ذوالنور شعارهای ضدآمریکاییاش را توی کیفش گذاشت و به تعطیلات رفت
واکنش کمیسیون اما در قبال این تحول با چیزی که قبلاً حدس زده میشد چندان همخوانی نداشت. ذوالنور اعلام کردهاست که مسأله بررسی این تحریمها در جلسه دو هفته دیگر در دستور کار کمیسیون امنیت ملی مجلس قرار خواهد گرفت.
از منظری فنی به نظر نمیرسد که برگزاری یا عدم برگزاری جلسهای در این رابطه در کمیسیون امنیت ملی تأثیر خاصی در موضوع این تحریم و مسائل مشابه داشته باشد. کما اینکه تا حالا جلسات مکرر غیر علنی با حضور تمام نمایندگان مجلس برای بررسی مشکلات دیگر کشور هم چندان دارای اثربخشی مناسب نبوده.
او سال قبل هم انتقاد کرده بود که انگیزه لازم برای پاسخ صحیح به اقدامات امریکا در مجلس و کمیسیون امنیت ملی وجود ندارد.
با این پیشینه و بدون در نظر گرفتن اینکه واقعاً جلسات مجلس و کمیسیونها در این دست موضوعات چقدر دارای اثرگذاری عملی است، سوال این است که دو هفته فاصله بین تحریمهای جدید امریکا با جلسه ویژه کمیسیون امنیت ملی برای بررسی این موضوع چقدر با شعارها و انتقادات قبلی مخالفان دولت در مجلس از عملکرد این کمیسیون همخوانی دارد؟ آنها اگر قبلاً این کمیسیون را متهم به «انفعال» میدانستند، امروز که تمام کرسیهای هیأت رئیسه آن را در اختیار دارند درباره تأخیر دو هفتهای برای بررسی موضوع تحریمها چه نظری دارند؟
نکته اینجاست که سابقه مجلس نشان میدهد در موارد زیادی، وقتی که مسألهای مهم در کشور رخ داده، فارغ از تعطیل بودن یا نبودن جلسات علنی، کمیسیونهای تخصصی مربوطه با فراخواندن اعضای خود به تهران اقدام به برقراری جلسه ویژه کردهاند.
آیا اگر آن طور که قبلاً آقای ذوالنور و همفکرانش میگفتند، فشارهای امریکا و واکنش متقابل ایران به آنها برایشان مهم بود نمیبایست این اتفاق در شرایط فعلی رخ دهد؟ اولین نتیجهگیری از این وضعیت آن است که در واقع انتقاد و اعتراض به «انفعال» کمیسیون امنیت ملی چیزی بیش از یک ابزار فشار در دست اصولگرایان مخالف دولت در مجلس برای فشار به طرف مقابل نبوده، چرا که اگر غیر از این بود، امروز واکنش آقای ذوالنور و دیگر اصولگرایانی که هدایت این کمیسیون را در دست دارند، جور دیگری میشد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر