پس از حمله نظامی تلافی‌جویانه موفق ارتش یمن به تأسیسات شرکت نفتی سعودی آرامکو، مقامات آمریکایی و رسانه‌های غربی تلاش کرده‌اند ایران را در پس پرده این حمله جلوه دهند. ایران ادعای آمریکایی‌ها را قاطعانه رد کرده است.

بر اساس گزارش روز سه‌شنبه ان‌بی‌سی، «به رئیس‌جمهور آمریکا گزینه‌هایی در خصوص اقدامات ممکن ارائه‌شده، از حمله سایبری تا حمله به تأسیسات نفتی ایران و او خواسته تا گزینه‌های بیشتری ارائه شود.»

رئیس‌جمهور آمریکا پیش از این یک بار از آمادگی کشورش در برابر ایران خبر داد اما ساعاتی بعد تأکید کرد که او به دنبال جنگ با هیچکس نیست.

به نوشته ان‌بی‌سی، یک گزینه دیگر می‌تواند حمله عربستان سعودی به ایران با کمک آمریکا باشد، کمک‌هایی نظیر همکاری اطلاعاتی.

 

این در حالی است که «جرالد فیرشتین»، سفیر پیشین آمریکا در یمن می‌گوید ایالات متحده به‌دنبال راه‌هایی برای بازگرداندن ایران بر سر میز مذاکره است و ترامپ درک می‌کند که مردم آمریکا یک درگیری نظامی نمی‌خواهند.

وی همچنین افزوده، حتی عربستان سعودی هم نمی‌خواهد به جنگی با ایران کشیده شود ... چون می‌داند که «بسیار سخت خواهد بود که از پاسخ‌های تلافی‌جویانه ایران بگریزد.» 

از سوی دیگر، امروز (چهارشنبه) فاش شد که به دنبال اتهامات اخیر مقامات آمریکایی به جمهوری اسلامی ایران درباره دست داشتن در حمله به تأسیسات نفتی عربستان سعودی (آرامکو)، جمهوری اسلامی ایران یک یادداشت رسمی و هشدارآمیز به طرف آمریکایی ارسال کرده است. 

در این یادداشت ضمن محکوم‌کردن ادعاهای مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا و دیگر مقامات آمریکایی علیه ایران، اعلام شده که اگر حمله‌ای [ولو محدود] به ایران صورت بگیرد واکنش جمهوری اسلامی فوری و شدید است و به منشأ تهدید، محدود نخواهد شد و ممکن است دامنه وسیع‌تری از منشأ تهدید را نیز در بر بگیرد.

«علی شمخانی»، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران نیز روز چهارشنبه تأکید کرد که سیاست راهبردی ایران،کاهش تنش، اجتناب از هرگونه درگیری و رفع بحران‌های منطقه‌ای از طریق گفتگو است، لیکن با آمادگی کامل هرگونه قصد و اقدامی برای تعرض به کشور و یا منافع جمهوری اسلامی را زیر نظر داشته و به شدیدترین وجه که می‌تواند موجب شگفتی متجاوزان باشد، به شرارت‌های احتمالی پاسخ قاطع و همه جانبه خواهد داد.

ارتش یمن، بامداد شنبه گذشته در حمله‌ای تلافی‌جویانه به تأسیسات شرکت سعودی آرامکو در «بقیق» و «خریص» که با ۱۰ فروند پهپاد بومی صورت گرفت، عملیات صدور روزانه ۵.۷ میلیون بشکه نفت عربستان سعودی را مختل کرد. کارشناسان نظامی، این عملیات نظامی را کاملا موفقیت‌آمیز توصیف کرده‌اند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.