«أیمن الصفدی» وزیر خارجه اردن گفت که امنیت خلیج‌ فارس برای دریانوردی و امنیت بین‌المللی به ویژه با توجه به موقعیت استراتژیک این منطقه، ضروری است.

الصفدی در مصاحبه با کانال اردنی «المملکة»، در پاسخ به سوالی درباره تنش‌های به وجود آمده در منطقه خلیج‌فارس به ویژه پس از حمله به تأسیسات نفتی آرامکو گفت: «ما در کنار عربستان و امارات ایستاده‌ایم... هیچ تهدیدی برای امنیت آن‌ها را نمی‌پذیریم و هر تهدیدی علیه امنیت آن‌ها تهدیدی برای امنیت ماست، ما در کنار آن‌ها برای دفاع از امنیت، ثبات و منافع این کشورها هستیم».

وزیر خارجه اردن در عین حال خواستار گفت‌وگو برای حل اختلافات و بحران در منطقه شد و گفت: «منطقه به جنگ‌های جدید و یا نزاع نظامی در خلیج (فارس) نیاز ندارد و هر جنگی در منطقه تبعات و نتایج فاجعه‌بار به دنبال خواهد داشت، ما و جامعه جهانی برای کاهش تنش و حل‌وفصل بحران از طریق گفت‌وگوی واقعی دیپلماتیک تلاش می‌کنیم... به گونه‌ای که به روابط منطقه‌ای مبتنی بر اصل حسن همجواری و عدم دخالت در امور کشورهای عربی منجر شود.»

الصفدی همچنین ضمن اشاره به این موضوع که تهدید علیه برادران عرب را نمی‌پذیریم، افزود که «اعتقاد ما همواره بر این است که گفت‌وگو راه‌حل هر بحرانی است، منطقه ما مملو از بحران است و ما بحران‌های جدید را نمی‌خواهیم.»

روابط قطر و اردن متمایز است

وزیر خارجه اردن همچنین روابط کشورش با قطر را «متمایز، برادرانه و دارای تاریخ طولانی» خواند و به ازسرگیری فعالیت سفرای دو کشور اشاره کرد.

وی گفت که اخیرا در آمریکا با وزرای خارجه قطر، عربستان سعودی و امارات دیدار کرده است.

با وجود گذشت دو سال از قطع ارتباط دیپلماتیک چهار کشور عربی (عربستان سعودی، امارات، بحرین و مصر) با قطر اما اردن بر خلاف خواسته عربستان و امارات روابط خود با دوحه را بهبود بخشیده و اخیرا سفرای دو کشور نیز فعالیت خود را ازسر گرفتند، امری که ناظران سیاسی آن را فاصله گرفتن اردن از سیاست‌های منطقه‌ای عربستان سعودی می‌دانند.

راه‌حل دو دولت در حال نابودی است

وزیر خارجه اردن درباره مسئله فلسطین نیز گفت که اردن در نشست‌های مجمع عمومی سازمان ملل بر موضع این کشور مبنی بر ضرورت پایان اشغالگری اسرائیل تأکید کرد و هشدار داد که راه‌حل دو دولت در معرض «خطر موجودیتی» قرار دارد.

وی درباره طرح آمریکایی موسوم به «معامله قرن» نیز ضمن ابراز بی‌اطلاعی از جزئیات این طرح، تأکید کرد که «آنچه روی می‌دهد از جمله بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل درباره الحاق دره اردن و شمال بحرالمیت نه تنها بر فرصت‌های تحقق صلح تأثیر می‌گذارد بلکه معاهده صلح اردن و اسرائیل را تحت تأثیر خود قرار می‌دهد.»

وی در خصوص سوریه نیز بر ضرورت یافتن راهکار سیاسی بحران این کشور تأکید کرد و گفت که اردن برای برقراری روابط حسنه و مثبت با این کشور تلاش می‌کند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.