نشست عصر پنج شنبه شورای امنیت به درخواست آلمان و پس از آن برگزار شد که گزارش ها از کشته شدن دست کم ۲۰۵ نفر و مجروح شدن ۹۱۳ نفر از اوایل آوریل تا کنون خبر داده اند.

قرار است در این نشست غیر علنی، غسان سلامه نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور لیبی گزارشی از آخرین وضعیت این کشور به خصوص طرابلس ارائه دهد.

جری ماتجیلا نماینده دائم آفریقای جنوبی در سازمان ملل متحد پیش از این نشست در جمع خبرنگاران گفت: ما بر آتش بس سریع، راه حل سیاسی و باز شدن راه های ارسال کمک های انسان دوستانه تاکید داریم.

وی درباره احتمال بررسی قطعنامه در این شورا هم اظهار کرد: هر قطعنامه ای باید این سه موضوع را داشته باشد و بر نقش اتحادیه آفریقا در حل این بحران تاکید کند.

کریستف هاسگن نماینده آلمان در سازمان ملل متحد و رئیس دوره ای شورای امنیت در ماه آوریل هم در این باره به خبرنگاران گفت: ما منتظر گزارش غسان سلامه هستیم تا آخرین شرایط لیبیی به خصوص طرابلس را دریافت کنیم.

وی با بیان اینکه اولویت نخست ما آتش بس و حفاظت از غیرنظامیان است، خاطرنشان کرد: ما از از پیش نویس قطعنامه ای که انگلیس در حال تهیه آن است، حمایت می کنیم و به طور کلی اروپایی ها از این قطعنامه حمایت خواهند کرد.

اگرچه نماینده آلمان مدعی شد که اعضای اروپایی شورای امنیت از پیش نویس قطعنامه انگلیس حمایت خواهند کرد اما شواهد گویای آن است که بین انگلیس، فرانسه و آلمان اختلافاتی در نوع مدیریت این بحران وجود دارد.

آتش زیر خاکستر لیبی پس از مدت‌ها سکوت از سوی جامعه جهانی، سرانجام با یورش نیروهای خلیفه حفتر به سمت طرابلس زبانه کشید. کشوری که پس از سال‌ها سپری شدن از سقوط معمر قذافی همچنان در ناامنی و بحران غوطه‌ور است و به دلیل نبود یک حکومت مرکزی واحد و مورد توافق گروه‌های ذی‌نفوذ، به یک سومالی دوم در شمال آفریقا تبدیل شده است.

بحران اخیر این کشور در حالی که در اسفند ماه سال گذشته، رهبران حاکم در بنغازی و طرابلس تصمیم داشتند تا با برگزاری یک دوره از گفت‌وگوهای ملی به سمت مدیریت بحران و مرکزیت قدرت حرکت کنند به ناگهان با هجوم نیروهای خلیفه حفتر به طرابلس که دولت مستقر در آنجا مورد تائید جامعه جهانی هم هست، صفحه معادلات به گونه‌ای دیگر ورق خورد.

پس از آن، جنگنده‌های متعلق به دو گروه دولت وفاق ملی و ارتش ملی در حال بمباران مواضع یکدیگر هستند به گونه ای که عبدالرئوف بیت‌المال، شهردار بخش مرکزی طرابلس روز چهارشنبه در یک نشست مطبوعاتی گفت: شب گذشته ۴۵۰ خانواده طرابلسی خانه‌هایشان را ترک کرده و در مساجد و مدارس این شهر ساکن شدند و گروه‌های امداد نتوانستند به آنها برسند و از آنها حمایت کنند.

وی افزود: این اقدام به دلیل ترس و نگرانی خانواده‌ها از تشدید درگیری‌ها در خیابان‌ها و محله‌های طرابلس است.

بیت‌المال با هشدار نسبت به اینکه مردم لیبی بهای این اوضاع وخیم را می‌پردازند، گفت: بمباران پایتخت منجر به مجروح شدن ۷ زن و مرد شده است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.