ترامپ: ایرانیها می خواهند گفتگو کنند!
به گزارش رویترز رئیس جمهور آمریکا که برای شرکت در مراسم یادبود قربانیان جنگ جهانی دوم به نورماندی در فرانسه سفر کرده بود در دیداری دوجانبه با همتای فرانسوی خود بار دیگر ایران را به پشتیبانی از تروریسم متهم کرد و مدعی شد «ایران قهرمان بلامنازع تروریسم بود و همزمان در ۱۴ میدان نبرد می جنگید اما تحریم ها سبب شد در موضع خود بازنگری کند.»
دونالد ترامپ در پاسخ به پرسشی درباره ایران و اختلاف های او با سران اروپایی به ویژه مکرون بر سر ایران نیز گفت: بله ما بر سر ایران اختلاف داریم اما فکر نمی کنم رئیس جمهور (مکرون) هم بخواهد سلاح هسته ای ببیند، من هم نمی خواهم؛ او (مکرون) نمی خواهد شاهد دستیابی آنها (ایران) به سلاح هسته ای باشد(!)؛ من هم نمی خواهم شاهد دستیابی آنان به سلاح هسته ای باشم. ایرانی ها به سلاح هسته ای دست پیدا نخواهند کرد. این را گفته باشم؛ اکنون باید منتظر ماند و دید چه پیش خواهد آمد.
ترامپ با نادیده گرفتن سخنان انتخاباتی است درباره اینکه داعش را باراک اوباما و هیلاری کلینتون به وجود آوردند و ایران و روسیه در حال مبارزه با تروریست ها هستند، مدعی شد: هنگامی که من رئیس جمهور شدم؛ باور کردنش سخت است؛ دو سال و نیم پیش؛ ایران حقیقتا کشوری تروریست بود(!)، هنوز هم هست؛ اما در آن هنگام قهرمان بلامنازع تروریسم شناخته می شد؛ این خیلی بد است؛ آنها همزمان در چهارده مکان مختلف در حال جنگ بودند از جمله یمن و سوریه و بسیاری مکان های دیگر و بسیاری دیگر از میدان های نبرد؛ ایران سرمنشاء همه این درگیری ها بود. آنها دیگر در پی این جنگ ها نیستند.
رئیس جمهور آمریکا افزود: تحریم ها(یی که علیه ایران تحمیل شده) بسیار شدید و پرقدرت هستند. این را درک می کنم که آنها می خواهند گفتگو کنند و اگر بخواهند گفتگو می کنیم اما چیزی که نمی توانند داشته باشند سلاح هسته ای است. فکر می کنم رئیس جمهور فرانسه هم با من هم عقیده باشد و نظر او هم همین است که آنها نمی توانند سلاح هسته ای داشته باشند.
امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه نیز گفت: فکر می کنم ما برخی اهداف مشترک در ایران داریم و چه چیزی می خواهیم؛ نخست می خواهیم اطمینان پیدا کنیم که آنها به سلاح هسته ای دست نخواهند یافت. ما ابزاری در اختیار داشتیم که تا ۲۰۲۵ اعتبار داشت؛ سپس می خواستیم پا را فراتر بگذاریم و در درازمدت به یقین کامل برسیم؛ دوم می خواهیم فعالیت موشک های بالستیکی ایران را کاهش بدهیم و سوم می خواهیم فعالیت منطقه ای آنان را مهار کنیم.
وی افزود: این سه رویکرد، این سه هدف اهمیت دارند. همچنین بایستی در منطقه صلح و آشتی حاکم شود. لذا باید با همکاری یکدیگر این سه هدف را تحقق بخشیم. نکته همین است و همه ی بحث های دیگری که وجود دارد موارد فنی است و برای رسیدن به این هدف بایستی گفتگو شود و من فکر می کنم سخنانی که رئیس جمهور ترامپ بیان کردند بسیار اهمیت دارد. ما باید گفتگوی تازه ای را آغاز کنیم تا به اهدافی که گفته، دست یابیم.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر