شماری از دانشجویان دانشگاه کابل و ننگرهار می‌گویند که فضای این اماکن آموزشی به محلی برای ترویج افراطی‌گری و جذب جوانان در گروه‌های افراطی تبدیل شده است.

این در حالی است که در ماه‌های اخیر شماری از اساتید دانشکده شرعیات دانشگاه کابل به دلیل ترویج عقاید خلافت داعش و افراطی‌گری توسط نیرو‌های امنیتی افغان بازداشت شدند. دانشگاه ننگرهار نیز اخیراً به مرکزی برای جذب نیروی برای داعش تبدیل شده است.

«حبیب الرحمن نوری» دانش‌آموخته دانشکده حقوق دانشگاه کابل به «رادیو آزادی» گفت که در دوران تحصیلش شاهد تلاش اساتید دانشگاه برای پیوستن به گروه‌های افراطی بوده است.

نوری اظهار کرد: از آغاز تحصیل تا پایان آن با همچنین مواردی روبرو بودم. شماری از اساتید هستند که تحصیلات خود را در مدارس دینی در کشور‌های خارجی از جمله پاکستان گذرانده‌اند. این‌ها نگاه کاملاً تاریکی نسبت به کشور، نظام و مردم دارند و خواستار ایجاد خلافت اسلامی در افغانستان هستند.

فعالیت جریان‌های وهابی-سلفی در افغانستان نگران‌کننده است، زیرا رشد جریان‌های فکری تندروانه می‌تواند زمینه‌ساز تقویت داعش و سایر جریان‌های تکفیری شده و بر چالش‌های امنیتی در این کشور بیفزاید.

برخی از کارشناسان معتقدند که حمایت سیاسی و مالی گسترده کشور‌های عربی به‌ویژه عربستان سعودی از جریان‌های وهابی-سلفی باعث شده تا دولت افغانستان به صورت جدی این موضوع را دنبال نکند.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.