ابوالقاسم اشرف‌الکتابی، یکی از پیشسوتان حوزه نشر که فعالیت در این حوزه را از اواخر دهه ۲۰ آغاز کرده بود، ‌در سن ۹۵ سالگی دیده از جهان فروبست


این ناشر فقید، پیش‌تر در قالب مجموعه «تاریخ شفاهی نشر» مورد مصاحبه قرار گرفته بود و مصاحبه او چندی پیش در جلد دوم از این مجموعه به انتشار رسید.

زنده‌یاد اشرف‌الکتابی در بخش‌هایی از این گفت‌وگو درباره زندگی و سابقه حضورش در عرصه کتاب عنوان کرده بود:

«اول مهر ۱۳۰۳ در یک خانواده مذهبی در شهر خوانسار به دنیا آمدم. شش سالم بود که در مکتبخانه پدرم شروع به آموختن کردم. هشت ساله بودم که پدرم فوت کرد. به همین دلیل مجبور بودم برای تأمین معاش زندگی، دو سال در خواربارفروشی کارگری کنم. بعد از مدتی به تهران آمدم و به دلیل علاقه‌مندی فراوان به کتاب، تصمیم گرفتم وارد عرصه کتاب و نشر شوم. سال ۱۳۲۹ ازدواج کردم و سپس نزد علی‌اکبر علمی مشغول به‌کار شدم. بعد از مدتی به دلیل حجم زیاد کار، قطع همکاری کردم و دوباره در محل سه‌راه دلگشا مغازه خواربارفروشی راه‌اندازی کردم.

بعد از گذشت مدت زمانی، جعفری، مدیر انتشارات امیرکبیر از من خواست که با یکدیگر همکاری کنیم. در نتیجه امور حسابداری این انتشارات را در دست گرفتم... از مؤسسه علمی و امیرکبیر تجارب خوبی اندوختم. در دوران فعالیتم با این دو مؤسسه، با تعداد اندکی از نویسنده‌ها آشنا شدم. سپس سال ۱۳۴۱ موفق شدم انتشارات اشرفی را راه‌اندازی کنم. آن زمان عضو هیئت مؤسس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران بودم و نفر سومی بودم که جواز نشر گرفتم. نخستین فرد، ابراهیم رمضانی بود.»

مطابق با اعلام خانواده آن مرحوم، پیکر زنده‌یاد شرف‌الکتابی صبح امروز(جمعه۱۵ آذرماه) از مقابل منزل ایشان واقع در ولنجک، بلوار دانشجو، نرسیده به مسجدالنبی(ص)، خیابان یاسمن۴، پلاک ۴ تشییع و برای تدفین به بهشت زهرا(س)قطعه ۲۲۴، ردیف ۲۳، شماره ۵۳ منتقل می‌شود.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.