افت بهای نفت با کاهش تقاضای چین
به گزارش رویترز بهای نفت در پی گسترش ویروس کرونا و آسیب دیدن تقاضای چین به عنوان بزرگترین وارد کننده نفت جهان و افزایش نگرانیها درباره عرضه مازاد، بیش از ۲۰ درصد نسبت به هنگام اوج در ماه ژانویه، افت کرده است.
بهای هر بشکه نفت خام برنت با ۹ سنت یا ۲۰ درصد کاهش به ۵۴ دلار و ۳۸ سنت و وست تگزاس اینترمدیت با ۲ سنت کاهش به ۵۰ دلار و ۳۰ سنت رسید.
به گفته اوله هنسن کارشناس راهبردی ساشوبانک؛ با توجه به این موضوع که چین عمدهترین مصرف کننده مواد خام به شمار می رود، این نگرانی وجود دارد که بازارهای جهانی هنوز به صورت کامل به تاثیر این اختلال واکنش نشان نداده باشند و باید در انتظار دریافت تاثیرهای منفی شدید بر تقاضای مواد اولیه اصلی باشیم و جهان با بزرگترین تکانه در زمینه تقاضا از هنگام بحران مالی جهانی ۲۰۰۹ دست و پنجه نرم می کند.
پکن در چند روز گذشته حمایت هماهنگ شدهای از شرکتها و بازارهای مالی خود به عمل آورده است و سرمایه گذاران در انتظار انگیزشهای بیشتری برای تحریک دومین اقتصاد بزرگ جهان هستند.
در پی اعلان روسیه که به زمان بیشتری برای تصمیم گیری درباره توصیه یک هیات فنی به سازمان کشورهای صادر کننده نفت "اوپک" و متحدانش برای کاهش روزانه تولید به میزان ۶۰۰ هزار بشکه دیگر، نگرانی ها بر سر مازاد عرضه برطرف نشد.
این گروه معروف به اوپک پلاس از ژانویه ۲۰۱۹ اجرای کاهش روزانه تولید به میزان یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز را آغاز کرده است.
محمد عرقاب وزیر نفت الجزایر روز یکشنبه گفت که این هیات فنی توصیه کرده است که تولید تا پایان سه ماهه دوم سال ۲۰۲۰ به میزان بیشتری کاهش یابد.
اما الکساندر نواک وزیر انرژی روسیه با توجه به پیش بینی آهسته شدن روند رشد تولید نفت خام ایالات متحده و ثابت ماندن تقاضای جهانی، گفت که مسکو به زمان بیشتری برای ارزیابی وضع نیاز دارد.
هری چیلینگویریان تحلیل گر بانک بی ان پی پاریبا به مجمع جهانی نفت رویترز گفت: بازار نفت در انتظار پاسخ روسیه خواهد ماند تا ببیند اوپک پلاس می تواند به عنوان یک گروه تولیدکننده فعال در تعامل با همه گیری ویروس کرونا که مانند سارس واقعا تاثیری منفی بر تقاضا دارد، جایگاه خود را تثبیت کند.
معامله گران نفت همچنین با توجه به این نکته که شرکت های پالایشگر دولتی چین اعلان کرده اند که ظرفیت پالایشی خود را در ماه جاری (فوریه) تا حدود ۹۴۰ هزار بشکه در روز کاهش خواهند داد، ابراز نگرانی کرده اند که این میزان کاهش پیشنهادی، برای تثبیت و تحکیم بازارهای جهانی ناکافی باشد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.