رمز پویا تا چه حد کلاهبرداریهای اینترنتی را کم میکند؟
این سئوال که ضرورت استفاده از رمز پویا برای خرید اینترنتی چیست؟ به وفور از سوی سپردهگذاران و مشتریان بانکی به گوش میرسد.
بررسیها نشان میدهد روند رو به افزایش کلاهبرداریهای اینترنتی مهمترین دلیل برای تغییر روند فعالیت در این حوزه بوده است. به عبارت دیگر هر چند مراقبهای ویژه نظیر امتناع از پرداخت وجه با کارتخوانهای جعلی، اطمینان از معتبر بودن درگاه پرداخت و همچنین عدم نصب نرم افزارای غیرمعتبر میتواند تا حدی احتمال کلاهبرداری اینترنتی را کاهش دهد، اما بررسیها نشان میدهد رمز یک بار مصرف تا حد زیادی احتمال کلاهبرداری و فیشینگ را کاهش داده و وضعیت را در حالت عادی نگه میدارد.
عبدالناصر همتی، رییس کل بانک مرکزی معتقد است استفاده از رمزهای یک بار مصرف میتواند تا میزان ۹۰ درصد احتمال کلاهبرداریهای اینترنتی را کاهش دهد. رمز یک بار مصرف با رمز پویا با اعتباری که در زمان کم دارد، باعث جلوگیری از به سرقت رفتن اطلاعات میشود. رمز پویا به دلیل متغیر بودن، میزان سرقتهای اینترنتی را کاهش می دهد چرا که حتی اگر سارق دسترسی به اطلاعات پیدا کرده باشد رمز او فقط یک بار مصرف است و عملا سرقت را غیر ممکن میکند. در صورت بهرهگیری از رمز یک بار مصرف، موقع خرید یا انتقال اینترنتی، اپلیکیشن موبایلی ویژه هر بانکی رمز موقت را ارسال میکند و این رمز تنها برای یک بار تراکنش معتبر است. به این ترتیب احتمال سرقتهای اینترنتی تا حد زیادی کاهش می یابد.
با این حال با طرح موضوع بهرهگیری از رمز پویا مدلهای جدیدی از کلاهبرداری شکل گرفته است که نمونه آن ارسال پیامکی با این مضمون است:" رمز یک بار مصرف بانکی یا پویا برای شما فعال شده است، برای تکمیل اطلاعات به لینک مربوطه وارد شوید. "
بعد از کلیک روی لینک ارسالی، درگاه جعلی اطلاعات بانکی فرد را کپی میکند. از سوی دیگر اپلیکیشن هایی با عناوین شبیه اپلیکیشن فعال سازی رمز دوم و ... در کانالهای تلگرامی و ... به وفور در صدد کلاهبرداری از دارندگان کارت بانکی است که نسبت به خرید اقدام میکنند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.