حضور ۴۰ دانشگاه ایران در رتبهبندی جهانی تایمز
دکتر محمدجواد دهقانی سرپرست ISC گفت: ایران با افزایش ۱۱ دانشگاه، بیشترین رشد حضور دانشگاهها را در بین کشورهای جهان داشته است. این موضوع نویدبخش حضور هر چه بیشتر دانشگاههای توانمند ایران در رتبهبندیهای معتبر بینالمللی است.
دهقانی اظهار داشت: بر این اساس در رتبهبندی تایمز در سال ۲۰۲۰، دانشگاه صنعتی نوشیروان بابل، با قرار گرفتن در بازه رتبهای ۳۵۱-۴۰۰ و دانشگاه یاسوج با قرار گرفتن در بازه رتبه ای ۴۰۱-۵۰۰ به عنوان دانشگاههای اول و دوم ایران در این رتبهبندی معرفی شدهاند. رتبه دانشگاههای ایران در جدول نشان داده شده است. لازم به ذکر است که دانشگاههایی که رتبهبندی آنها در بازه یکسان هستند همگی هم رتبه بوده و ترتیب اسامی ذکر شده در این گزارش مطابق با سامانه رتبهبندی تایمز و بر اساس حروف الفبا(به لاتین) است.
سرپرست ISC گفت: در رتبهبندی تایمز ۲۰۲۰، دانشگاه برتر جهان از ۹۲ کشور رتبهبندی شدهاند که دانشگاههای کشورهای برونئی، کوبا، مالت، مونته نگرو، پورتوریکو و ویتنام برای اولین بار در این رتبهبندی حضور داشتهاند.
کشور چین با دو دانشگاه Tsinghua University و دانشگاه پکن که به ترتیب در رتبههای ۲۳ و ۲۴ قرار دارند بهترین رتبههای دانشگاههای آسیا را از آن خود کرده است.
وی افزود: پایگاه رتبهبندی تایمز یکی از نظامهای معتبر بینالمللی است که از سال ۲۰۰۴ مراکز آموزش عالی را در سرتاسر جهان مورد ارزیابی و رتبهبندی قرار داده است. این رتبه بندی از ۱۳ شاخص به شرح جدول زیر در قالب ۵ معیار کلی آموزش با وزن ۳۰ درصد، پژوهش با وزن ۳۰ درصد، استنادات با وزن ۳۰ درصد، وجهه بینالمللی با وزن ۷.۵ درصد و ارتباط با صنعت با وزن ۲.۵ درصد بهره گرفته است.
دهقانی در ادامه افزود: محاسبات رتبه بندی تایمز توسط شرکت خدمات حرفهای پرایس واتر هاوس کوپرز (PWC) انجام شده است. محاسبات شاخصها و نمرات توسط سه منبع اطلاعاتی صورت گرفته است که این منابع عبارت هستند از:
۱-دادههای ارسالی از دانشگاهها و موسسات آموزش عالی که به صورت خود اظهاری جمعآوری میگردند
۲-دادههای حاصل از نظرسنجی شهرت توسط متخصصین آموزش عالی
۳-اطلاعات تولیدات علمی موسسات آموزش عالی نمایه شده در پایگاه استنادی اسکوپوس.
جایگاه دانشگاههای جهان در رتبه بندی تایمز ۲۰۲۰
دهقانی اظهار داشت: در رتبه بندی تایمز ۲۰۲۰، سه دانشگاه آکسفورد، دانشگاه صنعتی کالیفرنیا و دانشگاه کمبریج (از انگلیس) به ترتیب در رتبههای اول تا سوم قرار دارند. دانشگاههای استنفورد، MIT، پرینستون، هاروارد، ییل، شیکاگو و کالج سلطنتی لندن به ترتیب در رتبههای ۴ الی ۱۰ دنیا قرار گرفتهاند. در بین ۱۰ دانشگاه برتر جهان سه دانشگاه از کشور انگلستان و هفت دانشگاه از ایالات متحده بودهاند.
کشور آمریکا با ۱۷۲ دانشگاه، انگلیس با ۱۰۰ دانشگاه، چین ۸۱ دانشگاه، آلمان ۴۸ دانشگاه، فرانسه ۳۸ دانشگاه، استرالیا ۳۵ دانشگاه و کانادا ۳۰ دانشگاه در این رتبهبندی داشتهاند.
بهترین رتبه بینالمللی دانشگاههای برتر دنیا در کشورهای انگلیس برابر با رتبه ۱، آمریکا رتبه ۲، سوئیس رتبه ۱۳، کانادا رتبه ۱۸، چین رتبه ۲۳، سنگاپور رتبه ۲۵، آلمان و استرالیا رتبه ۳۲، هنگکنگ رتبه ۳۵، سوئد رتبه ۴۱، فرانسه و بلژیک رتبه ۴۵، هلند رتبه ۵۹، کره جنوبی رتبه ۶۴، فنلاند رتبه ۹۶، دانمارک رتبه ۱۰۱، نروژ رتبه ۱۳۱، اتریش رتبه ۱۳۴، اسپانیا رتبه ۱۴۳، ایتالیا رتبه ۱۴۹، روسیه رتبه ۱۸۹ بوده است.
جایگاه دانشگاههای کشورهای اسلامی در رتبه بندی تایمز ۲۰۲۰
سرپرست ISC گفت: در رتبهبندی سال ۲۰۲۰ تایمز از نظر تعداد دانشگاهها، جمهوری اسلامی ایران با ۴۰ دانشگاه بیشترین تعداد حضور را داشته است. از بین سایر کشورهای اسلامی ترکیه با ۳۴ دانشگاه، مصر با ۲۰ دانشگاه، پاکستان ۱۴، مالزی ۱۳ دانشگاه، الجزایر هشت دانشگاه، عربستان سعودی هفت دانشگاه، اندونزی با شش دانشگاه، اردن با پنج دانشگاه، مراکش و امارات متحده عربی هر کدام چهار دانشگاه، لبنان سه دانشگاه، عراق و قزاقستان هر کدام دو دانشگاه و سایر کشورهای عمان، نپال ، تانزانیا، جامائیکا، قطر و کویت با یک دانشگاه قرار گرفتهاند.
در میان دانشگاههای برتر کشورهای اسلامی، عربستان سعودی در بازه ۲۵۰-۲۰۱، مالزی و امارات متحد عربی در بازه ۳۵۰-۳۰۱، ایران و اردن در بازه ۴۰۰-۳۵۱، ترکیه دربازه ۵۰۰-۴۰۱ بهترین رتبه جهانی را کسب نمودهاند. در مجموع از میان کشورهای اسلامی تنها ۱۲ دانشگاه رتبه زیر ۵۰۰ داشتهاند. این در حالی است که طبق برنامه ۱۰ ساله علم، نوآوری و فنآوری کشورهای اسلامی عضو OIC (مصوب ۲۰۱۷ در قزاقستان ) لازم است تا ۲۰۲۶ تعداد ۵۰ دانشگاه از کشورهای اسلامی در میان ۵۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار گیرند. به همین دلیل باید تلاشهای جدی همراه با تهیه برنامه راهبری و نقشه راه مناسب توسط دانشگاههای این کشورها صورت گرفته تا علاوه بر افزایش تعداد دانشگاهها رتبه و جایگاه مناسب را در سطح بینالمللی کسب نمایند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر