«دومینیک راب» با انتشار پیامی در توییتر نوشت که در این سفر یک روزه با مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا و اعضای ارشد کنگره ملاقات خواهد کرد.

وی رایزنی درباره اهمیت همکاری‌های امنیتی میان انگلیس و آمریکا و ضرورت کاهش تنش‌ها در منطقه خاورمیانه را از جمله محورهای اصلی گفت‌وگوهای خود با مقامات آمریکایی توصیف کرد.

این سفر پس از حمله موشکی ایران به مواضع آمریکا در عراق، در واکنش به ترور سردار شهید سپهبد قاسم سلیمانی و ۴۸ ساعت پیش از نشست فوق‌العاده وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل برای نجات برجام صورت می‌گیرد.

سردار سپهبد قاسم سلیمانی فرمانده شهید سپاه قدس و ابومهدی المهندس معاون سازمان نیروهای مردمی عراق به همراه ۸ نفر دیگر بامداد جمعه ۱۳ دی در مسیر فرودگاه بغداد به دستور «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا و با پهپادهای وزارت دفاع این کشور (پنتاگون) ترور شدند و به شهادت رسیدند.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در واکنش به این اقدام ده‌ها موشک بالستیک به سمت پایگاه عین‌الاسد آمریکا واقع در استان الانبار عراق شلیک کرد.

براساس اطلاعیه روابط عمومی سپاه انقلاب اسلامی دهها موشک زمین به زمین به این پایگاه آمریکایی اصابت کرده است. انفجارها در پایگاه عین الأسد مهیب گزارش شده است.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری‌ آمریکا که ایران را به حمله به مراکز فرهنگی‌اش تهدید کرده بود در یک عقب نشینی آشکار به سیاست تحریم ایران پناه برد و مدعی شد، تا زمانی که رئیس جمهوری این کشور است هرگز اجازه نخواهد داد ایران به سلاح اتمی دست یابد.

در حالی که انتظار می‌رفت او به ادامه‌ی خط و نشان‌های نظامی علیه ایران ادامه دهد افزود، آمریکا آماده است صلح را از همه کسانی که خواستار آنند در آغوش بگیرد.

هم زمان با این تحولات ایران یکشنبه‌شب ۱۵ دی‌ماه، با صدور بیانیه‌ای، گام پنجم و نهایی کاهش تعهدات برجامی خود را اعلام کرد که طبق آن، تهران دیگر هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی (شامل ظرفیت غنی‌سازی، درصد غنی‌سازی، میزان مواد غنی‌شده، و تحقیق و توسعه) نخواهد داشت و از این پس، برنامه هسته‌ای ایران فقط بر اساس نیازهای فنی خود پیش خواهد رفت و همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز طبق روال ادامه می‌یابد.

براساس این بیانیه، در صورت رفع تحریم‌ها و منتفع شدن ایران از منافع برجام، جمهوری اسلامی ایران آماده بازگشت به تعهدات برجامی خود است. سازمان انرژی اتمی موظف شده در این چارچوب اقدامات و تمهیدات لازم را با هماهنگی رئیس جمهوری اتخاذ کند.

ایران به دنبال خروج یکجانبه و برخلاف مقررات بین المللی آمریکا از برجام، تلاش کرد توافق هسته‌ای را به شرط عمل دیگر طرف‌های این توافق به تعهداتشان حفظ کند اما با گذشت نزدیک به دو سال و ناتوانی طرف‌های اروپایی به تعهدات برجامی، با هدف حفظ بهره‌مندی اقتصادی ایران، گام‌های کاهش تعهدات خود را در بازه زمانی ۶۰ روزه آغاز کرد.

نزدیک بودن فاصله میان سفر وزیر امور خارجه انگلیس به واشنگتن و برگزاری نشست فوق‌العاده روز جمعه می تواند نشانه‌ای برای تلاش لندن به منظور جلوگیری از اجرای گام پنجم کاهش تعهدات ایران تحت برجام و جلوگیری از فروپاشی این توافق باشد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.