خروج رسمی آمریکا از پیمان منع موشک‌های میان برد هسته‌ای با روسیه که در سال ۱۹۸۷ میان «میخائیل گورباچف» و «رونالد ریگان» روسای جمهور وقت روسیه و آمریکا امضا شده بود، نگرانی‌ها در مورد آغاز مسابقه تسلیحاتی را تشدید کرده است.

آمریکا با متهم کردن روسیه به نقض این پیمان، با تعیین ضرب الاجل دوم آگوست (۱۱ مرداد) به مسکو، اعلام کرده بود در صورت عدم اجرای مفاد این پیمان توسط روسیه رسما آن را ترک خواهد کرد. روسیه ضمن رد این ادعای آمریکا، تمامی تعهداتش در این پیمان را به حالت تعلیق درآورده بود.

به گزارش رویترز، انتظار می‌رود آمریکا در چند هفته آینده موشک کروز زمین به هوای جدیدی را مورد آزمایش قرار دهد. پنتاگون نیز اعلام کرده است که در ماه نوامبر موشک بالستیک با برد متوسط را آزمایش خواهد کرد.

مقامات امریکایی اعلام کردند دولت این کشور برای تحقیقات و آزمایش‌های آتی خود با مشکل بودجه مواجه هستند؛ زیرا با در نظر داشتن اتمام قریب الوقوع بودجه، مجلس نمایندگان نیز که در کنترل دموکرات‌ها قرار دارد، با تخصیص بودجه برای این امر مخالفت خواهند کرد.

مجلس نمایندگان آمریکا پیشتر برخلاف مجلس سنا تحت کنترل جمهوری خواهان، با درخواست بودجه حدود ۹۶ میلیون دلاری «دونالد ترامپ» برای توسعه موشکی در بودجه ۲۰۲۰ مخالفت کرده بودند.

«آدام اسمیت» رئیس کمیته خدمات مسلح مجلس نمایندگان و از مخالفان خروج آمریکا از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان برد، این اقدام واشنگتن را گامی در راستای آغاز مسابقه تسلیحاتی توصیف کرد.

در حالی که آمریکا این پیمان را مانعی در برابر مقابله با توانایی‌های روزافزون موشکی چین می‌داند، مقامات این کشور نگران برخورد پکن با این موضوع هستند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.