هزار مورد از دارو را به عنوان یک درمان بالقوه در برابر آنفلوآنزای فصلی خریداری و دولت امارات متحده عربی ۵۰ هزار مورد را به عنوان یک درمان بالقوه در برابر مرس(سندرم تنفسی خاورمیانه، ناشی از کروناویروسی در این منطقه) جمع آوری کرد. (همان خانواده به عنوان ویروسی که باعث COVID-۱۹ می شود.) چین مقدار زیادی از این دارو دارد، زیرا اخیراً کارخانه‌های چینی اقدام به تولید ژنریک کرده‌اند (حق ثبت اختراع آویگان در چین منقضی شده است و ژجیانگ هیسون دارویی، یک شرکت چینی، تولید آن را آغاز کرده است). به گفته POLITICO، طبق گفته‌های دولت ترامپ، بر سازمان غذا و داروی ایالات متحده فشار آورده شده است تا فاویپیراویر را به عنوان یک درمان احتمالی برای ویروس جدید بگذارد. اما FDA هنوز داروی مورد استفاده انسان را تأیید نکرده است.

بنا بر گزارش خبرگزاری تایم، کازینسکی و یامادا سریع فهمیدند که، مانند آنفلوانزای A و B که دو عامل اصلی آنفلوآنزای فصلی هستند، SARS-CoV-۲ که باعث COVID-۱۹ می شود، ویروس RNA است - این بدان معناست که داروی فوجی فیلم به طور بالقوه می‌تواند علیه آن کار کند. آی تی. وی افزود: «به طور خاص، فاویپیراویر چیزی را بنام RNA پلیمر را هدف قرار میدهد. در واقع آنزیمی است که ویروس نیاز به تکرار دارد.» کازینسکی میگوید: «ویروس کرونا همان آنزیمی را دارد که ویروس آنفلوانزا دارد.» مقالهای در سال ۲۰۱۸ توسط دانشمندان بلژیکی، پیشنهاد می‌کند که فاویپراویر ممکن است به عنوان یک طیف گسترده ضدویروسی در برابر ویروس‌های RNA مغفول مانده و در حال ظهور توسعه یابد.

در تاریخ ۴ فوریه، تنها چند روز پس از بازگشت کازینسکی و یامادا از DRC، مجله Cell Research نامه‌ای را  از سردبیر محققان چینی منتشر کرد که در آن آزمایشات زنده چندین دارو از جمله فاویپیراویر توصیه شده است تا در مورد اثربخشی آن‌ها در برابر کروناویروس جدید قضاوت کنند. در آن زمان به نظر می رسید که این دارو کار کند.

حتی در شرایطی که ژاپن اجازه استفاده از برچسب داروی ضد COVID-۱۹ را داده است، فوجی فیلم مراقب بوده است که اثرات داروی آن‌ها را از بین نبرد. یامادا می‌گوید: «شواهد علمی محدود است و مشخص نیست که در چه مواردی از شدت، این دارو استفاده می‌شود. همان طور که در ابولا این منطق وجود داشت، به نظر میرسد که این دارو روی افرادی که سطح پایین‌تری از کروناویروس را در بدن خود دارند، بهتر عمل می کند.» راهنمایی انجمن ژاپنی برای بیماری‌های عفونی، یک جامعه پزشکی مستقر در توکیو، از اواخر فوریه اظهار داشت: «این دارو از نظر شدت و زمان مناسب برای مدیریت ناشناخته است.»

با انتشار COVID-۱۹ در ماه فوریه، آزمایشات در مورد داروی جدید در چین آغاز شد و در ۱۸ مارس، یک مقام در وزارت بهداشت و فناوری چین اعلام کرد که این دارو در معالجه ۳۴۰ بیمار «کاملاً مؤثر» بوده است. یکی از آزمایشات، در بیمارستان شنژن نشان داد که این دارو «به طور مستقل با ترخیص سریع ویروس همراه بود»، و ۳۵ بیمار که این دارو را دریافت کرده بودند، طی چهار روز ویروس از بدنشان پاک شد، در حالی که یک گروه کنترل ۴۵ بیمار در همان ۱۱ روز، ویروس را در بدن خود داشتند. یک کارآزمایی بالینی تطبیقی ‌چند مرکزه در چین، حاکی از آن است که فاویپیراویر تب و سرفه را در بیماران مبتلا به COVID-۱۹ سریع‌تر از یک داروی دیگر، اربیدول، کاهش داده و میزان بهبودی آن هفت روزه است.

کازینسکی و یامادا می گویند که نتایج حاصل از تحقیقات چین قطعی نبوده و ما به آزمایشات بالینی بیشتری از فاویپیراویر احتیاج داریم. یامادا می گوید: «پراکنده کار کردن در ژاپن، از خصوصیات فردی آنان است. قضاوت در مورد این که آیا فاویپیراویر مؤثر است یا نه را تقریباً غیرممکن کرده است. به همین دلیل ما نیاز به یک مطالعه بالینی داریم.» تویاما اخیراً اعلام کرد که این گروه کارآزمایی بالینی را بر روی ۱۰۰ بیمار مبتلا به کروناویروس جدید به مدت ۱۴ روز آغاز خواهد کرد.

از آنجا که فاویپیراویر به صورت قرص درآمده است، می‌تواند به افرادی که علائم خفیفی دارند که ممکن است فشار روی منابع بیمارستانی در حال حاضر زیاد باشد، داده شود و دوره‌ها بتوانند به جای این که نیاز به پرسنل بیمارستان برای مدیریت آن‌ها داشته باشند، در بین افرادی که آن‌ها را در خانه قرنطینه می‌کنند توزیع شوند. کازینسکی می‌گوید که این دارو  بر خلاف سایر داروها، نیازی به کنترل دما ندارد و حمل و نقل و توزیع آن را برای افرادی که از ویروس رنج می برند آسان‌تر میکند.

اما دلایلی وجود دارد که باید محتاط بود. اعتراضهای بسیاری علیه بسیاری از داروهایی که در حال حاضر به عنوان راه حل های احتمالی COVID-۱۹ مورد استفاده قرار می گیرند، انجام میشود. به عنوان مثال، رئیس جمهور آمریکا اخیراً توئیت کرد که کلروکین، یک ضد مالاریای رایج، می‌تواند درمانی علیه کروناویروس جدید باشد، حتی اگر متخصص بیماریهای عفونی خودش گفته است که اثرات آن تأیید نشده است. اندکی پس از تبلیغات ترامپ از دارو، دو نفر در لاگوس، نیجریه، پس از تجویز بیش از حد دارو، به بیمارستان منتقل شدند.

همچنین پیشنهاد شده است که رمسدویر، یک داروی تزریقی که توسط شرکت داروسازی آمریکایی Gilead Science ساخته شده است، می تواند درمقابل ویروس مورد استفاده قرار گیرد، گرچه نگرانی درباره چگونگی تاثیر آنزیم‌های کبدی وجود دارد. مطالعهای که در تاریخ ۱۸ مارس توسط مجله پزشکی New England منتشر شد، نشان داد که در ۹۹ بیمار تحت درمان با ضد ویروسی کلترا، «هیچ فایده ای از این دارو مشاهده نشده است.» (با این وجود، برخی همچنان بر این باورند که کلترا مؤثر است: برای مثال، دولت اسرائیل نسخه عمومی دارویی را که باید در برابر COVID-۱۹ استفاده شود، تأیید کرده است.)

فاویپیراویر هم شک و تردیدهای خود را دارد. پس از آن که نخست وزیر ژاپن، شینزو آبه، در یک کنفرانس مطبوعاتی در ۲۹ فوریه در مورد مواد مخدر خوشبین بود، سفر وال استریتآل خاطرنشان کرد که نشان داده شده است که این دارو باعث اختلال در رشد جنین حیوانات می‌شود. یامادا می گوید: «بر اساس آزمایش داروی آنفولانزا، هیچ گونه عوارض جانبی از جمله روی جنینهای متولد نشده از طرف دارو ثبت نشده است.»

کازینسکی می‌گوید که مطبوعات در وهله نخست، به طرز بدی به چهره فاویپیراویر آسیب رسانده‌اند. او می‌گوید: «این دارو تاکنون به خوبی توسط بیماران تحمل شده و هیچ عوارض جانبی جدی بر روی آزمایشات انسانی مشاهده نشده است.»

این ممکن است به این دلیل باشد که گفتمان پیرامون مدیریت COVID-۱۹ در ایجاد واکسن برای مبارزه با ویروس متمرکز شده است. گای د سلیرز، یک مشاور مشاوره شرکتی که با InfraSalience کار می کند- یک شرکت بازیافت است که کار خود را بر روی کاهش آلودگی هوا متمرکز میکند- می گوید: «دولت‌ها، پزشکان و دانشمندانی را که مایل به انجام آزمایشات فاویپراویر هستند، به اروپا متصل کنند. در حالی که یک درمان به طور بالقوه می‌تواند طی چند هفته انجام شود، مردم در مورد واکسنی صحبت می‌کنند که طی ۱۲ تا ۱۸ ماه درمان می‌کند. اگر تهیه و توزیع دارو آسان باشد، ممکن است در طول مدت قرنطینه، رنج‌های تحمیل شده به مردم را کاهش دهد.»

کازینسکی می گوید: «اگر کسی اثبات کرد که فاویپیراویر مضر است، آزمایشات را قطع میکنیم اما تأکید می کنم که فواید آن برای افراد مبتلا به COVID-۱۹ نیاز به درک بهتر دارد. در کنار چین و ژاپن، پزشکان و دانشمندان ترکیه،روسیه و سایر کشورها قبلاً استفاده و آزمایش دارو را شروع کرده‌اند.»

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.