بشار جعفری: داعش در سوریه از بین نرفته است
سانا گزارش داد، بشار جعفری، نماینده دائم سوریه در سازمان ملل در کنفرانس مطبوعاتی در پایان دوازدهمین دور مذاکرات آستانه گفت: بیانیه پایانی دوازدهمین دور مذاکرات آستانه شامل نکات مثبتی است از جمله مخالفت با بیانیه آمریکا درباره جولان که نقض قوانین بین المللی و منشور سازمان ملل است. بند مبارزه با تروریسم نیز در دستورکار این دور از مذاکرات آستانه بود. برخلاف ادعای آمریکا داعش هنوز نابود نشده است و ارتش سوریه و نیروهای همپیمان همچنان به مبارزه با بقایای داعش در سوریه ادامه میدهند. ما با بحران دیگری مواجه هستیم و آن مخالفت کشورهای غربی با استقبال از شهروندان داعشی خود است. این دولتهای غربی میخواهند سوریه دو بار قربانی شود. یک بار قربانی عناصر تروریستی که به کشور ما فرستادند و یک بار هم قربانی بقایای تروریستی.
جعفری گفت: ما با تروریسم دیگری در ادلب مواجهیم که همگان آن را میدانند و تمامی حاضران در مذاکرات آستانه از جمله هیئت ترکیه به آن اذعان دارند چراکه هیئت ترکیه اذعان میکند که ۸۵ درصد تروریستها در ادلب جزو داعش هستند و همگان میدانند که نظام ترکیه از این گروه حمایت میکند. در نشست آستانه۴ با طرحی توافق کردیم مبنی بر اینکه ترکیه ابتدا گروههای تروریستی را از گروههای مسلح میانهرو جدا کند و تروریست ها را از ادلب خارج کند اما ترکیه به این توافق عمل نکرد. توافق سوچی بر این اساس بود که ترکیه گروههای تروریستی را به غرب منتقل کند تا جاده بین المللی حلب-ادلب-دمشق بازگشایی شود و این منطقه از تروریستها تخلیه شود اما طرف ترکیهای به این توافق پایبند نبود.
جعفری گفت: نوع دیگری از تروریسم تروریسم اقتصادی است که شامل تحریمهای یکجانبه است. کاری که آمریکا و اتحادیه اروپا میکنند تدابیر اقتصادی بیرحمانه، یکجانبه و غیرقانونی است. این تروریسم مساوی تروریسم مسلحانه است. تمامی نیروهای خارجی از جمله نیروهای آمریکایی، فرانسوی، انگلیسی و ترکیهای در خاک سوریه که بدون درخواست دولت حضور دارند، باید فوراً از کشورمان خارج شوند. کاری که ترکیه میکند بسیار بدتر از اسرائیل است. ترکیه مساحت بسیار بیشتری از اسرائیل را از خاک کشورمان اشغال کرده است. اقدام جدی درباره مسئله تروریسم در شمال سوریه و ادلب صورت نمیگیرد. ترکیه تروریستها در ادلب را به دهها موشک انداز مجهز کرده و مواد شیمیایی را در آنجا انبار میکند تا گروههای مسلح از آن علیه ارتش سوریه و غیرنظامیان استفاده کرده و دولت سوریه را به این حملات متهم کنند.
جعفری درباره اردوگاه الرکبان گفت: زمانی که دومین کاروان کمکهای بشردوستانه دولت سوریه وارد اردوگاه الرکبان شد نمایندگان دفتر هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل نظرسنجی را انجام دادند که براساس آن ۹۵ درصد آوارگان تأکید کردند که میخواهند به منازلشان بازگردند. این نشان میدهد که ۹۵ درصد آوارگان این اردوگاه تحت گروگان هستند و آمریکا به آنها اجازه نمیدهد خارج شوند. هدف آمریکا بهرهبرداری از این موضوع علیه دولت سوریه است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر