مدیکال دیلی نوشت: «استرس مزمن اثر منفی بر سلامت بدن انسان دارد. این شرایط می‌تواند موجب التهاب و بیماری کاردیومتابولیک شود. استرس می‌تواند به بروز سرطان نیز منجر شود. مطالعات پیشین نشان داده‌اند که استرس می‌تواند پیشرفت سرطان را تسریع و نتایج حاصل از بیماری را وخیم‌تر کند.

اما آیا استرس می‌تواند دلیل اصلی سرطان باشد؟ بنا بر گزارش مؤسسه ملی سرطان آمریکا، در حال حاضر مطالعات کمی ارتباط مستقیم بین سرطان و استرس را تأیید کرده‌اند اما برخی عوامل وجود دارند که خطرات سرطان و استرس را به هم پیوند می‌دهند. استرس مزمن و پریشانی، مسیرهایی که از تولید هورمون‌های استرس را پشتیبانی می‌کنند، به روشی که بدن انسان به واقع برای آن طراحی نشده است، فعال می‌کند.

مطالعات پیشین نشان داده‌اند که فعال شدن مداوم این مسیرها می‌تواند به بروز تغییراتی در بدن مانند تغییر در سوخت و ساز، افزایش سطوح برخی هورمون‌ها و کوتاه شدن تلومرها منجر شود. این قبیل تغییرات می‌تواند به ابتلاء و پیشرفت سرطان کمک کنند. همچنین، استرس مزمن سیستم ایمنی بدن انسان را تضعیف می‌کند که به واسطه فقدان سد دفاعی طبیعی به سلول‌های سرطانی اجازه گسترش هر چه بیشتر و راحت‌تر در بدن را می‌دهد.

شواهد رو به افزایش نشان می‌دهند که استرس مزمن به واسطه اختلال در سیستم ایمنی می‌تواند بر خطر سرطان و پیشرفت بیماری اثرگذار باشد.

نتایج یک مطالعه نشان داد که انزوای اجتماعی خطر ابتلاء به سرطان تخمدان را در زنان شرکت‌کننده حدود ۱.۵ برابر افزایش می‌دهد. همچنین، گروهی که علائم اختلال استرس پس از سانحه بیشتری داشتند با افزایش خطر ابتلاء به این بیماری مواجه بودند.

مطالعه‌ای دیگر نشان داد که استرس کاری به طور بالقوه خطر ابتلاء به سرطان کولورکتال، ریه یا مری را افزایش می‌دهد.

از سوی دیگر شواهد روزافزون نشان می‌دهند که کاهش استرس می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی و بقا برای بیماران مبتلا به سرطان کمک کند. در همین راستا، اقداماتی مانند انجام یوگا، تمرینات تنفس عمیق، مدیتیشن و ذهن آگاهی را می‌توان مد نظر قرار داد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.