اسوشیتد پرس گزارش داد، هر چند سرعت شیوع کرونا در مناطق مختلف چین کاهشی شده است اما روند افزایش شمار قربانیان ادامه دارد. تاکنون ویروس کرونا جان بیش از ۱۷۶۰ نفر را گرفته و بیش از ۶۳ هزار نفر را مبتلا کرده است.   هر چند ورود جدی بانک مرکزی چین به بازارهای مالی این کشور برای جلوگیری از هرج و مرج بیش‌تر، موجب دلگرمی معامله‌گران شده است. علاوه بر تزیرق حدود ۲۷۰ میلیارد دلار منبع ارزی به بازار، بانک های دولتی و مقام های مختلف محلی چین از ارائه حدود ۲۰۰ میلیارد یوان تسهیلات به بنگاه های کوچک و متوسط خبر داده اند.

در حوزه جنگ تجاری به نظر می رسد پس از توافق نسبی با چین به دنبال امضای فاز نخست توافق تجاری پس از ۱۷ ماه اختلاف گسترده، اکنون توجه آمریکا معطوف به اتحادیه اروپا شده است. آمریکا تاکنون با ژاپن، کانادا، مکزیک، برزیل، آرژانتین و کره جنوبی بر سر پیمان تجاری جدید که هدف آن کاهش کسری حساب تجاری این کشور و افزایش واردات محصولات آمریکایی است به توافق رسیده و با چین نیز فاز نخست توافق را امضا کرده است که طبق آن چین متعهد به افزایش ۲۰۰ میلیارد دلاری واردات خود از آمریکا طی سه سال شده است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد تعرفه وارداتی این کشور از محصولات هوایی ساخت کشورهای عضو اتحادیه اروپا که مشخصا شرکت ایرباس را هدف قرار می‌دهد از ۱۰ درصد به ۱۵ درصد افزایش داده است. این وزارت خانه هم چنین از احتمال افزایش تعرفه بر روی واردات برخی محصولات اروپایی به میزان ۲۵ درصد در صورت نرسیدن به توافق بر سر مسائل تجاری خبر داده است.

در وال استریت، بیشتر شاخص‌ها صعودی بودند تا جایی که دو شاخص از سه شاخص مهم بورسی در سطح بالاتری از روز قبل خود بسته شدند.

شاخص "داوجونز ایدانستریال اوریج" با ۰.۰۹ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۲۹هزار و ۳۹۸.۰۸ واحد بسته شد. شاخص "اس اند پی ۵۰۰" با ۰.۱۸ درصد افزایش تا سطح ۳۳۸۰.۱۶ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی " نزدک کامپوزیت" با صعود ۰.۲ درصدی در سطح ۹۷۳۱.۱۸  واحدی بسته شد.

انتظار می‌رود که با توجه به تداوم تعطیلی بخش بزرگی از اقتصاد چین و تعلیق فعالیت شرکت‌های خارجی در این کشور، خسارت‌های اقتصادی ناشی از این ویروس بر اقتصاد جهانی کماکان ادامه داشته باشد.

به دنبال اعلام مصر مبنی بر ثبت نخستین مورد ابتلا به کرونا در این کشور، اکنون پای این ویروس مرگبار به قاره آفریقا نیز کشیده شده است. مارک هفله، کارشناس سرمایه گذاری در موسسه " یو بی اس ولث منیجمنت" گفت: تخمین ما این است که تا اواسط ماه مارس بیماری به کنترل در خواهد آمد. بیشترین پیامد منفی ویروس روی رشد سه ماهه نسخت خواهد بود اما امکان تداوم روند تا پایان نیمه نخست سال نیز وجود دارد.

انتظار می‌رود رشد اقتصادی نقاط مختلف به ویژه در شرق آسیا تحت تاثیر این ویروس در سه ماهه نخست امسال کاهش یابد. هنگ کنگ، چین، تایلند، مالزی و کره جنوبی از جمله کشورهایی هستند که احتمالا بیشترین آسیب را متحمل خواهند شد.

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد متفاوتی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با ریزش ۰.۶۹ درصدی تا سطح ۲۳ هزار و ۵۲۳.۲۴ واحدی پایین رفت. شاخص " هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۰.۸ درصد صعود کرد و در سطح ۲۸ هزار و ۳۸.۱۶ واحد بسته شد.

