«احمد توکلی» روز پنجشنبه در همایش هم‌اندیشی داوطلبان همکاری با دیده‌بان شفافیت و عدالت، اظهار کرد: سال ۹۱ یا ۹۲، عده‌ای از دوستان جوان‌تر به منزل ما آمدند و گفتند شما مدعی هستی که برخی به‌طور سیستماتیک فساد می‌کنند ولی چرا به تنهایی با فساد مبارزه می‌کنی؟ 

بخش هایی از اظهارات توکلی در ادامه می آید: 

* دیده بان رقیب دولت نیست، دیده‌بان به دنبال مطامع مالی و کسب قدرت نیست و رقیب دولت هم نیست. دیده‌بان شفافیت و عدالت، رفیق سازمان‌های نظارتی است. فلسفه دیده‌بان، مبارزه مشروع و قانونی با فساد و مفسد است. 

* ما کمک‌ کار مجلس، دولت و قوه قضائیه هستیم، پرونده‌های سنگینی که میلیون‌ها تومان هزینه می‌خواهد تا کیفرخواست آن آماده شود را انجام می‌دهیم و تحویل دستگاه قضا می‌دهیم.

* دیده‌بان شفافیت و عدالت، توان مجازات قانونی مفسد را ندارد، بزرگترین‌ اهرمی که برای مجازات در اختیار ما قرار دارد، افکار عمومی است که خیلی‌ها هم از آن ‌هراس دارند.

فساد بزرگترین مانع توسعه است

* بزرگترین مانع بر سر راه توسعه فساد است، فساد، اشتغال را کم می‌کند و هزینه تولید را بالا می‌برد. از لحاظ فرهنگی، فساد، روحیه کار را از بین می‌برد و دروغ را رواج می‌دهد.

*در مسیر فعالیت دیده‌بان، متوجه شدیم که فساد خیلی بیشتر از آن چیزی است که فکر می‌کردیم، اخیراً پرونده‌ای به دستم رسید که در یکی از روستاهای لامرد، همه منازل مردم را زد و بند کرده‌اند. لیست همه افراد متخلف در این پرونده موجود است و به سراغ‌شان می‌رویم. هرچند آقای رئیسی هم در برخورد با این تخلفات، مصمم است.

*در پرونده هفت سنگان، رئیسی گفت قاضی‌ای را برای این پرونده اختصاص داده‌ام که نفوذناپذیر است.

*باید کاری کنیم که ‌مردم به صحنه مبارزه با فساد بیایند و حرکت اجتماعی در مبارزه با فساد ایجاد شود، هدف ما این بود که ترس و یاس مردم نسبت به مبارزه با فساد را کم کنیم.

* توفیقات ما در مبارزه با فساد، بیش از چیزی است که فکر می‌کردیم، خطاب به یکی از وزرا نوشتم که فلان فرد فاسد است، نماینده خود را بفرست تا اسناد را ارائه دهیم. او چون به ما اعتماد داشت، بدون اینکه نماینده‌ای بفرستد، آن فرد را عزل کرد.

در مبارزه با فساد، اصولگرا و اصلاح‌طلب و شیعه و سنی نمی‌شناسیم

* ما با مجرمین یقه‌سفید روبرو هستیم، مجرمین یقه‌سفید، کسانی هستند که در محیط خودشان صاحب نفوذ و احترام هستند و کسی باور نمی‌کند که آن‌ها اهل فساد هستند. یقه آبی‌ها مجرمان معمولی هستند که خیلی نمی‌توانند فساد خود را وسعت دهند و زود هم دستگیر می‌شوند. یکی از نمونه‌های مجرمان یقه‌سفید را مدیران عامل برخی بانک‌هایی هستند که با یک امضا، هزار میلیارد تومان به یک فرد وام می‌دهند ولی حاضر نیستند سه میلیون تومان وام به کسی بدهند که زندگی‌اش در معرض خطر است.

*همه را به خیانت متهم نمی‌کنم ولی حتما در این کار، خیانت شده است.

* ما در مبارزه با فساد، اصولگرا و اصلاح‌طلب و شیعه و سنی نمی‌شناسیم و هرکس که پاک باشد با او دست می‌دهیم، هرکس ناپاک باشد علیه او اقدام می‌کنیم و هرکس هم بی‌گناه و مظلوم‌ باشد به دادش می‌رسیم.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.