«سرگئی ریابکوف» مذاکره کننده ارشد هسته ای روسیه روز چهارشنبه به خبرگزاری دولتی تاس گفت: آنچه که مربوط به نشست‌های حضوری می شود، تاریخی مشخص نشده است. در شرایط کاری به گفت وگو با همه اعضای برجام ادامه می دهیم.

گفتنی است کشورهای عضو برجام پس از خروج آمریکا از این توافق بین‌المللی در ماه می سال ۲۰۱۸ مسائلی را که در رابطه با اجرای برجام بروز می‌کند را در قالب نشست کمیسیون مشترک برجام بررسی می‌کنند و نشست‌های این کمیسیون تا پیش از شیوع ویروس کرونا در جهان بطور منظم برگزار می‌شد.

آخرین نشست کمیسیون مشترک برجام که پانزدهمین دور از این نشست‌های مشترک بود هفتم اسفند ماه پارسال با حضور نمایندگان کشورهای باقی‌مانده در برجام و نماینده اتحادیه اروپا، به میزبانی وین برگزار شد.

آمریکا پس از خروج از برجام در اردیبهشت ماه سال ۹۷، تحریم‌ها علیه ایران را با نقض قطعنامه ۲۲۳۱ که در تایید برجام در شورای امنیت تصویب شده بود دوباره اعمال کرد.

طرف ایرانی بارها اعلام کرده است که کشورهای باقیمانده در برجام در وهله اول سه کشور اروپایی به تعهدات خود در چارچوب این توافق بین‌المللی عمل نکرده‌اند.

جمهوری اسلامی ایران به همین دلیل اعلام کرده است که برجام به صورت اولیه تایید شده قابل اجرا نیست و ایران در چند گام از تعهدات خود که به صورت داوطلبانه برای اجرای این توافق برداشته بود، صرف نظر کرد.

روسیه برای حفظ برجام تلاش می‌کند و وزارت خارجه این کشور به تازگی در بیانیه‌ای اعلام کرد که پایبندی همه کشورهای باقیمانده در برجام شرط اصلی حفظ آن است.

در این بیانیه که به شرکت سرگئی ریابکوف در نشست کمیسیون مشترک برجام در وین اختصاص داشت، خاطرنشان شده است: این نشست ازجمله نشست‌های برنامه ریزی شده و منظم بود که در آن شرایط اجرای برجام در همه موضوعات با محوریت ایجاد شرایط برای کاهش تنش‌ها و رفع چالش‌ها و بازگشت روند اجرای آن به مسیر عادی و چارچوب توافق شده، مرور و بررسی شد. 

در بیانیه اضافه شده است: چنین امکانی برای برجام وجود دارد و شرط اصلی، پایبندی اصولی همه کشورهای باقیمانده در برجام به اجرای توافق و تمرکز بر جستجوی موثر راه‌حل‌هایی است که از تشدید تنش جلوگیری کند و اجرای وظایفی را که برجام برای آن عقد شده و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت صادر شده است را تضمین کند. 

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.