مجله فوربس نوشت: در شرایطی که ویروس کرونا جهان را در نوردیده و شمار قربانیان روز به روز در حال افزایش است، کشورها با ابزارهای مختلفی به جنگ این ویروس رفته اند. دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا اخیرا ایده فاصله گذاری اجتماعی را مطرح کرده که ایده ای خفیف تر از قرنطینه سراسری است و اخیرا در برخی از کشورها از جمله سوئد مورد استفاده قرار گرفته است. 

موافقان فاصله گذاری اجتماعی معتقدند انجام چنین کاری نسبت به قرنطینه سراسری دارای خسارت های اقتصادی کمتری خواهد بود و روند بازگشت به سطح عادی را به دلیل فعال باقی ماندن بخشی از کسب و کارها تسهیل می کند. از سوی دیگر اما مخالفان نگران اند که این کار باعث طولانی تر شدن روند ریشه کنی بیماری و افزایش شمار قربانیان شود.

نشریه نیویورک تایمز با مدل سنجی جامعه آمریکا نتیجه گرفته است که تنها در آمریکا در صورت جدی نگرفتن فاصله گذاری اجتماعی، حدود هفت میلیون نفر دچار عارضه شدید شده و تا ۱.۹ میلیون نفر جان خواهند باخت. این در صورتی است که اگر فاصله گذاری اجتماعی به خوبی اجرا و اعمال شود تنها ۱۰۰ هزار نفر جان خواهند باخت. 

شکی نیست که شیوع گسترده کرونا به تمامی اقتصادهای جهان خسارتی سنگین خواهد زد. بانک مورگان استنلی پیش بینی کرده است در سه ماهه نخست امسال رشد اقتصادی آمریکا به منفی ۳۰ درصد برسد که با توجه به تولید ناخالص داخلی ۲۱ تریلیون دلاری آمریکا، این به معنای خسارت ۶.۴ تریلیون دلاری کرونا تنها به آمریکا خواهد بود. 

به گفته جیمز همیت، استاد اقتصاد در دانشگاه هاروارد مدل سنجی های اقتصادی نشان می دهند که اجرای درست فاصله گذاری اجتماعی می تواند تا ۱۰ تریلیون دلار در هزینه مبارزه با کرونا صرفه جویی به عمل آورد. 

لازم به ذکر است که طرح فاصله گذاری اجتماعی پیش از آمریکا در ایران آغاز شده است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.