عقب نشینی ترامپ از دخالت در امور داخلی انگلیس
"دونالد ترامپ" که سال گذشته سازمان بهداشت ملی انگلیس موسوم به " NHS " را ورشکسته خوانده بود، در سفر اخیرش به انگلیس پیشنهاد انجام توافق تجاری فوقالعادهای را مطرح کرد که در آن بحث واگذاری این سازمان به شرکتهای خصوصی آمریکا گنجانده شده بود.
ترامپ دیروز (سه شنبه) در نشست خبری مشترک با «ترزا می» نخستوزیر انگلیس گفت، توافق تجاری مدنظر او سطح حجم مراودات تجاری میان دو کشور را به میزان قابلتوجهی افزایش خواهد داد و او محدودیتی درباره موضوعات تجاری با انگلیس قائل نیست.
رئیسجمهوری آمریکا افزود: به نظر من همه موضوعات در مذاکرات تجاری با انگلیس روی میز است. سازمان بهداشت ملی انگلیس یا فراتر از آنهم قطعاً روی میز خواهد بود.
نخستوزیر انگلیس همان موقع پاسخ داد که انجام توافق تجاری مستلزم این است که دو طرف مذاکره کنند و درباره آنکه چه موضوعاتی در توافق قرار بگیرد، به توافق برسند.
"مت هنکوک" وزیر بهداشت و یکی از گزینههای جانشینی ترزا می هم با انتشار پیامی در توئیتر نوشت: آقای رئیسجمهوری، سازمان بهداشت ملی روی میز مذاکره نیست و هرگز نخواهد بود. دستکم در دستور کار من نیست.
"دومینیک راب" وزیر اسبق "برگزیت" در کابینه انگلیس و از دیگر گزینههای جانشینی می هم تأکید کرد، سازمان بهداشت ملی برای فروش نیست و اگر نخستوزیر شوم، هرگز روی میز نخواهد بود. همچنین "روری استورات" وزیر توسعه بینالملل انگلیس که در صف جانشینی نخست وزیر قرار دارد، خاطرنشان ساخت که سازمان بهداشت ملی در هیچ مذاکرات تجاری به بحث گذاشته نخواهد شد.
جامعه انگلیس بهشدت نگران خصوصیسازی سازمان درمانی کشورشان هستند که در حال حاضر خدمات خود را بهصورت رایگان ارائه میدهد.
"جرمی کوربین" رهبر حزب اصلی مخالف دولت انگلیس و از مخالفان سرسخت ترامپ در سخنرانی دیروز خود در جمع مخالفان سفر رییس جمهوری آمریکا به لندن، به این موضوع اشاره و با اعطای قرارداد سازمان بهداشت ملی به شرکتهای خصوصی آمریکا مخالفت کرد.
او سپس در توئیتر نوشت: می زمانی که ترامپ اعلام کرد، سازمان بهداشت کشور روی میز مذاکره است، کنار او ایستاده بود. این سیاستی است که رقبای او در حزب محافظهکار و امثال "نایجل فاراژ" (رهبر حزب راستگرای برگزیت) برای اجرای طرح سرمایهداری خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا صف کشیدهاند. آنها باید درک کنند که سازمان بهداشت ملی برای فروش نیست.
"تام برک" سخنگوی حزب "لیبرال دموکرات" انگلیس هم سخنان ترامپ را "مایه ننگ" توصیف کرد که مردم انگلیس را شوکه و عصبانی کرده است.
مجموعه این اعتراضها سبب شد تا ترامپ در یک عقبنشینی آشکار به شبکه "آی تی وی" انگلیس بگوید: موضوع سازمان بهداشت ملی انگلیس روز میز مذاکره نیست، چون سلامت موضوعی نیست که من در قالب قرارداد تجاری به آن بپردازم.
ناظران معتقدند که رئیسجمهوری آمریکا با در نظر گرفتن استعفای می از مقام نخستوزیری و خلأ قدرت در انگلیس تلاش میکند تا در امور داخلی این کشور دخالت کند. چنانچه او در آستانه سفرش به انگلیس از "بوریس جانسون" برای نخستوزیری انگلیس حمایت کرد و پیش از پایان سفرش با تعداد دیگری از گزینههای جانشینی می ملاقات خواهد کرد.
او دیشب قرار بود با "مایکل گوو" وزیر محیطزیست که در رؤیای تصاحب کرسی نخستوزیری انگلیس بسر میبرد، ملاقات کند، اما تاکنون خبری درباره این ملاقات منتشر نشده است. در مقابل، وی با فاراژ پیشتاز خروج سخت انگلیس از اتحادیه اروپا در اقامتگاه سفیر آمریکا در لندن ملاقات داشت. فاراژ پس از این دیدار در توئیتر نوشت: ترامپ به برگزیت اعتقاد دارد و تصور میکند که این سیاست درستی برای کشور است.
ترامپ امروز پس از شرکت در هفتاد و پنجمین سالگرد پیاده شدن نیروهای متفقین در ساحل "نرماندی" در فرانسه، انگلیس را ترک خواهد کرد. او دیروز بدون اشاره به دهها هزار معترضی که در خیابانهای اطراف دفتر نخستوزیری علیه او شعار میدادند، گفت از مردم انگلیس در این سفر عشق و پیام دوستی دریافت کرده است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر