«محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه ایران در پیامی در توئیتر روز دوشنبه به توقیف‌ یک ابرنفت‌کش ایران در «جبل‌الطارق» توسط دولت انگلیس واکنش نشان داد و آن را راهزنی دریایی توصیف کرد که به نیابت از «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان سعودی، «محمد بن زاید»، ولیعهد امارات و «جان بولتون»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید انجام شده است. 

ظریف نوشت: «ایران نه عضو اتحادیه اروپا است و نه مشمول هیچکدام از تحریم‌های نفتی کشورهای اروپایی. آخرین بار که چک کردم اتحادیه اروپا با [اقدام سایر کشورها در] تعمیم فراسرزمینی قوانین مخالفت کرده بود. توقیف غیرقانونی نفت‌کش ایران به نیابت از تیم B، به کلام ساده و روشن، راهزنی دریایی است.این کار، رویه‌های خطرناکی بنا می‌گذارد و باید همین الان متوقف شود.»

تفنگداران نیروی دریایی انگلیس پنجشنبه هفته گذشته یک نفت‌کش حامل نفت ایران به نام «گریس-۱» را در سواحل جبل‌الطارق توقیف کردند. لندن ادعا کرده محموله این نفت‌کش نفت خام و مقصد آن سوریه بوده و توقیف آن به این دلیل صورت گرفته که اتحادیه اروپا انتقال نفت به سوریه را ممنوع کرده است.

«عباس عراقچی»، معاون وزیر خارجه ایران روز یکشنبه گفته که بر خلاف ادعای انگلیس مقصد این نفت‌کش سوریه نبوده است. او گفت: «بر خلاف ادعای دولت انگلیس، مقصد این نفتکش سوریه نبوده، کمااینکه بندری که نام برده شده (بانیاس) اصلاً ظرفیت پذیرش چنین کشتی‌هایی را ندارد.» عراقچی گفت که «هدف و مقصد کشتی جای دیگری بوده و از آبهای بین‌المللی عبور می‌کرده و هیچ قانونی به دولت انگلیس اجازۀ توقف آن را نمی‌داد.»

روسیه اقدام دولت انگلیس در توقیف نفت‌کش ایران را با ادعاهای این کشور درباره تلاش برای حفظ برجام در تناقض دانسته است. اتحادیه اروپا، تحریم‌های ثانویه آمریکا علیه ایران را مصداق تعمیم فراسرزمینی قوانین یک کشور دیگر دانسته و با آن مخالفت کرده است. 

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.