محمود واعظی در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به این پرسش که کلیات گام چهارم ایران در کاهش تعهدات هسته‌ای چیست؟ اظهار کرد: کمیته‌ای آن را بررسی می کند و قرار بر این است که اگر تا همان دو ماهی که برای گام سوم معین شده، در مذاکرات و رفت و آمدها آنچه ما دنبالش هستیم اتفاق نیفتد، ما گام چهارم را در زمان خود بر خواهیم داشت.

اهم اظهارات واعظی را به نقل از ایسنا و ایرنا بخوانید؛

*{در پاسخ به این پرسش که اقدام ایران برای لغو مسدود شدن حساب ایرانی ها در مالزی چیست}: این اتفاق فقط در مالزی نیست، بلکه در برخی کشورها برای دانشجویان ایرانی پیش آمده است و بر اساس مشکلاتی است که از تحریم‌ها سرچشمه می‌گیرد و دوستان ما در وزارت خارجه رایزنی کرده اند و برخی از این حساب ها باز شده و ان‌شاء الله در مورد مالزی هم تلاش می‌کنیم که این اتفاق رخ دهد.

عربستان و اسرائیل روی خواسته های مردم لبنان و عراق سوار شده اند

*{مواضع ایران درباره اتفاقات عراق و لبنان}: وضعیتی که الان به وجود آمده و اینکه هم آمریکا و هم عربستان و برخی کشورهای دیگر و رژیم صهیونیستی روی خواسته های ‌مردم سوار شده و هم فضای مجازی را کنترل می‌کنند، هم خط می دهند و هم از نظر مالی حمایت می کنند و به نظر می‌رسد در مجموع به ضرر مردم لبنان و عراق است.

*موضع جمهوری اسلامی ایران همواره این بوده که هم دولت ها باید به خواست مردم توجه کنند و هم اینکه مطالبات به نحوی بیان شود که باعث هرج و مرج، به‌هم‌ریختگی اوضاع و تخریب و مجروح و کشته شدن افراد نشود.

تلاش می کنند با شعارسازی، فاصله ای بین جمهوری اسلامی و عراق ایجاد کنند

*توصیه ما همواره دعوت به آرامش و اجازه دخالت ندادن به نیروهای خارجی است که از این فضا، اهداف خودشان دنبال می‌کنند و هدفشان این است که دولت مستقر را تضعیف کنند و هدف دیگر آنها این است که مرجعیت و احزاب قانونی را نزد مردم فاسد جلوه دهند.

* از طرف دیگر تلاش زیادی انجام می‌دهند با شعارهایی که درست می‌کنند،  فاصله‌ای بین جمهوری اسلامی با عراق ایجاد کنند. باید هم‌آنها هم ما این‌آگاهی را داشته باشیم که خارجی‌ها به این اهدافشان نرسند.

 رفراندوم یک اصل مترقی است 

*{در پاسخ به سوالی درباره بحث رفراندوم و انتقاداتی که درخصوص اظهارات رئیس جمهوری مطرح شد}: من متوجه نیستم کسانی که مخالف یک اصل قانون اساسی هستند به چه چیزی اشکال دارند. بالاخره این یک اصل مترقی است که در قانون اساسی ما وجود دارد و بعد از انقلاب هم هر زمان که مراحل آن طی شده از آن استفاده کردیم.

*با این اصل نباید مخالفت کرد ضمن اینکه (این اصل) خیلی صراحت دارد که باید مراحل آن طی شود و در اختیار یک ارگان هم نیست. بالاخره دولت، مجلس و مقام معظم رهبری باید به یک نقطه روشنی برسند و اجرا شود. به اعتقاد من این مخالفت ندارد همانند بقیه اصولی است که در قانون اساسی وجود دارد و در مقاطعی لازم هست که از آن استفاده شود.

 فشارهای آمریکا دیر یا زود برداشته می‌شود؛بانک‌های ما باید با دنیا کار کنند

*{در پاسخ به سوالی مبنی بر مهلت گروه ویژه اقدام مالی به ایران برای تصویب کنوانسیون‌های مرتبط با اف ای تی اف}: موضع دولت روشن است. اعتقاد ما بر این است و به صراحت هم اعلام کردیم. هرچند امروز از طرف فشارهایی که آمریکا وارد می‌کند، بانک‌های ایرانی با بانک‌های خارجی نمی توانند آن طور که می خواهند کار کنند و محدودیت‌هایی برای تحریم و روابط بانکی ما به وجود آمده است. ما قطعاً اینها را موقت می‌دانیم و فکر می‌کنیم دیر یا زود این تحریم‌ها رفع می‌شود، موانع بانکی ناشی از تحریم برداشته خواهد شد و بانک‌های ما همانند گذشته با بانک‌های دنیا باید کار کند.

