به گزارش فرانس ۲۴، «جنینه آنیِس» رییس جمهوری موقت بولیوی در حالی روابط خود با کوبا را قطع کرد که پیش از این روابط بولیوی با دولت ونزوئلا را قطع کرده بود و خوان گوایدو رهبر مخالفان ونزوئلا را به رسمیت شناخته بود.  

یرکو نونز وزیر ریاست جمهوری بولیوی در مورد قطع روابط با کوبا گفت: اظهارات اخیر «برنو رودریگز» وزیر خارجه کوبا مبنی بر اینکه آنیس یک "رهبر کودتاگر" بود، غیرقابل قبول است.  

در بیانیه وزارت امور خارجه بولیوی، به "خصومت مداوم" کوبا با دولت موقت اشاره شده است.  

رییس جمهوری موقت بولیوی پیش از این بیش از ۷۰۰ کارمند بهداشت را که به عنوان بخشی از طرح کمک‌های پزشکی خارجی کوبا در این کشور مشغول به کار بودند اخراج کرد.  

وی هفته گذشته بار دیگر با انتقاد از روابط مورالس رییس جمهوری پیشین بولیوی با کوبا گفت که در طول ۱۴ سال حکومت مورالس، بولیوی ۱۴۷ میلیون دلار به برنامه پزشکی کوبا کمک کرد که تنها ۲۰ درصد آن‌ واقعاً برای این برنامه هزینه شده است.  

در پی برگزاری انتخابات ریاست جمهوری بولیوی در ۲۰ اکتبر (۲۸ مهرماه گذشته) که در دور نخست مورالس پیروز شد، تظاهرات اعتراض‌آمیز و اعتصاب‌های گسترده‌ای در بولیوی آغاز شد.  

سناتور آنیِس پس از کناره‌گیری مورالس از ریاست جمهوری در ۱۰ نوامبر (۱۹ آبان ماه) و پناهنده شدن وی به مکزیک، خود را رییس جمهوری موقت بولیوی اعلام کرد.  

اقتصاد بولیوی به دنبال بحران سیاسی و ناآرامی‌های اخیر با زیان میلیارد دلاری رو به رو شده به گونه‌ای که طبق اعلام اتاق صنایع ملی بولیوی، بخش صنایع و تجارت متحمل دست‌کم ۱. ۱ میلیارد دلار زیان شده است.  

در دوران ریاست جمهوری مورالس روابط بولیوی و آمریکا پرتنش بود و مقام‌های ارشد لاپاز بارها واشنگتن را به تلاش برای ایجاد بی‌ثباتی و کودتا در این کشور آمریکای لاتین متهم کرده بودند.

همچنین در دوران جورج دبلیو بوش رییس جمهوری اسبق آمریکا روابط دو کشور وخیم‌تر شد؛ به گونه‌ای که سفیران دو طرف در اواخر سال ۲۰۰۸ اخراج شدند.  

دولت موقت بولیوی همچنین در اقدامی دیگر برای شکل‌دهی به سیاست خارجی جدید خود، روابط با کوبا و ونزوئلا را قطع کرده و گوایدو رهبر مخالفان ونزوئلا را به عنوان رییس جمهوری این کشور به رسمیت شناخت.  

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.