روزنامه نیجریه‌ای «پانچ» به نقل از منابع دولتی و امنیتی این کشور خبر داد، احتمال ممنوع‌الخروج شدن «شیخ ابراهیم زکزاکی» رهبر جنبش اسلامی نیجریه برای درمان وجود دارد.

در گزارش امروز شنبه این روزنامه آمده است: «دولت فدرال (نیجریه) شاید از سفر ابراهیم زکزاکی رهبر جنبش اسلامی نیجریه به خارج از کشور برای درمان جلوگیری کند».

یک مقام‌ ارشد امنیتی نیجریه که نخواست نامش فاش شود به «پانچ» گفت: «خیلی بعید است که دولت فدرال (نیجریه) بار دیگر به او اجازه دهد که برای درمان به خارج از کشور سفر کند. کارهایی که او انجام داده گزارش‌های امنیتی که ما از قبل درباره‌اش داشتیم را تایید کرده است. محتمل نیست که دولت یک بار دیگر به او  اجازه سفر به خارج را بدهد حتی اگر دادگاه حکمی در این باره بدهد».

این منبع ناشناس امنیتی نیجریه مدعی شد: «دولت همواره اصرار داشته است که امکان درمان او در داخل کشور وجود دارد. حالا که فعالیت‌هایش در هند از قبیل برنامه‌ریزی او برای دیدار با وکلایش فاش شده است، من روی این موضوع شرط می‌بندم که دولت بار دیگر به او اجازه سفر به خارج از کشور نخواهد داد».

از سوی دیگر، «گریس گکپ» دبیر وزارت اطلاعات و فرهنگ نیجریه با انتشار یک بیانیه ادعاهایی علیه شیخ زکزاکی مطرح کرده است.

در این بیانیه ادعا شده که رهبر جنبش اسلامی نیجریه در جریان سفرش به هند با «برخی سازمان‌های غیردولتی از قبیل کمیسیون حقوق بشر اسلامی و دیگر گروه‌های شیعه تماس برقرار کرده است. هدف او گرفتن پناهندگی و در نهایت انتقال به یک کشور دیگر بود».

«ابراهیم موسی» سخنگوی جنبش اسلامی نیجریه ادعاهای مقام‌های دولت این کشور درباره تلاش شیخ زکزاکی برای دریافت پناهندگی را به شدت رد کرده است.

وی به روزنامه «پانچ» گفت: «این موضوع قطعا صحت ندارد. نمی‌توان حرف‌های این دولت (دولت نیجریه) درباره شیخ زکزاکی و جنبش اسلامی نیجریه را باور کرد چرا که طی چهار سال اخیر دروغ‌های بسیاری به مردم گفته است».

موسی افزود: «بگذارید برایتان مثال بزنم: دولت فدرال ادعا کرد که افراد زکزاکی می‌خواستند بوراتای (فرمانده ارتش نیجریه) را ترور کنند اما بعدا داستانشان را عوض کردند. دولت ادعا کرد که فقط هفت تن از شیعیان را در زاریا کشته اما مشخص شد که حداقل ۳۵۴ نفر به خاک سپرده شدند و آنها را در یک گور دسته جمعی در ماندو ایالت کادونا قرار دادند.

ادعا شد که شیخ زکزاکی بازداشت نشده و تحت نظارت قرار دارد و همسرش هم هر زمان که بخواهد می‌تواند (از بازداشتگاه) برود اما همین دولت به احکام دادگاه برای آزادی او بی‌توجهی می‌کند. این دولت آنقدر صداقت و اعتبارش را از دست داده که اکنون دیگر نمی‌تواند حقیقت را بر زبان بیاورد».

«فیمی فالانا» وکیل شیخ زکزاکی هم ضمن رد مواضع دولت نیجریه، ارائه فوری خدمات درمانی به رهبر جنبش اسلامی و همسرش را خواستار شد.

او به پانچ گفت: «ناراحت‌کننده است که برنامه از پیش تعیین شده درمان شیخ ابراهیم زکزاکی و همسرش در هند بی‌نتیجه ماند و آنها به نیجریه برگشتند».

به گفته فالانا، «از آنجایی که به نظر می‌رسد دولت فدرال از ترس پناهندگی، آمادگی  ندارد که به این زوج (زکزاکی و همسرش) اجازه سفر خارجی به منظور درمان بدهد، در نتیجه مقام‌های دولت باید بدون هرگونه تاخیری، تجهیزات درمانی کافی برای درمانشان را در نیجریه فراهم کنند».

وی با تاکید بر اینکه «این داستان تاسف‌بار مایه شرمساری دولت فدرال نیجریه شده است، در رد ادعاهای مقام‌های دولت درباره سفر درمانی شیخ زکزاکی افزود: «محض رضای خدا یکی بگوید چرا اصرار زکزاکی بر اینکه مورد درمان پزشکان مورد انتخابش قرار بگیرد، سبب اهانت به دولت هند می‌شود؟»

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.