علی مطهری در مورد رفتار اروپایی‌ها با برجام بعد از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای گفت: ما باید به همان مهلت دوماهه که به اروپا دادیم عمل کنیم. اگر اینها اقدام قابل قبولی انجام ندادند همان ۱۸تیر اقدامات بعدی را انجام دهیم و خیلی معطل آنها نشویم.

نماینده مردم تهران با اشاره به دیدارهای دیپلماتیکی که این روزها در ایران انجام می‌شود ادامه داد: این کشورها نگران منافع خودشان هستند و ژاپن هم شامل این اصل می‌شود.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس خاطر نشان کرد: اینکه ژاپن می خواهد میانجی‌گری کند و یا اگر از طرف سلطان قابوس نماینده‌ای آمده است، نه مجلس و نه حتی وزیر خارجه در جریان نبوده‌‎اند و این روش بدی است که مسئولان قانونی در جریان این امور نیستند. ما نمی‌دانیم چه پیامی آورده شده است و چه پاسخی داده شده است و این خوب نیست.

مطهری با بیان اینکه گزارشی در این زمینه به مجلس ارائه نمی شود گفت: وقتی وزیر خارجه خبر ندارد ما نیز خبر نداریم ،اطلاعاتی که ما داریم این است که وزیر امور خارجه به صورت مستقیم در جریان امور نبوده است و نقشی نداشتند و این درست نیست. چرا که دستگاه رسمی دیپلماسی کشور وزارت خارجه است و باید در جریان باشند.

وعده‌های توخالی اروپا

آیت‌الله عباس کعبی، عضو مجلس خبرگان رهبری در گفتگویی که با فارس داشت، با اشاره به سفر وزیر امور خارجه آلمان به ایران گفت: وزیر خارجه آلمان در سفر به تهران گفته است که کاهش تعهدات برجامی از سوی ایران در مقابل نقض عهد آمریکایی‌ها را نمی‌پذیریم. حال آنکه این سخنان، برخلاف همه موازین حقوقی و حتی حقوق مدنی آلمان است که در سال ۲۰۰۱ اصلاح شده است. 

وی ادامه داد: از طرف دیگر، این سخنان برخلاف مبانی حقوق قراردادهای خود کشورهای اروپایی است و اگر اروپایی‌ها همانطور که ادعا می‌کنند به برجام متعهد هستند، باید در اسرع وقت نسبت به جبران خسارات ناشی از خروج آمریکا از برجام اقدام کنند. 

نماینده خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه وزیر آلمانی از ابتدایی‌ترین وظیفه حقوقی اروپایی‌ها در ایفای تعهد صریح در برجام طفره  می‌رود، گفت: این سخنان، برخلاف قوانین بین‌المللی است و آلمانی‌ها حتی به نظریه‌های حقوق‌دانان آلمانی و اروپایی هم عمل نمی‌کنند و از ایران می‌خواهند فشارها و تعهدات را بپذیرد و طرف مقابل نیز به تعهدات خودشان عمل نکنند.

کعبی با اشاره به خسارات فراوان وارد شده به ایران، ناشی از نقض برجام و وعده‌های توخالی اروپایی‌ها گفت: در حقوق مدنی آلمان راه‌های اجبار به انجام تعهد هم پیش‌بینی شده، که جبران خسارت، کف نقض تعهد است و بالاتر از جبران خسارت، الزام متحدٌ لَه به تعهدات حقوقی است که با این سخنان بی‌پرده وزیر آلمانی‌، آن‌ها همین را هم دارند نقض می‌کنند.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه نیاز است جامعه حقوقی کشور و وزارت خارجه درباره سخنان بی‌پرده وزیر خارجه آلمان و نقض قوانین و مقراررت حقوقی موضع‌گیری کنند، اظهار داشت: در ساده‌ترین مفاهیم حقوقی بین‌المللی آمده است که اگر یک طرف متعهد بشود و بعد تعهدات خود را نقض کند، متحد له می‌تواند اقدام متقابل انجام دهد. این در حالی است که ایران، حتی مهلت ۲ ماهه هم داده است.

عضو مجلس خبرگان گفت: متأسفانه اروپایی‌ها با اتلاف وقت و وعده‌های توخالی، در عمل از انجام تعهدات حقوقی طفره می‌روند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.