مجید فراهانی در مورد وضعیت شهرداری تهران در روزهای کرونایی پایتخت با بیان اینکه شاهد کاهش درآمدهای شهرداری از یک سمت و از سویی دیگر بالا رفتن تصاعدی هزینه‌های شهرداری در این شرایط هستیم، گفت: برای شهرداری تهران بودجه ۳۰ هزار میلیارد تومانی و برای شرکت و سازمان‌های وابسته بودجه ۱۰ هزار میلیارد تومانی به تصویب رسیده است؛ اما در این شرایط، حوزه های مالی شهرداری با کاهش جدی درآمد و عدم تحقق درآمدهای شهری مواجه هستند.

وی با بیان اینکه درآمدهای شهرداری از محل شهرسازی، ارزش افزوده و درآمدهای شرکت‌ها و سازمان‌ها به شدت کاهش یافته است، ادامه داد: این کاهش درآمد در حالی است که هزینه‌های شهرداری و اداره شهر، مدام در حال افزایش است و موازنه میان درآمد و هزینه‌ها به هم خورده است.

رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران، افزود: درآمدهای شهرداری تهران در حوزه شهرسازی کاهش جدی داشته است؛ هرچند که افزایش قیمت مصالح، وجود مسکن مازاد در پایتخت و همچنین وجود بازارهای فعال موازی همچون سکه، ارز، طلا و... سبب شده که گرایش مردم به ساخت و ساز کمتر شود و شاهد انقباض تقاضا در حوزه مسکن هستیم.

فراهانی با بیان اینکه از سویی دیگر اقتصاد کشور نیز متأثر از وضعیت کرونایی شده، به‌گونه‌ای که به نظر نمی رسد درآمد ۵۰۰۰ میلیارد تومانی شهرداری از محل ارزش افزوده وصول شود، ادامه داد: به دلیل کاهش تولید ملی و بیکاری، شاهد انقباض بازار هستیم که این مسئله مستقیم و غیر مستقیم بر اقتصاد شهری نیز اثرگذار است.

عضو شورای شهر تهران با اشاره به کاهش درآمد شرکت‌ها و سازمان‌های شهرداری در پی شیوع کرونا گفت: اماکن ورزشی، تفریحی و گردشگری شهرداری تهران که درآمدزا بودند در این مدت تعطیل شدند که درآمدهای شهرداری کاهش یافته اما هزینه ها همچون پرداخت حقوق و... ادامه دارد.

وی با بیان اینکه برای اداره شهر تهران همچون پرداخت حقوق، جمع آوری پسماند و رفت و روب، ماهانه نیازمند ۱۳۰۰ تا ۱۵۰۰ میلیارد تومان هستیم؛ اما بنا بر آخرین پیگیری، شهرداری در مدت شیوع کرونا تنها ۲۰۰ میلیارد تومان درآمد داشته است، افزود: تاثیرات کرونا در کاهش درآمدهای شهرداری تهران عمیق است و برای جبران این کمبودات کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران از همان ابتدا با برگزاری جلسات متعدد، در صدد تعیین راهکارهایی بود که خوشبختانه تصمیماتی اتخاذ شده که در جلسه آتی شورای شهر این تصمیمات در قالب لایحه دو فوریت در صحن علنی ارائه می‌شود.

رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران تصریح کرد: فارغ از اینکه کرونا چه زمانی در کشور مهار شود، معتقدم که اثرات اقتصادی آن تا سالها بر اقتصاد شهری باقی می‌ماند.

وی با اشاره به پیشنهادات کمیسیون بودجه برای افزایش درآمدهای شهرداری تهران به جلسه فوق العاده این کمیسیون با حناچی شهردار تهران طی چند روز آتی اشاره کرد و گفت: تأمین درآمدهای اضطراری با ارائه سیاست تشویقی دریافت پروانه ، استفاده ازظرفیت صندوق توسعه ملی در رایزنی با دولت، کاهش هزینه ها در سطح و سطوح مدیریتی شهرداری، فعال کردن سرمایه گذاری در شهرداری و..... از جمله موضوعاتی است که در این پیشنهادات دیده شده است که باید در صحن علنی شورا بررسی شود.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.