محمدرضا تابش، عضو هیات‌رئیسه فراکسیون امید مجلس، در توضیح موضوع رد صلاحیت نامزدهای اصلاح‌طلب در انتخابات مجلس و تایید صلاحیت نامزدهای اصولگرا، به طوری که آنها با خیال آسوده مشغول بستن لیست هستند ولی اصلاح‌طلبان هنوز در گیرودار تایید صلاحیت‌اند، گفت: مراجع چهارگانه طبق قانون مهلتی داشتند تا نظرشان را درباره صلاحیت یا عدم صلاحیت نامزدهای انتخاباتی به هیات‌های اجرایی اعلام کنند تا بر آن مبنا هیات‌های اجرایی درباره نامزدهای انتخاباتی انجام وظیفه و اعلام موضع کنند.

نماینده مردم اردکان درمجلس ادامه داد: برخی مراجع چهارگانه هنوز نظرشان را درباره نامزدهای انتخاباتی مجلس به مراجع اجرایی اعلام نکرده‌اند.

عضو شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان تصریح کرد: در مواردی که نظر مراجع چهارگانه درباره نامزدهای انتخاباتی به مراجع اجرایی کشور اعلام می‌شود ممکن است رد صلاحیت شوند. در حالی که این احتمال می‌رود که نظر یک یا ۲ مرجع چهارگانه درباره نامزد مورد نظر مثبت نباشد. در این صورت نباید ناامید شد، چراکه تا نزدیک انتخابات برای بررسی صلاحیت معترضان فرصت هست.

تابش ادامه داد: البته آنها هم که در هیات‌های اجرایی تایید صلاحیت شده‌اند ممکن است نظر مراجع چهارگانه درباره‌شان کافی نباشد. حتی این احتمال وجود دارد که در هیات‌های نظارتی با چالش مواجه شوند.

نماینده مردم اردکان مجلس افزود: ممکن است برخی نامزدهای انتخاباتی بعد از اعلام مرجع، رد صلاحیت شوند. بنابراین هنوز هیچ یک از تایید یا رد صلاحیت‌ها قطعی نیست و اول باید نظر هیات نظارت استان‌ها مشخص شود و در نهایت، نظر هیات نظارت مرکزی اعلام خواهد شد.

عضو هیات‌رئیسه فراکسیون امید مجلس تاکید کرد: البته در این صورت باز هم زمان باقی است و نباید نگران شرایط فعلی بود، معترضان می‌توانند اعتراض خود را پیگیری کند.

تابش با تاکید بر اینکه هنوز بررسی صلاحیت‌ها به اتمام نرسیده است گفت: هنوز به طور قطعی نمی‌دانیم صلاحیت چه کسی تایید و صلاحیت چه کسی رد شده است. هرچند درباره اصلاح‌طلبان همیشه این لطف وجود داشته است که در ۴۸ ساعت آخر تایید صلاحیت شده‌اند.

نایب‌رئیس فراکسیون امید مجلس درباره اینکه به خاطر نارضایتی‌های جامعه ممکن است مردم از صندوق‌های رأی استقبال چندانی نکنند گفت: شورای نگهبان در تایید صلاحیت چهره‌های شاخص اصلاح‌طلب، که قادرند مردم را پای صندوق‌های رأی بکشانند، باید سختگیری‌های گذشته را کنار بگذارد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تاکید کرد: به نظر می‌رسد این مقوله مورد پذیرش و خواست حاکمیت است و برخی تریبون‌داران جناح اصولگرا و بعضی نهادها هم تلاش‌شان بر این است که در ویترین انتخابات، اصلاح‌طلبان هم حضور پیدا کنند تا زمینه رونق و تشویق مشارکت مردم در انتخابات فراهم شود.

عضو هیات‌رئیسه فراکسیون امید مجلس در پایان گفت: البته راضی کردن مردم برای حضور پرشور پای صندوق‌های رأی کار سختی است؛ مثلاً در حوزه کوچک ما که مردم نسبت به دین، آیین و نظام متعصب‌اند، به دلیل یأسی که تا حد زیادی جامعه را فرا گرفته، این نگرانی وجود دارد. ولی همه تلاش‌مان جلب مردم به پای صندوق‌های رأی است.

ممکن است خیلی‌ها با پول به مجلس بیایند

علی‌اصغر یوسف‌نژاد، نماینده ساری و عضو هیات‌رئیسه مجلس شورای اسلامی، با اشاره به تصویب کلیات طرح شفافیت و نظارت بر تامین مالی فعالیت‌های انتخاباتی در انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: شفافیت مالی و سازماندهی نظام انتخاباتی مطالبه همه از جمله رأی‌دهنده‌ها، کاندیداها، برگزارکنندگان انتخابات، ناظران و مجریان انتخابات است.

او ادامه داد: مهم است که برای شفاف‌سازی مالی در انتخابات و سازماندهی آن چه چیزی را تصویب کنیم. همه به یکباره می‌گویند پول کثیف و پول زیاد در انتخابات تعیین‌کننده است، که همین‌طور است. وقتی در کشور حزب نداریم و تحزب در فضای سیاسی وجود ندارد، خیلی‌ها ممکن است با پول هم بیایند.

این نماینده مجلس تاکید کرد: طرح دوفوریتی شفافیت و نظارت بر تامین مالی فعالیت‌های انتخاباتی طرح خوبی است. البته باید چکش‌کاری‌های لازم از نظر ادبیات و محتوا انجام پذیرد و ان‌شاءالله ۲ هفته دیگر در دستور کار قرار می‌گیرد.

یوسف‌نژاد در پاسخ اینکه آیا نمایندگان مستنداتی داشتند که اقدام به تصویب این طرح کردند گفت: هر کسی بر اساس شرایطی که دارد، درمی‌یابد که در جامعه بسیاری از مسائل غیراصلی مانند مسائل قومی و قبیله‌ای، پول کثیف و پول زیاد در انتخابات، دخالت و اثر داشته است. تاریخ انتخابات هم این موضوع را نشان داده است و در حال حاضر نیز مبانی آن وجود دارد.

او ادامه داد: بنابراین چون هزینه فعالیت‌های انتخاباتی یک مساله عام به شمار می‌رود همه استقبال کردند و زمانی که در مجلس مطرح شد حتی یک مخالف هم نداشت.

این عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور گفت: امیدوارم با تصویب این طرح شاهد نفوذ پول در انتخابات و رأی‌آوری استفاده‌کنندگانِ پول‌های کثیف نباشیم. البته صرف نگارش قانون، این موضوع ممکن نخواهد بود بلکه اجرای قانون و تفسیر به رأی هم در این خصوص اهمیت دارد. گاهی جناح‌بندی‌ها و مسائل سیاسی در انتخابات دخالت دارد؛ یعنی اجرای این قانون را با جناح‌بندی‌های سیاسی تطبیق بدهند و به نوعی از این قانون تفسیر سیاسی کنند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.