آمریکا در شورای امنیت منزوی شد
تمامی اعضای شورای امنیت سازمان ملل غیر از آمریکا در نشست اضطراری شب گذشته این شورا، تصمیم دونالد ترامپ درباره بلندیهای جولان را محکوم کردند.
به نوشته جروزالمپست، چهارده عضو از پانزده عضو شورای امنیت سازمان ملل شب گذشته در نشست اضطراری این شورا، مخالفت صریح و قاطع خود را با اقدام آمریکا در به رسمیت شناختن ادعای حاکمیت اسرائیل بر بلندیهای جولان اعلام کردند.
این روزنامه صهیونیستی در گزارش خود موضع واحد کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل در برابر تصمیم ترامپ را به "تنها ماندن آمریکا در شورای امنیت" تعبیر کرده است.
تمام کشورهای عضو شورای امنیت در نشست شب گذشته این شورا، تصمیم رئیسجمهور آمریکا درباره جولان را نقض قطعنامههای ۲۴۲ و ۴۹۷ شورای امنیت و مغایر با حقوق بینالملل دانستند.
قطعنامه ۴۹۷ شورای امنیت که در سال ۱۹۸۱ به تأیید اکثر اعضای این شورا از جمله آمریکا رسید، ضمن رد ادعای رژیم صهیونیستی درباره حاکمیت بر جولان، الحاق این منطقه از خاک سوریه به اراضی اشغالی فلسطین را باطل اعلام کرده است.
نشست اضطراری شورای امنیت درباره جولان شب گذشته به درخواست فرانسه و در پی اقدام یکجانبه اخیر ترامپ در حمایت از رژیم صهیونیستی برگزار شد.
علاوه بر این، تمام ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا نیز روز گذشته (چهارشنبه) اقدام رئیسجمهور آمریکا در به رسمیت شناختن حاکمیت رژیم صهیونیستی بر بلندیهای اشغالی جولان را رد کردند.
رژیم صهیونیستی پس از اشغال بلندیهای جولان در سال ۱۹۶۷، این منطقه که از موقعیت استراتژیک فوقالعادهای برخوردار است را در سال ۱۹۸۱ به خاک خود ضمیمه کرد اما در تمامی اسناد حقوقی و قطعنامههای بینالمللی از این منطقه به عنوان یک "منطقه اشغالشده" یاد شده است.
ترامپ هفته گذشته پیش از امضای فرمان اجراییِ به رسمیت شناختن ادعای حاکمیت رژیم صهیونیستی بر منطقه جولان در توییتی نوشت: "بعد از ۵۲ سال وقت آن است که آمریکا حاکمیت اسرائیل را بر بلندیهای جولان به رسمیت بشناسد."
موضع رئیسجمهور آمریکا درباره بلندیهای اشغالی جولان با واکنشهای منفی بینالمللی گستردهای مواجه شده است.
تصمیم ترامپ درباره جولان پس از به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی و انتقال سفارت آمریکا به این شهر، دومین اقدام وی در حمایت از رژیم صهیونیستی پس از ورود به کاخ سفید به شمار میرود.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر