خالد الفالح به رویترز گفت: اوپک تا اواخر ژوئن که دیدار رسمی این گروه برگزار خواهد شد، درباره سیاست تولید خود تصمیم نخواهد گرفت.

اوپک، روسیه و شماری از تولیدکنندگان غیراوپک موافقت کرده‌اند از اول ژانویه تولیدشان را به مدت شش ماه به میزان ۱.۲ میلیون بشکه در روز محدود کنند تا مانع رشد سطح ذخایر نفت شده و قیمت‌ها را تقویت کنند.

وزیر انرژی عربستان‌سعودی درباره تصمیم احتمالی برای ادامه محدودیت عرضه در نشست ژوئن، گفت: ما انعطاف پذیر خواهیم بود و مانند همیشه کاری که درست خواهد بود را انجام می‌دهیم.

فالح اظهار کرد: اوپک تحت دو اصول اصلی هدایت می‌شود: یکی متوازن نگه داشتن بازار و بازگرداندن ذخایر نفت به سطح معمولی و دیگری پاسخگویی به نیازهای بازار است. مطمئن هستم که به توازن مناسب دست پیدا خواهیم کرد.

سهم اوپک از این کاهش تولید، ۸۰۰ هزار بشکه در روز است اما به دلیل تحریم‌های آمریکا علیه ایران و ونزوئلا، اوپک کاهش تولید بسیار بیشتری داشته است.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا از اوپک و عربستان سعودی خواسته است قیمت‌های نفت را پایین بیاورند. با این همه ریاض تمایلی به افزایش سریع تولید و روبرو شدن با خطر ریزش قیمت‌ها ندارد.

نشست روز یکشنبه کمیته نظارتی مشترک وزیران اوپک و غیراوپک در شرایطی برگزار می‌شود که بازار به دلیل تحریم‌های آمریکا علیه ایران و احتمال افت بیشتر تولید ونزوئلا، نگران کمبود عرضه است. آلودگی نفت در خط لوله دروژبا که یک شریان مهم برای صادرات نفت به اروپای شرقی و آلمان است روسیه را مجبور کرد در آوریل صادرات نفت از این مسیر را متوقف کند. توقف صادرات نفت روسیه پالایشگاه‌ها را برای تأمین خوراک مورد نیازشان در مضیقه قرار داد.

وزیر انرژی عربستان سعودی به رویترز گفت: من مطمئن نیستم که کمبود عرضه وجود دارد اما ما به تحلیل بازار نگاه خواهیم کرد و قطعاً پاسخگو خواهیم بود و بازار تأمین خواهد بود. وی در ادامه افزود: تمامی شاخص‌ها نشان می‌دهد که ذخایر نفت همچنان رو به رشد است و آماری که هفته به هفته از سوی آمریکا منتشر می‌شود، رشد قابل توجه ذخایر این کشور را نشان می‌دهد و روشن است که در این کشور وفور عرضه وجود دارد.

اداره اطلاعات انرژی آمریکا چهارشنبه گذشته اعلام کرد ذخایر نفت خام آمریکا هفته گذشته به شکل غیرمنتظره‌ای رشد کرد و به بالاترین سطح از سپتامبر سال ۲۰۱۷ رسید در حالی که ذخایر بنزین بیش از میزان مورد پیش‌بینی کاهش داشت.

منابع آگاه به رویترز گفتند: کمیته فنی اوپک و غیراوپک اعلام کرد که نرخ پایبندی گروه اوپک پلاس به توافق کاهش تولید در آوریل به ۱۶۸ درصد رسیده است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.