به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس از بروکسل، گوایدو که خود را رئیس جمهوری خودخوانده ونزوئلا می داند، ‌ گفت که درصدد دیدار با ترامپ در واشنگتن است. گوایدو قرار است روز پنجشنبه در مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس سخنرانی کند.

حدود یک سال پیش، ‌ دولت ترامپ از گوایدو حمایت کرد و پس از آن حدود ۶۰ کشور دیگر راه واشنگتن را در مورد ونزوئلا در پیش گرفتند.

کمیسیون اروپا، گوایدو را به عنوان رئیس جمهوری موقت ونزوئلا به رسمیت نشناخته و صرفا از وی به عنوان رئیس «قانونی» پارلمان این کشور یاد کرده است.

با وجود تلاش های گوایدو و متحدانش، دولت ونزوئلا به رهبری «نیکولاس مادورو» همچنان در راس کار است و مادورو کنترل نهادی دولتی، دادگاه عالی ونزوئلا، ارتش و هیات انتخاباتی این کشور را در اختیار دارد.

گوایدو در بروکسل با «جوزف بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و دیگر مقام های ارشد کمیسیون و پارلمان اروپا دیدار و گفت و گو کرد.

توقف گوایدو در بروکسل، بخشی از کارزار بین المللی وی برای جلب حمایت از تمهیداتش علیه مادورو است.

اتحادیه اروپا پیش از این تحریم هایی را علیه ونزوئلا وضع کرده که شامل تحریم تسلیحاتی و هدف قرار دادن ۲۵ مقام دولت مادورو است. این اتحادیه در عین حال در برابر فشار آمریکا برای تشدید تحریم ها مقاومت کرده است.

ونزوئلا از دی ماه ۹۷ زمانی که گوایدو با شروع مجدد زمامداری دولت مادورو، صحت انتخابات ریاست جمهوری را زیر سوال برد، دستخوش بحران سیاسی و ناآرامی شده است. ۹۱۰۹

این کشور به دنبال راه های مختلف برای جبران هزینه های ناشی از بحران اقتصادی است و در این راستا، ‌ دولت مادور موفق شده است به رغم تحریم های آمریکا، بخشی از ذخایر طلای ونزوئلا را به فروش رساند.

بحران اقتصادی در ونزوئلا باعث کمبود مواد غذایی و دارو، قطعی برق و سیل عظیم مهاجرت از این کشور شده است. ظرف سال‌های گذشته دستکم سه میلیون نفر از این کشور به کشورهای دیگر نقل مکان کرده اند.

آمریکا علاوه بر تحریم ونزوئلا، ‌ از اقدام های گوایدو حمایت می کند و وی را به عنوان رئیس جمهوری موقت این کشور به رسمیت می شناسد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.