به گزارش رویترز، برایان هوک، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران روز پنج‌شنبه (امروز) در گفت‌وگو با خبرنگاران با ادعای اینکه روزانه حدود یک میلیون بشکه نفت ایران از بازارهای جهانی حذف شده است، مدعی شد که اکنون تأمین کنندگان دیگری در بازار وجود دارند تا این تغییر را جبران کنند و قیمت‌ها را ثابت نگهدارند.

هوک همچنین مدعی شد: تخمین ما این است که این درآمد از ماه مه سال گذشته ۱۰ میلیارد دلار کاهش داشته است.

دونالد ترامپ در ماه مه ۲۰۱۸ خروج آمریکا از برجام را اعلام کرد و از ماه نوامبر سال گذشته تحریم‌های نفتی علیه ایران به اجرا گذاشته شد. با این حال واشنگتن برای هشت کشور اصلی خریدار نفت ایران، معافیت شش ماهه از این تحریم‌ها در نظر گرفت.

اما دولت آمریکا روز دوشنبه اعلام کرد که این معافیت‌ها را دیگر تمدید نمی‌کند، بنابراین هیچ کشوری نمی‌تواند از ماه مه از ایران نفت خریداری کند.

بزرگ‌ترین خریداران نفت ایران کشورهای چین، هند، کره جنوبی، ژاپن و ترکیه هستند. چین بزرگ‌ترین خریدار نفت ایران است و به همین دلیل اعمال مجدد تحریم نفتی ایران را به شدت مورد انتقاد قرار داد. این کشور همچنین اعلام کرد که به‌طور رسمی به واشنگتن به دلیل تمدید نکردن معافیت‌های نفتی ایران اعتراض کرده است.

برایان هوک در ادامه گفت که اطمینان دارد چین می‌تواند جایگزینی مناسب برای نفت ایران پیدا کند.

کره جنوبی دیگر کشوری است که به شدت وابسته به منابع نفتی ایران است چرا که صنایع پتروشیمی این کشور بر اساس میعانات گازی ایران طراحی شده‌اند که نوعی بسیار سبک از نفت خام است.

به گزارش ایسنا، مقامات آمریکایی می‌گویند که دولت این کشور در همکاری تنگاتنگ و نزدیک با کره جنوبی است تا بتواند از صنایع پتروشیمی این کشور حمایت کند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.