نادران: در بررسی صلاحیت ها اگر جیب کسی بسته باشد، نباید به سایر مسائل مربوط به او حساس بود/دانشجعفری: مجلس قوی باید اجماع ساز باشد
الیاس نادران در جلسه پویش اقتصادی راه نو با موضوع اولویت های اقتصادی مجلس یازدهم بیان کرد: ما باید بپذیریم که انتقال بین نسلی در حال رخ دادن است و نسل های سوم و چهارم دارند وارد عرصه تصمیم گیری می شوند که امری مبارک است. در خصوص بحث بررسی صلاحیت ها من فکر می کنم اگر کسی جیب او بسته باشد نباید به سایر مسائل او حساسیت نشان داد.
وی در ادامه اظهار کرد:فساد اعتقادی یعنی کسی که محکمات اعتقادی را قبول نداشته باشد. به جای برخورد سلیقه ای باید برخورد مسئولانه داشته باشیم تا مشکلات حل شود. واقعیت این است که ما یک انقلاب در حوزه های مختلف کردیم و تحولات مبارکی در کشور رخ داد. باید قدر پیشرفت ها کشور را دانست اما در حوزه اقتصادی ما کاستی ها فراوان داشتیم و علت اصلی تناقضات درونی در حوزه نظام رانتی است و اینکه افرادی که صاحبان رانت هستند باید تصمیم بگیرند رانت منتفی شود.
این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بنده نسبت به آینده سیاسی کشور بدبین نیستم و البته مشکلات کشور را در حوزه های اجتماعی و سیاسی متاثر از بافت غلط اقتصادی را می بینم. در نظام تصمیمگیری کشورهای دنیا به رای مردم احترام می گذارند و همه مردم احساس میکنند که در حاکمیت نقش آفرین هستند. در نظامات دنیا خدمت به مردم در اولویت است.
وی در ادامه تاکید کرد: با برخورد سلبی و نقدکردن مشکلات مشکلی حل نمیشود. همه باید تلاش کنیم که مشکلات را حل کنیم. مجلس به عنوان یک نهاد باید از مصوبات خود دفاع کند. ما در داخل یک قطاری هستیم که باید از داخل اصلاحات را انجام دهیم با اولویت اینکه مردم کم ترین آسیب را ببینند.
وی افزود: مسئولیت های اجتماعی دولت و حاکمیت در قانون اساسی نباید مخدوش شود تا شکاف ها و فاصله ها بیشتر شود. مسائل با تصمیم و اراده سیاسی قابل حل است. راه حل مشکلات صرفا در دست مجلس نیست، بلکه نیاز به یک وفاق ملی داریم.
وی در پایان بیان کرد: بحث معیشت مردم و حاشیه نشینی ها و افزایش مشکلات اجتماعی را باید در یک چارچوب پیش برد و از سوی دیگر باید به دنبال اصلاحات ساختاری بلند مدت در ساختار باشیم.
دانش جعفری: مجلسی قوی است که قدرت اجماع سازی بالایی داشته باشد
داوود دانش جعفری نیز در جلسه پویش اقتصادی راه نو با موضوع اولویت های اقتصادی مجلس یازدهم اظهارکرد: مجلس مکانی است که مظهر کار گروهی است. اینگونه نیست که هر نماینده ایده خود را بتواند به تنهایی عملی کند، برای هر کاری نیاز به یک اراده دسته جمعی در مجلس است.
وی در ادامه اظهار کرد: یکی از ویژگی های مهم مجلس قدرت اجماع سازی است. بحث گم شدن وظایف نمایندگان مجلس بسیار مهم است. مجلس محدودیت هایی دارد و نمیتواند به همه آرزوهای خود برسد. امروز در مجالس دنیا زمانی که یک لایحه به مجلس می رود مجلس حق دارد آره یا نه بگوید. یعنی یا کل آن را می پذیرد یا نمی پذیرد. چانه زنی ها به بیرون از مجلس باز می گردد.ما امروز یک پدیده ای داریم بسیاری از لوایح زمانی به مجلس می آید ۱۸۰ درجه ماهیت آن تغییر می کند.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه تصریح کرد: یکی از بحث های اساسی روشن کردن وظیفه مجلس است. یکسری از وظایف اجرایی را نمی توان به تنهایی بر دوش مجلس انداخت. تنظیم رابطه بین کارآیی و عدالت بسیار مهم است. این نقص در مجلس زیاد است. بعضا در بحث های اقتصاد اثباتی و هنجاری همیشه بعد هنجاری را در نظر می گیرند و راه اثباتی برای آن ارائه نمیکنند. ما باید یک چارچوب برای حکم رانی مجلس داشته باشیم و نباید هر فرد تک به تک جلو برود.
وی در پایان افزود: یک مجلس قوی مجلسی است که قدرت اجماع سازی قوی دارد و می تواند در راستای حل مشکلات قدم بردارد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.