در بخش اول این نشست خبری که با حضور جوادی یگانه معاون فرهنگی هنری شهرداری تهران برگزار شد از سیمرغ ایرانی جشنواره رونمایی شد.

جوادی یگانه در ابتدای این نشست با بیان اینکه حمایت از جشنواره‌های سینمایی توسط شهرداری‌ها در همه دنیا رایج است گفت: حمایت از جشنواره فیلم فجر وظیفه شهرداری تهران است و شهرداری از همه فعالیت‌های فرهنگی هنری حمایت می‌کند. بخشی از این حمایت مربوط به فضاهای در اختیار جشنواره است که پردیس ملت و برج میلاد بخشی از این فضاها هستند.

او در ادامه با بیان اینکه ما معتقدیم بسیاری از مشکلات شهر تهران با کارهای فرهنگی حل می‌شود گفت: بنای ما در این دوره مشارکت و نه فقط حمایت بود. بنابرین تلاش کردیم آموزش‌های فرهنگی را پیش از شروع فیلم‌ها داشته باشیم.

جوادی یگانه گفت: امیدواریم این همکاری که هم به صورت حمایت و هم مشارکت است، شروع حل بخشی از مشکلات باشد.

دکتر محمودیان معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی سخنران بعدی این نشست بود. وی در ابتدا گفت: افتخار ما این است که این تندیس ساخته دست هنرمندان کشور است که گوشه‌ای از هنر ایران را می‌تواند نشان بدهد. صنایع دستی به عنوان یک رکن از صنایع خلاق و اقتصاد خلاق و نیز سینما به عنوان رکن دیگری از هنر و اقتصاد خلاق با یک هم‌افزایی می‌توانند اقتدار هنر ایران را در عرصه‌های داخلی و خارجی به نمایش بگذارند.

محمودیان در ادامه گفت: سیزدهم فجر صنایع دستی را افتتاح خواهیم کرد که جوان‌ترین فجر هنری است و آن هم می‌تواند نشانه‌ای از اقتدار هنر ایران باشد.

در ادامه این نشست از سیمرغ بلورین سی‌وهشتمین جشنواره فیلم فجر که با همت هنرمندان ایرانی طراحی و تولید شده است و نیز پوستر و شعار جشنواره رونمایی شد. «با سینما کنار هم باشیم» شعار این دوره از جشنواره فیلم فجر انتخاب شده است.

داروغه‌زاده: مردم به سینما نیاز دارند

ابراهیم داروغه‌زاده دبیر جشنواره فیلم فجر در ادامه این نشست در سخنانی با بیان اینکه ما امسال دی ماه خیلی سختی داشتیم گفت: اولین واقعه ناگوار شهادت سرباز وطن حاج قاسم سلیمانی بود. اتفاق ناگوار بعدی سقوط هواپیمای مسافربری بود که تعدادی از هموطنان جوان ما جان خود را از دست دادند.

داروغه‌زاده دز ادامه گفت: برخی سینماگران از این گفتن که در جشنواره حضور نخواهند داشت و ما گفتیم که مردم به سینما نیاز دارند و جشنواره هم سعی خواهد کرد آیین‌های جشن خود را کم کند.

وی در ادامه گفت: نزدیک به صد فیلم ثبت‌نام کرده بودند که همه بازبینی شدند و در نهایت این فیلم‌ها انتخاب شدند. امیدوارم جشنواره خوبی داشته باشیم. شعار امسال ما با سینما کنار هم باشیم است که امیدوارم رسالتی که سینما باید داشته باشد که مظلومیت مردم را به جهان نشان بدهد بیشتر داشته باشیم.

دبیر سی‌وهشتمین جشنواره فیلم فجر در ادامه با بیان اینکه اتفاقی که علیه مردم ایران رخ می‌دهد خیلی ظالمانه است گفت: امیدواریم سینما بتواند گوشه‌ای از مظلومیت مردم را به جهان نشان بدهد.

پاسخ به پرسش‌های خبرنگاران

سوال اول درباره حضور هر ساله محسن امیریوسفی در جشنواره فیلم فجر بود و اینکه آیا این حضور این فیلم برای مهلت گرفتن این کارگردان به خاطر بدهی به وزارت ارشاد است بود که داروغه‌زاده در پاسخ گفت: «ما طبق آیین نامه نمی‌توانستیم به تقاضای ایشان پاسخ بدهیم چون این فیلم نمایش داده شده بود.»

ابراهیم داروغه‌زاده سپس در پاسخ به سوالی درباره اینکه نهادهایی هستند که برخی از فیلم‌ها را می‌بینند و درباره حضور آنها در جشنواره نظر می‌دهند گفت: هیات انتخاب فیلم‌هایی که درخواست داشتند را بازبینی کردند. هیچ نهاد دیگری هم دخیل نیست. این امکان وجود دارد که فیلمی را هیات انتخاب بپذیرد و سازمان سینمایی مجوز ندهد که امسال این انتخاب رخ نداده. اگر فیلمی امسال کنار گذاشته شده کاملا با نظر هیات دوران بوده.

او در ادامه گفت: بعضی فیلم‌ها موضوعشان به یک نهاد ارتباط مستقیم پیدا می‌کند. این فیلم خودشان با آن نهاد تعامل می‌کند و این ربطی به هیات انتخاب ندارد. دبیر جشنواره در توضیح بیشتر گفت: سال گذشته هم نظر نیروی انتظامی نمایش فیلم «متری شیش و نیم» نبود ولی جشنواره آن را نمایش داد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.