پاکستان:صادقانه به دنبال تجارت با ایران هستیم
«عبدالرزاق داود» از سیاستمداران ارشد و یکی از شخصیت های نام آشنا در حوزه صنعت، بازرگانی و سرمایه گذاری در پاکستان است.
وی پس از تشکیل دولت فعلی پاکستان به نخست وزیری "عمران خان" برای رسیدگی به امور تجارت، صنعت و سرمایه گذاری به عنوان مشاور نخست وزیر منصوب شد.
عبدالرزاق داود در سال های ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۱ به عنوان وزیر بازرگانی در کابینه "پرویز مشرف" حاکم نظامی سابق پاکستان حضور داشت.
وی اردیبهشت ماه امسال به همراه عمران خان نخست وزیر پاکستان سفر دو روزه ای به ایران انجام داد و در طول این سفر با "رضا رحمانی" وزیر صنعت و تجارت نیز دیدار کرد.
مشاور نخست وزیر پاکستان امروز (پنجشنبه) میزبان وزیر صنعت و تجارت ایران و هیات همراه وی در اسلام آباد است و قرار است دو کشور گفت وگوهای مفصلی درخصوص تعمیق روابط بازرگانی و اقتصادی در قالب کمیته مشترک تجاری انجام دهند.
عبدالرزاق داود ساعاتی پیش از مذاکره با همتای ایرانی خود، در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا در اسلام آباد ضمن ابراز خرسندی از حضور هیات ایرانی در پاکستان و برگزاری مذاکرات تجاری، گفت: آخرین نشست کمیته مشترک تجاری چهار سال پیش برگزار شده بود و اکنون پس از یک دوره طولانی نشست بعدی به میزبانی اسلام آباد برگزار می شود.
وی با یادآوری سفر اخیر خود به تهران و برگزاری گفت وگوهای سازنده با وزیر صنعت و تجارت ایران، افزود که برگزاری هشتمین دوره نشست کمیته مشترک تجاری نتیجه گفت وگوهای سازنده در تهران است.
این مقام ارشد امور تجاری پاکستان اضافه کرد: گسترش تماس ها و درک مواضع از سوی تهران و اسلام آباد برای تقویت تجارت دوسویه اجتناب ناپذیر است.
وی افزود: تنها واقعیت این است که تجارت دوجانبه ما کاهش یافته و البته این نشانه خوبی نیست، در حالی که حجم تجارت چه از طرف ما و چه از طرف ایران تقریباً به ۴۰۰ میلیون دلار می رسد، این سطح از تجارت برای دو کشور بزرگ و همسایه قابل قبول نیست و ما به دنبال افزایش بیش از پیش تجارت با ایران هستیم و نگاه رو به جلو به آینده داریم.
عبدالرزاق گفت: زمانی که در تهران به دیدار وزیر صنعت و تجارت رفتم همه مسائل مربوط به تجارت ایران و پاکستان را روی میز گذاشتیم و این نشانه خوبی برای مشارکت در مسیر حل مسائل و پیشروی به سمت توسعه بود.
وی ابراز امیدواری کرد که نشست امروز با هیات وزیر تجارت و صنعت ایران سازنده باشد و طرفین راهکار موثری برای تحکیم فعالیت های بازرگانی میان دو کشور را پیدا کنند.
** موانع در مسیر تجارت
مشاور نخست وزیر پاکستان در امور صنعت و تجارت گفت: هر دو کشور در بحث تجارت و همکاری های اقتصادی با مسائلی مواجه و دارای برخی از ملاحظات هستند، اما این مسائل هرگز باعث نارضایتی نیست و از نظر ما بسیاری از مشکلات قابل پیگیری و حل هستند.
وی جزئیات مسائل اصلی پیش روی تجارت دو کشور را اینگونه بیان کرد که توافق تجارت ترجیحی ایران و پاکستان به معنای واقعی اجرا نشد و پاکستان با تعرفه های بالا از سوی ایران بر تولیدات نساجی، ابزار آلات جراحی و برخی کالاها مواجه است.
داود افزود: اگر توافق تجارت ترجیحی بین دو کشور به خوبی عمل نکرده، موضوع مهمی نیست، ما تمایل داریم توسعه تجارت را حتی از پایین تر از آن آغاز کنیم به نحوی که پاکستان خواهان صادرات برخی از اقلام به ایران است و متقابلاً ایران نیز به دنبال صادرات برخی از کالاها به کشور ما است. ما باید از این مرحله آغاز کنیم و وقتی این فعالیت روی ریل قرار بگیرد بعد دو کشور قادر به اجرای بهتر توافق تجارت ترجیحی و در مرحله بعدی گفت وگو درباره توافق تجارت آزاد خواهند بود.
وی با این حال افزود: مسئولان ایران و پاکستان از توانایی لازم برای رسیدگی به این مسائل و حل آن برخوردار هستند.
** افتتاح گذرگاه های جدید مرزی
مشاور نخست وزیر پاکستان گفت: ایران به دنبال افزایش تعداد گذرگاه هایی مرزی است و البته ملاحظاتی نیز در خصوص عدم بازگشایی آن از سوی پاکستان دارد، ما در حال بررسی جوانب این موضوع هستیم و آن را با طرف ایرانی مطرح کرده و چگونگی بازگشایی سریع گذرگاه های جدید مرزی را بررسی خواهیم کرد.
** مصمم به جلوگیری از قاچاق کالا هستیم
داود گفت: ما با معضل قاچاق در هر دو طرف مرزها مواجه هستیم. سوخت و مرکبات ایرانی محصولاتی هستند که بیشترین آمار قاچاق به پاکستان را به خود اختصاص داده اند و این وضعیت به تولیدکنندگان داخل آسیب وارد کرده است.
وی تاکید کرد: پاکستان متعهد به جلوگیری از معضل قاچاق کالا در مرزهای مشترک با ایران است و برای رسیدن به این هدف مشترک آماده رایزنی و همکاری با طرف ایرانی هستیم تا بتوانیم ضمن کاهش قاچاق سطح فعالیت های تجاری دوجانبه را بالا ببریم.
** واردات گاز مایع از ایران
مشاور نخست وزیر پاکستان در امور صنعت و تجارت به گفت و گوهای خود با همتای ایرانی در جریان سفر به تهران اشاره کرد و گفت: وزیر صنعت و تجارت ایران از ظرفیت های بالای این کشور برای صادرات گاز مایع صنعتی (LPG) به پاکستان سخن گفت و من صادقانه بگویم که این موضوع باعث خرسندی ما است و باعث شد تا تمایل ما برای واردات گاز مایع صنعتی از ایران بیشتر شود.
وی افزود: نیاز پاکستان به ال پی جی در حال افزایش است بنابراین ما قادر به تامین نیازهای خود در این خصوص از ایران هستیم و بسیار خوشحال می شویم که این خواسته ما عملی شود.
داود اضافه کرد: اگر خرید گاز "ال پی جی" از ایران به طرحی دراز مدت تبدیل شود، پاکستان می تواند ضمن بازسازی چارچوب تجارت با ایران به فکر روش های بیشتر برای توسعه تجارت مشترک باشد.
** تجارت تهاتری
وی گفت: پاکستان به صورت اصولی خواهان ترویج تجارت تهاتری با ایران است، اما این سوال مطرح می شود که چگونه می توانیم مکانیزم موثری را در این خصوص به اجرا بگذاریم. اگر امکان آن فراهم شود، دو کشور می توانند با چند محصول فعالیت تهاتری را آغاز کنند، ما نگران بزرگ و یا کوچک بودن حجم آن نیستیم و یا اینکه ارزش آن ۴۰ یا ۵۰ میلیون دلار باشد، موضوع مهم آغاز تجارت تهاتری است، بنابر این باید مرحله اول یعنی شروع تجارت تهاتری را کلید بزنیم و سپس در مراحل بعدی قادر به تقویت و گسترش آن خواهیم بود.
** فقدان کانال بانکی و تحریم های آمریکا
مشاور نخست وزیر پاکستان در پاسخ به پرسش ایرنا مبنی بر چرایی نبود کانال بانکی میان دو کشور و مشکل اصلی در این زمینه، گفت: متاسفانه در زمان فعلی و به دلیل مشکلات ناشی از تحریم های آمریکا، قادر به ایجاد کانال بانکی میان ایران و پاکستان نیستیم.
وی افزود: ما این موضوع را با بانک های پاکستانی مطرح کردیم، اما متاسفانه پاسخی دریافت نکردیم، در عین حال موضوع از سوی دولت اسلام آباد پیگیری می شود، زیرا ما خواستار برقراری کانال بانکی میان دو کشور هستیم.
عبدالرزاق با یادآوری دیدار خود با وزیر صنعت و تجارت ایران در تهران، اضافه کرد: در آن دیدار وزیر ایران گفت که یکی از بانک های ایرانی خواهان حضور در پاکستان و فعالیت است.
وی افزود: پاکستان موافق اصولی برای همکاری با بانک های ایرانی است و با همین هدف ما در حال بررسی پیشنهاد طرف ایرانی هستیم و اینکه چگونه می توانیم یک بانک ایرانی را در پاکستان به ثبت برسانیم.
عبدالرزاق گفت: قرار است تمام مسائل از این قبیل را در نشست با وزیر صنعت و تجارت ایران و سایر مسئولان دو کشور مطرح کنیم و ببینیم کدام یک از مشکلات را می توانیم به صورت فوری حل و فصل کنیم.
عبدالرزاق تاکید کرد: خواسته اصلی و صادقانه ما تقویت و توسعه تجارت با جمهوری اسلامی ایران است و ما معتقدیم تجارت با کشور همسایه به نفع پاکستان است.
وی همچنین با اشاره به ظرفیت های بنادر چابهار ایران و گوادر پاکستان، تاکید کرد: بسیاری از بخش های اقتصادی دو کشور مکمل یکدیگر است و توسعه همکاری میان بنادر ایران و پاکستان نیز ظرفیت موثر برای تقویت هر چه بیشتر ارتباطات بین مردم دو کشور خواهد بود.
در پایان این گفت وگو مشاور نخست وزیر پاکستان از رشد و توسعه جامعه ایران و پیشرفت فراوان مردم کشور در بخش های مختلف تمجید کرد و گفت: بسیار مایه خرسندی است که صنعت و اقتصاد ایران به رغم تحریم ها در حال توسعه است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر