برند «ساخت چین» پنتاگون را ترسانده است
پایگاه خبری المانیتور در گزارشی اعلام کرد: متحدان سنتی آمریکا برای تکنولوژیهایی که آمریکا از فروش آنها بر اساس معاهدات کنترل تسلیحات خودداری میکند، روی خود را به سمت پکن چرخانیدهاند. پنتاگون نگران است که میزان روبه رشد فروش تسلیحات توسط چین به این کشور نفوذ بیشتری بدهد و توان اقتصادی و نظامی این کشور را افزایش دهد.
راندال شریور، کارشناس تسلیحاتی در گفتوگو با المانیتور اعلام کرد: به طور محتمل این یک وسیله برای ارتقای روابط نظامی و دفاعی برای آنها به خصوص برای آیندهشان است. چین کمتر مقید و پایبند به قوانین است. برهمین اساس خطر اشاعه وجود دارد.
پنتاگون اعلام کرد: چین ۱۰ میلیارد دلار در فروش تسلیحات از مشتریان خاورمیانه از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۷ به دست آورده است.
عربستان سعودی و امارات متحده عربی حضور نظامی خود را دریای سرخ و آفریقا افزایش دادهاند. پهپادهای ساخت چین بسیار در این مناطق دیده میشوند. در این میان دولت ترامپ به دنبال تسهیل فروش پهپاد به کشورهای دیگر است. به همین دلیل وزارت دفاع آمریکا در حال ارائه پیشنهادی است که وزارت خارجه آمریکا بتواند به راحتی مجوز لازم برای فروش پهپاد به کشورهای دیگر را صادر کند.
در ماه آوریل وزارت خارجه آمریکا فروش پهپادهای رهگیری Scan eagle را برای عربستان سعودی صادر کرد. هم چنین دولت ترامپ به شرکتهای آمریکایی اجازه داد که پهپادهایی را که فروش آنها توسط معاهدات منع نشده است، به طور مستقیم به کشورها بفروشند.
علارغم موفقیت چین در خاورمیانه، فروش تسلیحات در این منطقه، باعث افزایش تنشها و درگیریها و در نتیجه باعث افزایش قیمت نفت میشود.
ایمی مایرز جف، عضو شورای روابط خارجی در نیویورک بر این باور است که چین کشوری است که نیازمند ادامه چرخش نفت و دلار است اما با وقوع هر گونه درگیری ممکن است اختلالاتی در بازرار نفت ایجاد کند که این مساله به نفع چین نیست.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر