خرید و فروش ارز نیمایی آسانتر شد
در راستای تسهیل در فرایند واردات در مقابل صادرات غیر (واگذاری پروانه صادارتی)، ارتباط مستقیم بین واردکنندگان و صادرکنندگان در سامانه نیما و در بستر ارتباطی سامانه جامع تجارت برقرار شده است.
بر این اساس، صادرکنندگان می توانند ارزهای حاصل از صادرات خود را در قالب «آگهی» در سامانه جامع تجارت به ثبت رسانده و واردکنندگانی که متقاضی استفاده از این ارزها هستند، با صادرکنندگان وارد مذاکره و معامله شوند.
رفع تعهد بازگشت ارز حاصل از صادرات برای صادرکنندگان، منوط به طی کردن کامل فرآیند و ثبت اطلاعات پروانه صادراتی در بانک عامل توسط واردکننده خواهد بود و ثبت آگهی به خودی خود موجب رفع تعهد نمی شود.
انتشار اسامی دریافت کنندگان ارز دولتی به صورت اکسل
گفتنی است پس از اعتراض به نحوه اطلاع رسانی دریافت کنندگان ارز دولتی توسط بانک مرکزی، اطلاعیه دیگری منتشر شد مبنی بر اینکه به منظور ایجاد امکان جستجو برای ناظران محترم و همچنین ایجاد قابلیت استناد به آمار منتشر شده، علاوه بر فایل pdf، اطلاعات ارزهای تامین شده (اعم از دولتی و نیمایی) در قالب فایل اکسل نیز منتشر می شود.
بانک مرکزی در این اطلاعیه تاکید کرده است: در خصوص مصارف ارزهای تامین شده، ذکر این نکته لازم است که عملیات تخصیص و تامین ارز در بانک مرکزی بر اساس ثبتسفارش و اولویت اعلامی آن از طرف وزارت صمت صورت می گیرد. لذا اعلام نوع مصرف در قالب اطلاعات کالاهای ثبتسفارش امکانپذیر است که متولی آن وزارت صمت است.
امید است وزارت صمت مطابق دستور رییسجمهور محترم، اطلاعات مورد اشاره را برای ایجاد شفافیت لازم در اختیار عموم قرار دهد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر