جلال محمودزاده، در مورد تأثیرات کرونا به فضای سیاسی کشور گفت: دستگاه‌های اجرایی ما آمادگی مواجهه با  ویروس کرونا را نداشتند. یکی از درس‌هایی که می‌توانیم از کرونا بگیریم این است که بفهمیم در مدیریت حوادث غیرمنتظره ضعیف عمل می‌کنیم. ما از خلال کرونا، متوجه شدیم که به راحتی نمی‌توانیم یک بیماری همه‌گیر را مدیریت کنیم. پس قبل از هر چیز باید ستاد مبارزه با بحران خود را تقویت کنیم.

نماینده مردم مهاباد در مجلس با بیان اینکه «کرونا، نشان داد که برنامه‌ریزی و سیاست‌های دولت ضعیف بوده است.» گفت: دولت، کرونا را صرفا یک بیماری می‌شناخت و اثرات اقتصادی و اجتماعی آن را پیش‌بینی نمی‌کرد. می‌توان گفت که آثار اقتصادی کرونا کمتر از خود کرونا تأثیر نخواهد گذاشت. در نتیجه، باید نگاه ژرف‌تری به بحران داشته باشیم. از طرف دیگر تجربه کرونا در ایران نشان می‌دهد که دولت توانایی اقتصادی حداکثری برای پوشش همه مردم را ندارد. در بحران کرونا، خیریه‌ها و سازمان‌های مردم نهاد به کمک دولت آمدند و مشکل مردم را حل کردند.

وی افزود:‌ در شهرستان مهاباد، خیرین بیش از ۱۰ میلیارد تومان خرج کردند و همه امکانات یک بیمارستان مخصوص برای کرونا را ایجاد کردند. اگر خیرین نبودند، دولت نمی‌توانست بحران کرونا را به راحتی مدیریت کند.

این عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس در مورد تأثیرات بیماری کرونا به زیرساخت‌های بهداشتی - درمانی دولت‌ها گفت: کرونا نشان داد که زیرساخت‌های ما در ایران،‌ مشکلات زیاد دارد. پس لازم است که در زمان پساکرونا،‌ آماده تقویت زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی خود شویم. هم‌اکنون این پرسش مطرح می‌شود که اگر در آینده هم چنین بحران‌هایی به وجود بیاید، وظیفه  دولت‌ها چیست و دقیقا باید چگونه با بحران برخورد کنند.

این عضو فراکسیون امید مجلس در مورد «گروکشی سیاسی در شرایط کرونایی» گفت: من فکر می‌کنم که بیماری کرونا، سیاست‌گذاری احزاب و جریان‌ها را تغییر داده است. شعار بیشتر جریان‌های سیاسی به سمت رفع مشکلات اقتصادی و تقویت زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی رفته است. کرونا، نشان داد که جریان‌های سیاسی که در این شرایط گروکشی می‌کنند یا برنامه‌ای ندارند، نمی‌توانند در میان مردم جایی داشته باشند.

یک فعال سیاسی: برای مدیریت  بحران کرونا باید اختلافات و فاصله‌ها کنار گذاشته شود

همچنین دبیر کل مجمع ایثارگران گفت: برای موفقیت در مدیریت بحران کرونا و شرایط بعد از آن نیازمندیم که اختلافات و فاصله‌ها کنار گذاشته شده و یک دست محبت آمیز به سوی کل اقشار جامعه دراز شود.  

جواد امام  در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به این که احزاب در موضوع کرونا آنقدر که باید فعال نبوده و کمتر در صحنه حاضر بودند، اظهار کرد: پیوند احزاب و حوزه‌های اجتماعی دچار خلاءاست و احزاب باید به سمت ارتباط بیشتر با حوزه‌های اجتماعی و بدنه جامعه حرکت کنند. البته دولت هم نتوانسته است بستری فراهم کند تا از مشارکت احزاب و جامعه مدنی استفاده کند. خیلی از افراد صاحب نظر و تجربه در احزاب و گروه‌های اجتماعی وجود دارند اما از ظرفیت آنها استفاده نشد وتنها کسانی که احساس وظیفه می‌کردند در حد مقدورات خود تلاش کردند.

امام با ابراز این عقیده که در مدیریت بحران هنوز بحث سیاسی و خودی و غیر خودی داریم خاطر نشان کرد: در این شرایط باید مشارکت عام اتفاق بیفتد و یک دست محبت آمیز به سوی کل اقشار جامعه وگروه‌های سیاسی دراز شده و اختلافات و فاصله‌ها کنار گذاشته شود، درست است که باید فاصله گذاری اجتماعی انجام شود اما اختلافات و فاصله‌های سیاسی و انسانی را باید از بین ببریم ،زیرا شرایط بعد از کرونا شرایط ویژه‌ای است .

وی تاکید کرد: برای مدیریت شرایط بعد از کرونا حاکمیت با تمام قوا و تمام نهادها  باید با افکار عمومی ارتباط بگیرند. حاکمیت و همه قوا باید از همه اقشار جامعه تقاضای کمک کنند قبل از شیوع کرونا شاهد یک انتخابات  بودیم در حالی که اکنون به حضور و مشارکت حداکثری مردم نیاز داریم. حاکمیت باید با توجه به شرایط اقتصادی کشور ومحدودیت‌های مالی، با مردم صادق بوده و محدودیت‌ها را برای مردم اعلام کند تا با بازسازی اعتماد عمومی رفتار صادقانه با  مردم و تقاضای کمک از همه، مردم را برای شرایط بعد کرونا هم همراه کند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.