*{در پاسخ به افرادی که می گویند با تصویب لوایح مربوط به FATF اطلاعات کشور به خارجی‌ها داده می شود}: کسانی که این سخنان را بیان می کنند اصلا روابط خارجی و بانکی را نمی دانند، الان هم در خرید و فروش‌هایی که در حال انجام است در همین حد هم اطلاعات تبادل می شود و این اطلاعات خیلی مانع کار نیست.

 مخالفان لوایحFATF مسئولیت عدم تصویب لوایح را بپذیرند

*کسانی که الان مانع شده اند یا تبلیغ می کنند که این لوایح نباید تصویب شود باید روشن با مردم صحبت کنند و مسئولیت عدم تصویب این لوایح را بپذیرند.

*متاسفانه صدا و سیما یک طرفه عمل می کند، صدا و سیما مواضع دولت و سخنان موافقان - چه حقوق‌دان‌ها و دانشگاهی‌ها را - پخش نمی‌کند. بلکه بیشتر سخنان افراد خاص که مخالف هستند یا خود آنها بخشی را به عنوان مستند تولید می‌کنند و ویژه و هر آن چه که دلشان می خواهد را آماده و پخش می کند و حتی سخنان رئیس جمهوری را بخش بخش منتشر می‌کند و اعلام می‌کند که کار صحیحی نیست.

 اتفاقات روز انتخابات کمیسیون ماده ۱۰ را پیگیری می‌کنیم 

*{درباره اقدامات دولت در خصوص توسعه سیاسی و فعالیت احزاب}: آنچه که رئیس جمهوری در سال ۱۳۹۲ مطرح و  تاکنون دنبال کردند اکنون توسط وزارت کشور پیگیری می‌شود و این وزارتخانه رابطه خوبی هم با احزاب دارد. وزارت کشور به تشکل های سیاسی با تفکرها و دیدگاه ها و ائتلاف های مختلف مجوز فعالیت داده و در مقایسه با دولت‌های قبلی کار بسیاری خوبی انجام شده است.اتفاقات پیش آمده در روز انتخابات کمیسیون ماده ۱۰ احزاب را بررسی و دنبال می‌کنیم تا در جلسه بعدی تکرار نشود.

 مردم اصلا نگران حذف یارانه ها نباشند

*{درباره یارانه‌ها و حذف میلیونی دریافت کنندگان یارانه‌ها}: این موارد مرتبط مطرح می شود و موضوع جدیدی  هم نیست،‌  در این ۶ سال گذشته بارها درباره حذف یارانه خانوارها صحبت شده است و هیچ زمان هم اتفاق نیفتاده است.

*مجلس شورای اسلامی همواره و هر سال خواسته‌ای را  برای درج در قانون بودجه از دولت مطرح می‌کند، که بسیاری از مردم هم همین خواسته را دارند که «کسانی که وضعیت زندگی و اقتصادی خوبی دارند نباید یارانه دریافت کنند» که البته حرف درستی است ولی این که دولت ۲۴ میلیون نفر را از دریافت یارانه حذف کند نادرست است.

*روش دولت برای حذف یارانه بگیرها بر اساس مطالعه و تدریجی است،‌ هر جا هم اشتباه انجام شود بلافصله برمیگردانیم و مردم هم اصلا نگران نباشند. برخی می‌خواهند بی‌دلیل مردم را نگران کنند، فقط یارانه برخی از خانوارها که درآمد و وضعیت اقتصادی خوبی دارند پس از بررسی و بر اساس یک مکانیزم مشخص و به صورت تدریجی حذف می‌شود.

آمریکایی ها از تروریست‌ها بعنوان برگ برنده استفاده می‌کنند

*{درباره کشته شده «ابوبکر البغدادی» رهبر گروه تروریستی داعش}: با کشته شدن البغدادی داعش تمام نمی شود، داعش دست‌پرورده آمریکایی‌ها بود زمانی که لازم بود و به هر روشی از او حمایت و استفاده کردند، اما اکنون که در آستانه انتخابات داخلی  قرار دارند و به یک برگ برنده نیاز دارند این اقدام را انجام دادند،  

*{با اشاره ماجرای کشته شده اسامه بن لادن رهبر گروه تروریستی القاعده}: در آن زمان هم باراک اوباما - رئیس جمهوری سابق آمریکا- نزدیک به انتخابات «بن لادن» را هدف قرار داد، این اقدامات نشان می‌دهد که رهبران این گروه‌ها در دسترس و تیررس آمریکایی ها هستند و هرزمان که بخواهند از آنها استفاده کرده و زمانی هم که آنها را لازم ندارند به نوع دیگری به عنوان برگ برنده استفاده می کنند.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.