در چین شاخص "شانگ‌های  کامپوزیت" صعود ۲.۰۶ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۴۰۶۹.۷۶ واحد بسته شد. در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۰۷ درصد کاهش و ایستادن در سطح ۷۱۲۵.۱۰ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن نزولی بود.

روری مک فرسون، استراتژیست سرمایه گذاری در موسسه "سیگما اینوستمنت منیجمنت" گفت: شاهد خروج بخشی از سرمایه از بازار در روزهای اخیر بودیم. چیزی که معامله گران واقعا به آن نیزا دارندیک خبر واقعی است.

از سوی دیگر انتخابات درون حزبی آمریکا به ایستگاه دوم خود رسید و به مانند نتایج به دست آمده در ایالت آیوا، حزب دموکرات برنی سندرز و پت بوتجیج را نامزدهای برنده در انتخابات ایالت نیوهمپشایر معرفی کرده است در حالی که هنوز دو نامزد مطرح حزب یعنی جو بایدن و الیزابت وارن نتوانسته اند اکثریت آرا را کسب کنند.

در اردوگاه جمهوری خوهان، ترامپ توانست بیش از ۹۰ درصد آرای جمهوری خواهان را در رقابت با دو نفر دیگر به دست آورد و از اکنون باید وی را نامزد اصلی حزب جمهوری خواه در انتخابات سراسری ریاست جمهوری در ماه نوامبر دانست. با این حال با توجه به وزن بسیار بالای آرای ایالتی تگزاس، نیویورک و کالیفرنیا در تعیین نامزد نهایی دو حزب، نگاه ها بیشتر معطوف به نتایج این سه ایالت است. دور بعدی انتخابات داخلی در ایالت نوادا برگزار خواهد شد.

از طرف دیگر اکنون انگلیس به نخستین کشوری تبدیل می‌شود که اتحادیه اروپا را ترک می‌کند. با وجود گذشت سه سال از زمان رای مردم انگلیس به خروج از این اتحادیه، دو طرف احتمالا یک دوره گذار یک ساله را در نظر خواهند گرفت. اگر چه انتظار نمی‌رود با توجه به در نظر گرفتن دوره گذار، برگزیت تاثیر محسوسی روی متغیرهای کلان اقتصادی کشورهای اروپایی در کوتاه مدت داشته باشد اما پیامدهای این خروج تاریخی به تدریج در حال آشکار شدن است.

انگلیس اکنون در حال مذاکره با استرالیا برای امضای پیمان تجارت آزاد پسا برگزیت است و انتظار می‌رود مذاکره با آمریکا نیز برای امضای پیمانی بزرگ به زودی آغاز شود.

بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس اتحادیه اروپا را تهدید کرده است که اگر به شرایطی مشابه روابط این اتحادیه اروپا با کانادا رضایت ندهد، انگلیس به شرایط برگزیت سخت باز خواهد گشت و تجارت دو طرف تابع قوانین سازمان تجارت جهانی خواهد بود. اتحادیه اروپا کماکان تمایلی از خود برای تن دادن به این درخواست لندن نشان نداده است.

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص‌ها تحت تاثیر کاهش رشد اقتصادی کشورهای عضو منطقه یورو و استعفای چندین وزیر انگلیس به دنبال اختلاف با مشاور نخست وزیر قرار داشتند تا جایی که شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۵۸ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۷۴۰۹.۱۳ واحد بسته شد.

شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با ریزش ۰.۳۹ درصدی در سطح ۶۰۶۹.۳۵ واحد بسته شد و شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با افت ۰.۰۱ درصدی و ایستادن در سطح ۱۳ هزار و ۷۴۴.۲۱ واحدی به کار خود خاتمه داد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۰.۴۷ درصد بالا رفت و به ۹۹۵۶.۸۰ واحد رسید.

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها متفاوت بود. هر بشکه نفت " وست تگزاس اینتر مدیت" با ۰.۰۶ درصد افزایش به ۵۲.۰۸ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با ریزش۰.۱۴ درصدی به ازای ۵۷.۲۴ دلار در هر بشکه مبادله شد.

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری با ۰.۱۱ درصد کاهش نسبت به روز قبل در سطح ۱۵۸۲.۲۵ دلار معامله شد. هر اونس نقره با افزایش ۰.۶۳ درصدی به ازای ۱۷.۸۵ دلار مبادله شد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.