سیاست دیوانهانگاری ترامپ روی ایران جواب میدهد؟
محمدجواد جمالی در تحلیلی از رفتارها و اقدامات اخیر مقامات آمریکایی درباره ایران گفت: در این تحلیل باید چند عامل را در نظر گرفت. اول اینکه ترامپ فردی بی تجربه به خصوص در حوزه دیپلماتیک است. همچنین بسیاری از افراطیون همچون جان بولتون دور او را فرا گرفتهاند.
وی افزود: ترامپ فردی است که همه امورات دیپلماسی، حکومت داری و روابط بینالمللی را بر مبنای پول میبیند. لذا برایش پولهای عربستان، امارات و بحرین وسوسه انگیز است و میخواهد با این پولها اقتصاد آمریکا را رونق دهد، اشتغال زایی کند و در نهایت در دور بعدی انتخابات رأی آورد.
جمالی با تاکید بر اینکه مقامات آمریکایی درک درستی از شرایط ایران ندارند، گفت: آنها ایران را مانع دستیابی به اهداف منطقه خود همچون تجزیه سوریه، عراق و یمن میدانند. معتقدند که اگر ایران نبود به اهدافشان یعنی پایداری و استحکام رژیم صهیونیستی میرسیدند. لذا سیاستشان دیوانه انگاری ترامپ است بدان معنا که افراد از او بترسند. این سیاست در وهله اول برای کره شمالی جواب داد اما ایران آن را فهمید.
وی ادامه داد: جالب آن است که یکی از سناتورهای جمهوری خواه خواستار استیضاح ترامپ شده است. این فشارهای طولانی مدت برای ترامپ و هیأت حاکمه قابل تحمل نیست. از طرف دیگر از سال آینده انتخابات درون حزبی شروع شده و ترامپ و اطرافیانش نیاز دارند که به نقطهای درباره ایران برسند. پس عجولانه عمل میکنند. به همین دلیل عدم هماهنگیها به چشم میخورد. چون تنها ترامپ تصمیم گیرنده نیست و افراطیون، اعراب، صهیونیستها، بولتون، منافقان و سلطنت طلبها هر کدام چیزی میگویند و همه سردرگم شدهاند.
وزیر کشور: آمادگی هر شرایطی را دارد
همچنین عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در بیست و چهارمین جلسه ستاد اطلاعرسانی و تبلیغات اقتصادی کشور ضمن اشاره به موضوع تبلیغات و عملیات روانی از سوی دشمن گفت: در حوزه گفتمان جنگ و صلح باید بدانیم، اساس همه اتفاقاتی که در عرصه رسانهای در این حوزه در شبکهای وسیع و با کمک رسانههای بیگانه به صورت علنی و بسیار پرقدرت انجام میشود، برای متزلزل کردن روحیه مردم، بیثبات کردن تولید در داخل کشور و در نهایت خارج کردن زندگی مردم در حوزههای مختلف از روند عادی و جاری به سمت بینظمی است. البته مردم ما این نوع عملیات روانی را بارها و سالهای متمادی تجربه کردهاند و رسانههای ما آمادگی کامل برای مقابله را دارند. لذا باید اعلام آمادگی مردم را در قالب مقاومت و استقامت در حوزه تولید، مصرف و در حوزه رسانه را منعکس و اعلام کنیم که جمهوری اسلامی ایران آمادگی هر شرایطی را دارد و تمام تلاش خود را میکنیم تا مقاومت و استقامت در همه حوزهها و برای هر برنامهای داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: ما برخورد منطقی، معقولانه، منصفانه و در چهارچوب نظامات بینالمللی را همواره قبول داشته و داریم اما قطعاً زیر بار زور و تهدید نرفته و نمیرویم.
رئیس شورای امنیت کشور ضمن یادآوری این نکته که امنیت در منطقه یکپارچه است، گفت: نمیشود امنیت یک یا دو کشور را خدشهدار کرد و این یکپارچگی در عمل، خود را نشان ندهد. با توجه به وجود منابع انرژی در منطقه و تأثیر انرژی در امنیت بینالمللی و روابط بینالملل، هر حادثهای در منطقه ضمن آنکه میتواند یکپارچگی امنیت را دچار اشکال کند یقیناً در امنیت بینالملل نیز تأثیرگذار خواهد بود. این موضوعی است که همه تحلیلگران و همه دولتها و کشورهای منطقه میدانند و همه واقف به این موضوع هستند که همه باید به گونهای حرکت کنند که یکپارچگی امنیت منطقه دچار اشکال نشود.
وی افزود: ایران همیشه خود را حافظ امنیت منطقه دیده است و در روابط امنیتی، دفاعی و سیاسی منطقهای فعال عمل کرده است که یکی از این موارد مبارزه با تروریسم، داعش و گروههای تکفیری بوده است. کشور ما بیشترین شهید را در این حوزه داده است. همچنین بیشترین تلاش را داشته و بیشترین تعهد را پذیرفته و به تعهد خود عمل کرده است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر