به گزارش روز سه شنبه الجزیره، "کوین کریمر" سناتور گنگره آمریکا از ایالت داکوتا شمالی از دونالد ترامپ رئیس جمهوری این کشور خواست تا نیروهای آمریکایی را از عربستان خارج و سیستم پدافنی دفاعی آن که در خاک عربستان مستقر است از این کشور برچیده شود.

وی همچنین گفت باید از ورود نفت کش های عربستان به پالایشگاه های آمریکایی جلوگیری شود چرا که سعودی ها مسئول بحرانی است که نفت شیل آمریکا دچار آن شده است.

کریمر در مصاحبه با رادیو ملی آمریکا گفت که چرا ما باید ۲ هزار و ۵۰۰ نظامی به خاک عربستان فرستاده و سامانه پدافند دفاعی خود را در این کشور برای حفاظت از بخش نفتی آنها مستقر کنیم اما آنها علیه نفت امریکا اعلام جنگ می کنند.

وی افزود که ما به سعودی ها اجازه می دهیم که به سهولت به بازارهای نفتی آمریکا دسترسی داشته باشند درحالی که اکنون ریاض مسئول مازاد عرضه نفت در بازارها است.

کریمر از سوی دیگر از کمیته نظارتی گنگره خواست تا وزارتخانه های خارجه و انرژی گزارش های منظمی از همکاری واشنگتن و ریاض در زمینه انرژی هسته ای ارایه دهند.

وی تاکید کرد که گنگره باید در قانون انرژی هسته ای مربوط به سال ۱۹۵۴ میلادی بازنگری کند و چرا که در آن زمان قانونگذاران از مذاکرات دولت ترامپ و سعودی ها اطلاع نداشتند.

"روبرت مینیندیز" سناتور دموکرات  و "مارکو ربیو" سناتور جمهوریخواه کنگره از دفتر نظارت دولت هم در سال گذشته خواستند تا درباره مذاکرات آمریکا و عربستان درباره تاسیس نیروگاه هسته ای در خاک عربستان بازنگری شود و نگرانی اصلی در اینباره این بود که وزارت انرژی و نه وزارت خارجه این مذاکرات را هدایت می کرد.

شماری از اعضای مجلس سنای آمریکا  پیشتر سفیر عربستان در واشنگتن را به‌ خاطر جنگ قیمت‌ بین عربستان و روسیه توبیخ و تهدید به تغییر روابط واشنگتن با ریاض کردند.

آنها معتقدند که ریاض با سوءاستفاده از بحران ویروس کرونا از طریق بازی با قیمت‌های نفت در قالب اختلافات با روسیه، باعث زیان تولیدکنندگان نفت آمریکایی و خارج شدن آنها از بازار شده و بهانه می‌آورد که روس‌ها آغازگر جنگ نفتی هستند اما روس ها مثل عربستان دوست آمریکا نیستند و ریاض امروز به‌ صورت یک هم‌پیمان رفتار نکرده است.

در هفته های گذشته نفت شیل آمریکا ۳۰۶ درصد سقوط کرد. در این روز با حدود ۶۰ دلار سقوط قیمت، قیمت هر بشکه نفت به منفی ۳۷ دلار و ۶۳ سنت رسید. به زبان ساده، عرضه‌کنندگان نه تنها از خریداران نفت آمریکا پول نمی‌گیرند، بلکه حتی به آن‌ها ۳۷.۶۳ دلار هم پول می‌دهند.

در نهمین نشست وزیران نفت و انرژی ۲۳ کشور عضو و غیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) که ۲۱ فروردین‌ ماه به صورت ویدیو کنفرانس و به ریاست مشترک وزیران انرژی عربستان و روسیه برگزار شد، شرکت کنندگان بر سر کاهش تولید روزانه  حدود۱۰ میلیون بشکه‌ نفت توافق کردند.  

شرکت نفتی عربستان «آرامکو» اعلام کرد که برای اجرای توافق کشورهای عضو گروه اوپک پلاس مبنی بر کاهش تولید نفت با هدف کمک به افزایش قیمت آن از روز اول ماه مه (۱۲ اردبیهشت ماه امسال) ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه نفت در روز را در مقابل ۱۲.۵ میلیون بشکه سابق که از ماه آوریل در رقابت با روسیه آغاز کرده، برای مشتریان خود استخراج و به آنها عرضه خواهد کرد.  

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.