سهم خواهی پایداریها، موتلفه را مجبور به خروج از ائتلاف میکند؟
روزهای پایانی رایزنی های اصولگرایان برای انتشار لیست ۳۰ نفره درحالی می گذرد که گفته می شود گروه ها و احزاب مختلف هر کدام در حال چانه زنی برای سهم خواهی بیشتر هستند. در این بین زمزمه هایی درخصوص احتمال ارائه لیست جداگانه توسط حزب موتلفه اسلامی نیز به گوش می رسد.
حالا کریمی اصفهانی می گوید که نهایتا تا ۴ روز دیگر لیست ۳۰ نفره نهایی و منتشر می شود و به گفته او، انتشار لیست ۶۰ نفره توسط جبهه پایداری در جهت فشار و سهم خواهی بیشتر است .به همن دلیل است که این عضو حزب موتلفه تاکید می کند کاندیداهای حزب متبوعش فعلا در لیست ۹۰ نفره حضور دارند اما اگر در مراحل بعد اوضاع تغییر کند، موتلفه ای ها ممکن است تصمیم دیگری بگیرند.
با این وجود، انواری، عضو دیگر این حزب می گوید موتلفه پایبند به شورای ائتلاف است و سهم خواهی نمی کند.
کریمی اصفهانی: اگر موتلفه در لیست ۳۰ نفره نباشد شاید تصمیم دیگری بگیریم
احمد کریمی اصفهانی با اشاره به ساز و کار اصولگرایان در بستن لیست انتخاباتی ، گفت: هر جناحی که در حال فعالیت در عرصه سیاست کشور است همت خود را بر این گذاشته که بتواند برای انتخابات پیش رو به جمع بندی برسد و بتواند یک لیست ارائه کند . این موضوع هم مسئله اصولگرایان است و هم اصلاج طلبان. اما در این راستا هر تشکل و گروهی اختلاف نظراتی دارد که اگر تعامل به اقناع یکدیگر بینجامد قطعا می توانند لیست مشترکی داشته باشند.
زیاده خواهی نمی گذارد لیست واحد داشته باشیم
وی ادامه داد: واقعیت این است که نمی توان بدون اقناع هیچ فرد و جریانی را با خود همراه کرد و اصولگرایان هم هنوز به این نتیجه نرسیدند که می توانند لیست واحد داشته باشند یا خیر. اما زیاده خواهی و سهم خواهی باعث می شود این اتفاق نیفتد، موضوعی که در هر دوره از انتخابات بوده و امیدواریم اینبار تکرار نشود.
این عضو شورای مرکزی حزب موتلفه تصریح کرد: نباید فراموش کرد کسی که برای حضور در مجلس انتخاب می شود باید کارآمد و توانمند باشد. در این سال هایی که گذشته به خصوص با وجود مشکلات اقتصادی، نمایندگان حتما کارآمدی لازم برای حل مسائل را نداشتند و این یک واقعیت است.
کریمی اصفهانی خاطر نشان کرد: حالا هر گروه و جناحی بتواند افراد توانمندی به میدان بیاورد می تواند شانس بیشتری در رقابت داشته باشد. اما اگرهر یک فقط به فکر پیروزی و به میدان آوردن افراد خودش باشد قطعا به اصل انتخابات هم ضربه خواهد زد.
پیوستن پایداری ها به شورای ائتلاف هنوز منتفی نیست/ پایداری به دنبال سهم خواهی است
وی افزود: در حال حاضر اصولگرایان هم به جمع بندی نهایی نرسیدند و فکر می کنم نهایتا تا چهار روز آینده لیست نهایی شورای ائتلاف منتشر شود. فعلا که جبهه پایداری یک لیست ۶۰ نفره و شورای ائتلاف لیستی ۹۰ نفره منتشر کردند و فعلا در مرحله چانه زنی هستند. پیوستن جبهه پایداری به شورای ائتلاف هنوز منتفی نیست اما انتشار لیست ۶۰ نفره توسط آنها بیشتر به معنای سهم خواهی بیشتر در انتخابات است. حالا باید دید چه شرایطی پیش می آید.
کریمی اصفهانی در پاسخ به این پرسش که آیا حزب موتلفه و سنتی ها در صورت سهم خواهی بیشتر توسط جبهه پایداری، لیست جداگانه ای می دهند یا خیر، گفت: این مسئله هنوز مطرح نیست چون بسیاری از کاندیداهای موتلفه در لیست ۹۰ نفره حضور دارند اما اگر در مراحل بعد و در نهایی شدن لیست ۳۰ نفره مشکلی پیش بیاید، آن موقع تصمیم خواهیم گرفت.
انواری: موتلفه به ائتلاف پایبند است/سهم خواهی نمی کنیم
حسین انواری دیگر عضو موتلفه نیز با اشاره به ارائه لیست جداگانه توسط جبهه پایداری، گفت: عزیزان ما در این گروه از فرامین آیت الله مصباح یزدی تبعیت میکنند که راهنمایی های ایشان هم برای همه مشخص است. هرچند افتراق منطقی به نظر نمی رسد.
وی ادامه داد: از طرفی افرادی که در شورای ائتلاف حضور دارند تا معیارها را بر مصادیق منطبق کنند قاعدتا نباید اختلافات زیادی داشته باشند چون معیارها پراکنده و متفاوت نیست اما اینکه نهایتا چطور به نقطه مطلوب برسیم؟، باید اجازه داد و دید چه پیش می آید.
شورای ائتلاف واقعا به دنبال گزینه های اصلح است
این فعال سیاسی اصولگرا همچنین تصریح کرد: اما تمام کسانی که در حال حاضر در شورای ائتلاف حضور دارند پایندی خود را ثابت کردند و واقعا به دنبال انتخاب اصلح هستند تا بهترین گزینه در لیست نهایی قرار بگیرند.
موتلفه پای حرفش ایستاده است
انواری در پاسخ به پرسشی در خصوص اینکه آیا احتمال ارائه لیست جداگانه توسط نیروهای سنتی و حزب موتلفه با سرلیستی مصطفی میرسلیم وجود دارد یا خیر، گفت: حزب موتلفه به شورای ائتلاف پایبند است و پای حرفش ایستاده؛ بحث خروج از ائتلاف در موتلفه مطرح نیست. درعین حال ما هیچ وقت سهم خواهی نمی کنیم، نمی گوییم اگر فلان گروه باشد نیستیم یا اگر نباشد هستیم.
این عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی خاطر نشان کرد: درحال حاضر جامعه روحانیت مبارز هم در شورای ائتلاف حضور دارند، هرچند اختلاف نظرهایی وجود دارد اما این به معنای وجود اختلافات عمیق نیست. همگی می خواهند افرادی کارآمد و قوی وارد مجلس کنند تا مسائل کشور حل شود.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.